από metereologos.gr
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
 
 

Κατάργησαν τους μεσάζοντες στις πατάτες

Σε χρόνο ρεκόρ διατέθηκαν 24 τόνοι ελληνικής πατάτας με 25 λεπτά το κιλό
Κατάργησαν τους μεσάζοντες στις πατάτες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με σκοπό να βοηθήσουν τόσο τους έλληνες παραγωγούς πατάτας να διαθέσουν το προϊόν τους, όσο και τους καταναλωτές να εξασφαλίσουν χαμηλές τιμές, μία ομάδα εθελοντών από την Κατερίνη αποφάσισαν να … καταργήσουν τους μεσάζοντες μέσω του Διαδικτύου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης νομού Πιερίας (www.otoposmou.gr) η ιδέα γεννήθηκε όταν είδαν στα δελτία ειδήσεων πριν λίγες ημέρες μία ανάλογη πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη, όπου περισσότεροι από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μοιράστηκαν στους περαστικούς από παραγωγούς της Δράμας. Να θυμίσουμε ότι σκοπός των παραγωγών ήταν να διαμαρτυρηθούν για την πολύ χαμηλή τιμή, που αγοράζουν την πατάτα οι έμποροι που κυμαίνεται σχεδόν στο 50% του κόστους παραγωγής και για το γεγονός ότι οι ελληνικές πατάτες παραμένουν αδιάθετες, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην χώρα μας πατάτες από την Αίγυπτο.

«Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο στην περιοχή μας, Πήραμε τηλέφωνο στον αγροτικό συνεταιρισμό στο Νευροκόπι και τους ζητήσαμε ονόματα παραγωγών τους οποίους παρακαλέσαμε να έρθουν στην Κατερίνη για να μας πουλήσουν πατάτες. Ρωτήσαμε πόσο θα κόστιζε το κιλό αν μας έφερναν ένα φορτηγό με 24 τόνους. Μας απάντησαν ότι θα μπορούσαν να μας φέρουν αυτή την ποσότητα αντί 23 λεπτών το κιλό. Τους είπαμε όχι, θα σας δώσουμε 25 λεπτά το κιλό», αναφέρει ο κ. Τσολακίδης.

Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας δημιούργησαν μια διαδικτυακή εφαρμογή όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να παραγγείλουν τις ποσότητες πατάτας που επιθυμούσαν. Η εφαρμογή άρχισε να λειτουργεί από χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και μέσα σε δέκα μόνο ώρες οι παραγγελίες είχαν καλύψει την διατιθέμενη ποσότητα.

Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, από τις 09:00 το πρωί στην Κατερίνη. Το σημείο διανομής θα είναι το πάρκιν των δικαστηρίων στην οδό Φλέμινγκ στο κέντρο της Κατερίνης. Οι πατάτες θα διατεθούν κατευθείαν από τον παραγωγό, ο οποίος και θα κόβει τις νόμιμες αποδείξεις.

Τα μέλη της ομάδας τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθούν στην αλλαγή των καταναλωτικών μας συνηθειών. Όπως αναφέρουν στη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας οι καταναλωτικές μας συνήθειες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα πράγματα βοηθώντας τους έλληνες παραγωγούς, τους καταναλωτές και να σώσουν θέσεις εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνουν, συμβάλλουν στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερες και πιο ποιοτικές καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων.

«Η επιτυχία της πρωτοβουλίας και η ανταπόκριση του κόσμου μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε του συμπολίτες μας να ενώνονται και να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν με μια απλή κίνηση οι κάτοικοι της Πιερίας να βοηθούν τους παραγωγούς από το Νευροκόπι. Να μπορούμε να σταματήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τις εισαγωγές από άλλες χώρες προϊόντων, τη στιγμή που τα ελληνικά αποθέματα παραμένουν αδιάθετα. Με λίγα λόγια να βλέπουμε ότι αυτό που δεν κατάφεραν οι πολιτικοί, μπορούν να το καταφέρουν οι πολίτες» λέει ο κ. Τσολακίδης.

Όπως υπογραμμίζει η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία τους υποχρεώνει τα μέλη της ομάδας να κάνουν κάτι περισσότερο. «Δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από παραγωγούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας οι οποίοι θέλουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους με τον ίδιο τρόπο. Κυρίως έχουμε επαφές με παραγωγούς ρυζιού, λαδιού και οσπρίων. Η επόμενη πρωτοβουλία μας θα έχει κατά πάσα πιθανότητα να κάνει με διάθεση ρυζιού. Ήδη έχουμε έρθει σε συμφωνία με παραγωγούς από την Αλεξάνδρεια έξω από τη Θεσσαλονίκη», εξηγεί.

Μάλιστα, όπως παρατηρεί, δεν είναι είναι τυχαίο ότι μία ημέρα μετά την ανακοίνωση στο Διαδίκτυο για την πρωτοβουλία μία αλυσίδα σούπερμάρκετ στη Β. Ελλάδα κατέβασε τις τιμές τις πατάτας από τα 70 στα 34 λεπτά το κιλό. «Βλέπετε λοιπόν ότι αν δράσουμε με τον σωστό τρόπο μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα», λέει.

Ποια είναι η ομάδα δράσης
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2007, λίγο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου, είναι μια ανοιχτή κίνηση πολιτών, δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα και αποτελεί σημείο επαφής πολιτών, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιδιώκουν την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την ανάδειξη των οικολογικών, οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων μέσα από την κοινωνική, οικονομική και την πολιτική τους διάσταση.
Η ομάδα αρνείται να οργανωθεί στη βάση ενός κλασσικού συλλόγου, σωματείου ή ΜΚΟ και δεν διαθέτει Διοικητικό Συμβούλιο και γραφεία. Τα μέλη της είναι ισότιμα, δεν υπάρχουν οργανωτικά επίπεδα και μόνιμος διαχωρισμός καθηκόντων. Έχει μηδενικό budget, αρνείται να διαχειριστεί χρήματα ή να δεχτεί οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση. Οι υλικές ανάγκες των δράσεών της καλύπτονται ή από τα ίδια της τα μέλη ή από τη διάθεση των απαιτούμενων μέσων από τρίτους. «Πάγια αρχή της ΕΟΔνΠ είναι η πολιτική της ανεξαρτησία, κάτι που μέχρι τώρα έχει διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού» επισημαίνει ο κ. Τσολακίδης .

Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «πρωτοβουλία της πατάτας» 
Μετά τις πατάτες, έρχεται και το ελαιόλαδο χωρίς μεσάζοντες 
 
 
σχόλια (98)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Είναι προβοκάτορες οι κατερινιώτες... | 25/02/2012 14:39
  Κύτα να δείς ατυχία φίλε μου...ρε αλήτες της κατερίνης, είναι καθαρή προβοκάτσια αυτό...μόλις που τελείωνε ο τσίπρας τα φυτίλια στα αει, αυτό θάκανε...σπιούνος υπάρχει εκεί στην κουμουνδούρου και τάφτυσε όλα...όλη η ιδέα είναι του τσίπρα, να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα και να διατάξει ο εισαγελεύς πρώτα να παίρνουν άδεια απο αυτόν.. πλάκα-πλάκα, τέτοιες ιδέες που είναι ξεκάθαρα υπέρ του λαού (αμφότεροι, πωλητές-αγοραστές), δέν θα μπορούσαν να υπάρξουν απο τα αριστερά κόματα? ή έχουν πιό σοβαρά πράγματα να κάνουν..
  Χριστόδουλος
  απάντηση13
   
   
  CAPITALISM WITH MORALITY | 25/02/2012 04:11
  AND DON'T FORGET TO TELL THE GOVERNMENT TO ASK MERKEL FOR THE SALES TAX(ΦΌΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΈΜΕΝΗΣ ΑΞΊΑΣ) OUST GET OUT OF MY COUNTRY (GERMANOTSOLIADES)
  CAPITALISM WITH MORALITY.
  απάντηση45
   
   
  I'M NOT WORRY. | 25/02/2012 03:57
  I KNOW AND I TRUST THE GREEK PEOPLE THEY HAVE THE FREEDOM AND LEADRSHIP D N A.IN THEIR BLOOD.AS SOON AS THEY FIND OUT THAT THE COVERNMENT IS THE PROBLEM THEN THEY CAN START LEADING THE BARBARIANS OF EUROPE. JUST MAKE SURE THE NEXT COVERNMENT WORKS FOR YOU ,NOT YOU FOR THE COVERNMENT.
  FREEDOM D N A.
  απάντηση65
   
   
  ήρθε η ώρα | 25/02/2012 00:02
  Αξίζει στα λαμόγια- αεριτζήδες που δεν διακινδυνεύουν τίποτα , η ακαριαία ασφυξία και ο εξοστρακισμός από την κοινωνία μας. Είναι αυτοί που πίνουν το αίμα του παραγωγού , είναι αυτοί που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει μη ρίχνοντας τις τιμές και φοροδιαφεύγουν από πάνω. Το internet θα δώσει την λύση γιατί αν περιμέναμε από τους πολιτικούς μας θα περιμέναμε μέχρι η Καβάλα να πάρει το champions league. Noμίζω ότι όλοι ξέρουν ότι οι μεσάζοντες - φοροφυγάδες είναι σ΄ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και κρυφοί οι χρηματοδότες των αποτυχημένων. πολιτικών μας.
  ο εξαντλημένος πολίτης
  απάντηση170
   
   
  Πενία τέχνας κατεργάζεται | 24/02/2012 23:58
  Συγχαρητήρια στα παιδιά για την ιδέα και την πρωτοβουλία. Αυτό φοβούνται περισσότερο από όλα τα λαμόγια και οι αγορές τους. Την αλληλεγγύη μας. Και εις άλλα με υγεία φίλοι μου, μόνο προσοχή γιατί θα ενεργοποιήσουν τους κατασταλτικούς τους μηχανισμούς (αγορανομία, εφορία) για να σας λυγίσουν.
  JudgeDedd
  απάντηση110
   
   
  ΜΠΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!! | 24/02/2012 22:13
  Να συνεχιστει αυτο και σε αλλα προιοντα,ολα τα εληνικα προιοντα να αγοραζονται ετσι θα εχουμε αναπτυξη!!!!!!!!!!!!
  vasi
  απάντηση80
   
   
  Αέραααα..... | 24/02/2012 19:17
  Τί σκατά κάνετε εκεί κάτω στην Αθήνα? δέν έχετε διαδίκτυο, τηλέφωνα, χώρο? δέν χρειάζεται το σύνταγμα, το μοσχάτο άδειο είναι..χώροι μπόλικοι..σαβάτο πρωί, θα γεμίσει απο περαία.καλλιθέα, τζιτζιφιές, περιστέρι,όλοι μπροστά στο ποτάμι, δέκα βήματα είναι...ξέρετε τι πράμα έχει η β. ελλάδα, πελοπόνησος,κρήτη,βοιωτία...θα τους πνίξετε βασιλόπουλους, μαρινόπουλους, lidl, κλπ..ανακοίνωση απο ράδια, ταμπέλες, στόμα στόμα..τότε να δείς πως σφίγουν οι κώλοι και πέφτουν οι τιμές...αέρααααααα και τους φάγαμε..
  Πεινασμένος..
  απάντηση412
   
   
   
  Μπράβο τους αλλά είμαι κακόπιστος. | 24/02/2012 17:43
  Η κίνηση είναι καλή αλλά νομίζω ότι μας την έχουν παραφουσκώσει. 25 τόννοι είναι 25.000 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι αν υποθέσουμε ότι αγοράζει ο καθένας από 10 κιλά έχουμε 2.500 αγοραστές. Δηλαδή 2.500 οικογένειες (πόσο μεγάλη είναι η Κατερίνη?). Αυτοί οι 2.500 αγοραστές έμαθαν σε ελάχιστο χρόνο την προσφορά και μπήκαν στην πλατφόρμα με αποτέλεσμα να εξαντληθεί η ποσότητα σε χρόνο ρεκόρ. Επίσης θα μαζευτούν 2.500 άτομα το Σάββατο σε συγκεκριμένο χώρο και με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και χωρίς να βαρεθεί κανένας, ώστε να παραλάβουν 10 κιλά πατάτες. Εκτός αν αγοράζουν από 100 κιλά πατάτες ο καθένας (που θα τα βάλουν - πότε θα τα καταναλώσουν - γιατί δεν πάνε κατευθείαν στη λαχαναγορά?). Ξαναλέω ότι απλά είμαι λίγο κακόπιστος σε τέτοιες μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις.
  Καλή η κίνηση αλλά τα νούμερα δε μου βγαίνουν
  απάντηση935
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ | 24/02/2012 16:46
  ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΙΔΕΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.Ο ΛΑΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.
  GV
  απάντηση392
   
   
  ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ | 24/02/2012 13:35
  Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ , ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ( ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΑΤΟΧΗ) ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
  ΠΑΥΛΟΣ Ρ
  απάντηση293
   
   
  Συγχαρητήρια... για το προφανές... | 24/02/2012 12:44
  Συγχαρητήρια για μία πρωτοβουλία με πολύ καλά αποτελέσματα και σχετικά εύκολη εφαρμογή την εποχή του διαδικτύου. Έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν όλες οι Λαικές της Ελλάδας: Ο πελάτης να παραγγέλνει στον παραγωγό και με ένα voucher να πηγαίνει στη λαϊκή και να παίρνει το προϊόν του. Από την παραγωγή στην κατανάλωση που λένε. Τα προφανή δηλαδή. Ελπίζω σύντομα να μπορεί κάποιος να προμηθευτεί έτσι όλα τα ήδη πρώτης ανάγκης.
  Yuri
  απάντηση361
   
   
  Επί τέλους!!!! Φως.... Γνήσιο Λαϊκό Φως. | 24/02/2012 12:21
  Είναι καταπληκτική και ριζοσπαστική η ενέργεια αυτή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης της Κατερίνης. Στην ουσία πρόκειται για μία ριζοσπαστική κίνηση Ομάδας Συνειδητοποιημένων Πολιτών υπέρ των μικρομεσαίων και αδύναμων λαϊκών στρωμάτων, υπέρ της ολότητας της κοινωνίας και της πολιτείας και ενάντια στην αισχροκέρδεια της παρασιτικής τάξης των μεσαζόντων, που λιμαίνονται δεκαετίες τώρα αυτόν τον τόπο. Η κίνηση αυτή, που θα πρέπει να έχει τιμητές και μιμητές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, το ταχύτερο δυνατό, δεν υπερασπίζεται δραστικά και άμεσα μόνο τον έλληνα καταναλωτή, που σκληρά δοκιμάζεται σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που περνάμε, αλλά θωρακίζει το μόχθο του αγρότη- παραγωγού, του οποίου τα προϊόντα σάπιζαν αδιάθετα στις αποθήκες. Η ενέργεια αυτή, αν βρει μιμητές, θα εξελιχθεί σε ένα πανελλαδικό κίνημα προστασίας των ελληνικών προϊόντων, θα φράξει τη λαίλαπα των εισαγομένων προϊόντων και θα δόσει πνοή και ανάταση στη χειμαζόμενη αγροτική οικονομία και παραγωγή. Αφού το διεφθαρμένο και ανίκανο ελληνικό κράτος και οι διαβρωμένες κομματικές αγροτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες ( Π.Α.Σ.Ε.Γ.Ε.Σ, Γ.Ε.Σ.Α.Σ.Ε, Συνεταιριστικές Οργανώσεις κ.λ.π.) κατάφεραν μέσα από ένα περίεργο και αμφιλεγόμενο σύστημα επιλογών, επιδοτήσεων και αγραναπαύσεων, να ευνουχήσουν τον έλληνα αγρότη και να απαξιώσουν τη γη του, αυτή η κίνηση ίσως λειτουργήσει ως έναυσμα εξυγίανσης και ανάτασης της αγροτικής μας παραγωγής. Μακάρι, η πρωτοβουλία αυτή των φίλων της Κατερίνης να αφυπνίσει τις συνειδήσεις όλων των ελλήνων και να μας οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, που είναι η αυτοοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός σε όλα τα πεδία Ζωής, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχουν ευτυχώς ακόμη έλληνες πολίτες και ικανοί και έντιμοι.
  Νίκος Μοιράγιας
  απάντηση291
   
   
  20 λεπτά | 24/02/2012 12:19
  Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι χθές αγόρασα 5 κιλά πατάτες 99 λεπτά. Στην Αυστρία, όπου μένω τα τελευταία 5 χρόνια, όταν υπάρχει μεγάλη παραγωγή ενός προιόντος διατίθεται στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές αντί να θάβεται στις χωματερές γιά να κρατηθεί η τιμή όπως γινότανε (και γίνεται?)στην χώρα μας.
  Μικροσυνταξιούχος
  απάντηση370
   
   
  Έχουμε εσωκοματικά τώρα..ποιές πατάτες.. | 24/02/2012 11:43
  Αρπακολατζήδες μιά ζωή ήμασταν..τα φτηνά προιόντα, είναι εκεί και περιμένουν κάποιον να τα εκμεταλευτεί..ο μασούτης, στην β. ελλάδα, είναι μακράν η ακριβότερη αλυσίδα (0,70 είχε-έχει την πατάτα) και όμως πουλάει..κορόιδο είναι αφού μπορεί? το lidl την έχει τα ίδια..σαμποτάζ θέλει, αλλά πως θα την βγάλεις? τα παιδιά? η πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι, αλλά που..έχουν τα εσωκοματικά προτεραιότητα...
  Χριστόδουλος
  απάντηση114
   
   
   
  Θερμά συγχαρητήρια! | 24/02/2012 10:35
  Μπράβο σας! Μακάρι να συνεχίσετε και να βρείτε μιμητές.
  Είμαι μαζί σας
  απάντηση211
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Apodei3eis? Foroi? | 24/02/2012 09:23
  Ekoyav apodei3eis? 0a plnrw0ei foros gia tnv suvallagn?
  periergos
  απάντηση620
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ελλάς Ελλήνων Μεσαζόντων | 24/02/2012 09:04
  Αυτή είναι η χώρα που χτίστηκε από το 1950 και μετά - ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ και να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας αλλά και να ωφεληθούμε ως καταναλωτές, αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δίνουμε για είδη καθημερινής χρήσης πάει σε υπερκέρδη των καρτέλ (επιτροπή ανταγωνισμού χελόοοου), μεσάζοντες (συχνά συγγενείς βουλευτών) και συντεχνίες (π.χ. μεταφορείς). Μπράβο στην Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας - ώρα να πάρει η περιφέρεια τα ηνία τώρα που το υδροκέφαλο αντιπαραγωγικό αθηνοκεντρικό κράτος καταρρέει...
  θεότρελος κερλάκας
  απάντηση190
   
   
  Έτσι μπράβο | 24/02/2012 09:00
  Αφού δεν έσκασαν τίποτα μπράβοι ή άλλοι κρατικοί "καλοθελητές" πάλι καλά! Μπράβο και πάλι ρε παιδιά.. Εγώ και τι δε θα έκανα να αποφύγω τους μεσάζοντες μέχρι και στο χωράφι θα πήγαινα που λέει ο λόγος. Ας σταματήσει κάποια στιγμή ο κόσμος να ελπίζει στο ανέφικτο.. δηλαδή κυβερνώντες-διοικούντες που κάνουν τη δουλεία τους καλά χωρίς ο κόσμος να ελέγχει τα πάντα! Απλά δεν υπάρχει μάγκες αυτό.. δε γίνεται! είναι σαν να φέρεις μάστορα στο σπίτι και να απαιτείς να σου κάνει δουλεία χωρίς να ασχοληθείς και να ρωτήσεις εσύ ο ίδιος τι και πως?!
  Ανήσυχος
  απάντηση110
   
   
   
  διαφάνεια στα υπερκέρδη | 24/02/2012 08:58
  Στα προϊόντα που πωλούνται στα SUPER MARKET πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και η τιμή αγοράς του προϊόντος και η τιμή πώλησης! Για να ξέρουμε ποιοι ανεβάζουν τις τιμές! Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν αντίκειται στο πνεύμα της ελεύθερης αγοράς!
  sotos
  απάντηση231
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-