Προσαγωγές σημειώθηκαν στις «παρυφές» της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργανώνουν το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα, ενώ νωρίτερα στα Προπύλαια, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε νεαρό εκείνος κατάφερε να διαφύγει άφησε όμως στα χέρια των αστυνομικών την ταυτότητά του και ένα σακίδιο μέσα στο οποίο υπήρχε μια βόμβα μολότοφ.

Τελικώς, πραγματοποιήθηκαν 71 προσαγωγές και μία σύλληψη από την Αστυνομία. Είχε στην κατοχή του πτυσόμενο γκλοπ.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Κλειστό ήταν από το απόγευμα, λίγο πριν τις πέντε, το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι εξαιτίας των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μετά τις 7 το απόγευμα «άνοιξαν» οι Αμαλίας, Σταδίου ενώ κλειστή παραμένει η Βασ. Σοφίας. Την ίδια ώρα περίπου σημειώθηκε μια μικροένταση, η οποία ουσιαστικά «έσβησε» πριν καν αρχίσει.

Κλειστοί ήταν από τις τρεις μετά το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με απόφαση της αστυνομίας. Ο τελευταίος άνοιοξε γύρω στις 8 το βράδυ.

«Η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, όπως ο ΟΕΚ, η Εργατική Εστία, οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην τρόικα και στους δανειστές» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση πραγματοποιεί στις 5 και το ΠΑΜΕ στις 5 στην Ομόνοια και στις 6:30 στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία (εκτός από το ΙΚΑ), τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, αλλά και στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους δύο οργανισμούς και να μειώσει κατά 30% το προσωπικό του νέου φορέα των επικουρικών Ταμείων.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία κάλεσαν τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΕΚ, Πατησίων και Σολωμού, στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων σε ΟΕΕ και ΟΕΚ, και υποστηρίζει ότι η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και οι ανατροπές στον τομέα της Επικουρικής Ασφάλισης αποτελούν το πρώτο βήμα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και των βασικών κοινωνικών αγαθών.