Κλίμα έντασης επικράτησε το πρωί, έξω από το κτίριο του Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στον Ταύρο, κατά την προσέλευση υποψηφίων στο διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομικών για την πρόσληψη ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης κρατικών εσόδων.

Εργαζόμενοι στις εφορίες είχαν οργανώσει εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το εξεταστικό κέντρο (Πειραιώς 211, Ταύρος) , και ενημέρωναν για την απόφαση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας εφοριακών υπαλλήλων να μην αποδεχθούν την διενέργεια του διαγωνισμού για τους ελεγκτές Βεβαίωσης και Είσπραξης, που όπως λένε, «οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της εφορίας, στο πλαίσιο της διάλυσης του δημοσίου».

Αν και δεν εμποδίστηκε η είσοδος των διαγωνιζόμενων, κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το κτίριο. Μάλιστα, υπήρξε και μια προσαγωγή συνδικαλιστή στο αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων- πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας εφοριακών υπαλλήλων κ. Τρυφ. Αλεξιάδη.

Η διαδικασία του διαγωνισμού ξεκίνησε, με καθυστέρηση, μετά τις 11 το πρωί, με 250 περίπου υποψηφίους να μπαίνουν στο κτίριο για να συμμετάσχουν, επί συνόλου 800 που είχαν δηλωθεί στη λίστα των διαγωνιζόμενων.

Η γραπτή αξιολόγηση του προσωπικού που θα στελεχώσει τις θέσεις ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του κράτους του Υπουργείου Οικονομικών είχε προγραμματισθεί για τις 10 το πρωί .