Και στην περιφέρεια, μεγάλο το κόστος από τις καταστροφές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια. Συγκεκριμένα:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φθορές υπέστησαν από βανδαλισμούς βιτρίνες καταστημάτων, αυτοκίνητα, κάδοι απορριμμάτων ενώ καταστροφές προκλήθηκαν σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών, σε ΑΤΜ τραπεζών, σ΄ένα υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., σε τουλάχιστον τρία παρμπρίζ Ι.Χ. αυτοκινήτων. Ακόμη έσπασαν τις τζαμαρίες από τουριστικό γραφείο, κατάστημα ρούχων και καφέ.

ΚΡΗΤΗ

Καταστροφές σημειώθηκανσε τραπεζικά καταστήματα στα Χανιά, το Ρέθυμνο και τη Σητεία, ενώ στο Ηράκλειο ομάδες ατόμων προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Μανόλη Στρατάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου και κυρίας Μαρίας Σκραφνάκη. Επίσης, στο Ηράκλειο, υπήρξαν φθορές (σπάσιμο τζαμαρίας) στην είσοδοτου δικαστικού μεγάρουκαι πιο δίπλα ομάδες προκάλεσαν ζημιές σε ένα τζιπ της αστυνομίας. Ζημιές υπήρξαν και στο δημαρχείοδημαρχείου Ηρακλείου, που στεγάζεται στο Ενετικό κτίριο Λότζια.


ΒΟΛΟΣ

Περισσότερα από 60.000 ευρώ υπολογίζει ο Δήμος Βόλου ότι είναι το κόστος των καταστροφών που υπέστησαν κτίρια και υποδομές του. «Βομβαρδισμένη πόλη» θύμιζε την Κυριακή η πρωτεύουσα της Μαγνησίας, εξαιτίας εμπρησμών και μεγάλης έκτασης καταστροφών που προκάλεσαν άγνωστοι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πόλη και η επόμενη ημέρα έχει αφήσει ανοιχτές πληγές. Καταστροφή αρχείων στην εφορεία, εμπρησμός σε υπόγειο χώρο του Δήμου Βόλου όπου ήταν νευραλγικό σημείο για τη λειτουργία ηλεκτροφωτισμού, τηλεφώνου και υπολογιστών, φθορές σε καταστήματα.

Ιδού πώς περιγράφει στο «Βήμα» την εικόνα της πόλης, μια μέρα μετά τα επεισόδια, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Βόλου κ. Χαραλ. Τσαμπάζης: «Στο δημαρχείο, στις 7. 30 το απόγευμα της Κυριακής, αφού έσπασαν την πόρτα της κεντρικής εισόδου, μπήκαν κάποια άτομα και προχώρησαν σε κατάληψη έως τις 10.30. Έλαβα τηλέφωνο ότι πήρε φωτιά στο δημαρχείο, έσπευσα και βρήκα τρία οχήματα της πυροσβεστικής που έριχναν νερό στο υπόγειο, όπου υπάρχει σταθμός διανομής ηλεκτρικού στο δήμο, και είναι κόμβος λειτουργίας υπολογιστών και τηλεφώνου. Ο εμπρησμός ήταν ενέργεια στοχευμένη. Οποιος το έκανε ήξερε τι έκανε. Αν ήταν κάποιος που δεν γνώριζε τι υπάρχει στο υπόγειο, δεν θα κατέβαινε από τις σκάλες , αλλά θα πήγαινε σε κάποια αίθουσα δημαρχείου. Αυτός ο χώρος είναι νευραλγικό σημείο του δήμου. Η πυροσβεστική βρήκε μέσα μολότοφ».

Επίσης, στην πόλη έγιναν κι άλλες καταστροφές: ζημιές υπήρξαν σε μια τράπεζα της Eurobank επί της οδού Ιάσονος (είσοδος της πόλης), στην εφορία κάηκε ο πρώτος και δεύτερος όροφος, όλα τα αρχεία της εφορίας, ενώ καταστροφές έγιναν και στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο και σε διάφορα σούπερ μάρκετ.
Ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο, αλλά τα συνεργεία του Δήμου καθάρισαν και έπλυναν τους δρόμους και από τις 5 το πρωί της Δευτέρας η πόλη είναι καθαρή.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Στόχος επίθεσης έγιναν το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην πόλη της Κέρκυρας τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών κυρίας Άντζελας Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ) και κ. Ν. Δένδια (ΝΔ). Μικρή ομάδα ατόμων που είχε αποσπαστεί από διαδήλωση πολιτών οι οποίοι έφτασαν πρώτα έξω από το γραφείο του κ. Δένδια, εισέβαλε στο γραφείο, όπως και αργότερα στο γραφείο της κυρίας Γκερέκου προκαλώντας ζημιές, μικρής έκτασης (φθορά σε εξοπλισμό, έγγραφα).

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη στο χώρο της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας – είναι η έδρα του αντιπεριφεριάρχη- η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή (10.02.2012) Όπως επισημαίνει στο «Βήμα» ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρ. Σκούρτης, το μεσημέρι της Δευτέρας επισκέφθηκε το χώρο της περιφερειακής ενότητας «διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν ζημιές και δεν έχει προκληθεί καμιά φθορά στο κτίριο. Την κατάληψη έκανε την Παρασκευή , ομάδα πολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης». Όπως σημείωσε, αναμένεται να γίνει στις 6 το απόγευμα συνέλευση των πολιτών που διαμαρτύρονται για να καθορίσουν την στάση τους, αν δηλαδή θα συνεχιστεί ή όχι η κατάληψη.
ΑΓΡΙΝΙΟ
Σημαντικές ζημιές προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θ. Μωραΐτη, στο Αγρίνιο, το βράδυ της Κυριακής. Με βαριοπούλες έσπασαν την πόρτα της εισόδου, μπήκαν στο γραφείο και προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του, ενώ πέταξαν από το δεύτερο όροφο αντικείμενα γραφείου , εξοπλισμό υπολογιστών κ.ά.

Οκ. Μωραΐτης δήλωσε τα εξής:

«Χθες στο Αγρίνιο διαδήλωσαν εκατοντάδες πολίτες με απόλυτα ειρηνικό τρόπο υπερασπιζόμενοι την άποψη τους. Σέβομαι και κατανοώ απόλυτα την αγωνιά τους, την πικρία ακόμα και την οργή τους.

Χθες όμως υπήρξε μια άνανδρη επίθεση στο πολιτικό μου γραφείο για την οποία θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Στην επίθεση αυτή δεν συμμετείχαν αγανακτισμένοι πολίτες οι οποίοι διαδήλωσαν απόλυτα ειρηνικά στην πλατειά.

Δεν συμμετείχαν σε καμία περίπτωση άτομα προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως κάποιοι ψευδώς ισχυρίζονται.

Δεν συμμετείχαν άτομα προερχόμενα από τον ιδεολογικό χώρο του αναρχισμού. Η πόλη έχει μεγάλη ιστορική ιδεολογική παράδοση η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλητεία και την «κουκούλα».

Η χθεσινή επίθεση στο γραφείο μου ήταν μια πράξη βίας, αλητείας άλλα και κλοπής (για κάποιους είναι η «ειδικότητά» τους) από μια χούφτα γνωστών θρασύδειλων «μόνιμων» κουκουλοφόρων.

Γνωρίζω πολύ καλά (όπως και η αστυνομία) ποιοι είναι… Υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες και στοιχεία.

Δεν πρόκειται όμως να κινηθώ νομικά εναντίον τους. Η τιμωρία τους θα είναι ότι θα συνεχίσω να εκφράζω την πολιτική μου άποψη δημοσίως και να κυκλοφορώ στην πόλη μου ανάμεσα στους συμπολίτες μου ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από την κουκούλα τους».