Προθεσμία για να υποβάλουν υπομνήματα την ερχόμενη Δευτέρα πήραν πριν από λίγο, σήμερα Πέμπτη, οι κληθέντες ως ύποπτοι στην υπόθεση των εταιρειών Energa και Hellas Pοwer από την εισαγγελέα κυρία Πόπη Παπανδρέου.

Η Εισαγγελία ερευνά αν έχει διαπραχθεί υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, από τους υπευθύνους των εταιρειών, οι οποίοι εισέπρατταν το αντίτιμο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και δεν το απέδιδαν στη ΔΕΣΜΗΕ, εταιρεία η οποία διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, το οποίο υπογράφει ο Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Νικολούδης, το επίδικο ποσό που φέρονται να υπεξαίρεσαν συνολικά 18 εμπλεκόμενοι (άλλοι ως αυτουργοί και άλλοι ως ηθικοί αυτουργοί), φτάνει τα 85 εκατομμύρια ευρώ.

Μέρος του ποσού αυτού διοχετεύθηκε, όπως αποδεικνύει ο κ. Νικολούδης με συγκεκριμένα έγγραφα, σε λογαριασμούς των εταιρειών στην Ελβετία, συγκεκριμένα στην τράπεζα Clariden Lay, ενώ όφειλαν να τα αποδίδουν στη ΔΕΣΜΗΕ.

Οι υπεύθυνοι των εταιρειών οι οποίοι έχουν κληθεί ως ύποπτοι επικαλούνται παρόλα αυτά ότι μεταβίβασαν τις εταιρείες τους σε ρωσοαραβικό fund τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.