Το δικηγορικό επάγγελμα είναι «ορθάνοιχτο» από το 1960 υποστήριξε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ενώ επεσήμανε ότι καμία ευρωπαϊκή επιταγή δεν υπάρχει για το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος και χαρακτήρισε «μύθο» ότι τάχα αυτό επιβάλλεται από τους Ευρωπαίους.

Ως προς το ζήτημα του περαιτέρω ανοίγματος του δικηγορικού επαγγέλματος, μέσω των δικηγορικών εταιρειών, ο κ. Αδαμόπουλος είπε αυτό προβλέπεται ήδη με τον νόμο 3919/2011, με ορισμένους μόνο περιορισμούς. Οι αλλαγές που προωθούνται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πρόσθεσε, θα λειτουργήσουν σε βάρος των νέων δικηγόρων, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεγράκης.

Οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι το άνοιγμα του επαγγέλματος γίνεται καθ’ υπόδειξη εσωτερικών οικονομικών συμφερόντων, αλλά και πολυεθνικών εταιρειών και ξεκαθάρισαν ότι ανάλογα με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση, θα καθοριστεί και η αγωνιστική πορεία των δικηγορικού σώματος. Παράλληλα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.