«Η προσπάθεια των συκοφαντών να εμπλέξουν το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης που εγώ απεκάλυψα, με τραπεζικές καταθέσεις που δήθεν είναι «αγνώστου προέλευσης», γίνεται μπούμερανγκ και σύντομα θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση το όλο οικοδόμημα», υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος με αφορμή την εισαγγελική πρόταση προφυλάκισης του.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρουσίασε δώδεκα περιπτώσεις καταθέσεων στους λογαριασμούς του οι οποίες έχουν διαβιβασθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Όπως δήλωσε πρόκειται για «δώδεκα περιπτώσεις χαλκευμένων στοιχείων, που βγαίνουν μέσα από μία απλούστατη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των τραπεζικών μου λογαριασμών, κάτι που έκανα εγώ με πολύ μεγάλη ευκολία μέσα σε 4 ημέρες, κάτι που φαίνεται ότι ήταν πολύ δύσκολο να κάνουν ορισμένοι μέσα σε 4 χρόνια».

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παπαγεωργόπουλος επρόκειτο για απλές μετακινήσεις χρημάτων από μία Τράπεζα σε άλλη. «Μετακινήσεις που το «πόρισμα» τις υπολογίζει «νέες» καταθέσεις, «νέων» χρηματικών ποσών και ο Εισαγγελεύς δεν έχει στα χέρια του τα στοιχεία για να αντιληφθεί την αλήθεια», τόνισε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο 90% των περιπτώσεων οι καταθέσεις «αγνώστου προέλευσης» δεν ήταν παρά μια απλή μεταφορά ενός χρηματικού ποσού από μία Τράπεζα σε μία άλλη από τον ίδιο είτε διότι προσέφερε καλύτερους όρους και επιτόκιο είτε διότι ήταν πιο κοντά στο σπίτι του. «Το υπόλοιπο 10% είναι καταθέσεις διαφόρων επώνυμων φορέων στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς, απολύτως δικαιολογημένες», επεσήμανε.

Όπως τόνισε σύντομα θα δημοσιοποιήσει και άλλες καταθέσεις του οι οποίες συνολικά υπερκαλύπτουν, όπως είπε ο ίδιος, «το ποσό που δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω κατά το διάτρητο πλέον πόρισμα».
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Παπαγεωργόπουλος για τις δώδεκα καταθέσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αφορούν νέα χρηματικά ποσά αλλά μετακινήσεις χρημάτων ή καταθέσεις συγκεκριμένης προέλευσης είναι τα εξής:

1. Στις 29-11-2005 έγινε ανάληψη συγκεκριμένου ποσού από μία τράπεζα και την ίδια ακριβώς ημέρα (29-11-2005) κατατέθηκε το ίδιο ακριβώς ποσό σε άλλη τράπεζα.

2. Στις 21-1-2000 έγινε ανάληψη συγκεκριμένου ποσού από μία τράπεζα και την ίδια ακριβώς ημέρα (21-1-2000) κατατέθηκε το ίδιο ακριβώς ποσό σε άλλη τράπεζα.

3. Στις 31-1-2003 γίνονται 3 αναλήψεις για την έκδοση μια επιταγής συγκεκριμένου ποσού η οποία την ίδια ημέρα (31-1-2003) κατατίθεται από εμένα τον ίδιο σε άλλη τράπεζα.
4. Στις 28-12-2005 γίνονται αναλήψεις από δύο τράπεζες και το σύνολο των αναλήψεων κατατίθεται την ίδια ημέρα (28-12-2005) στο Τ.Π. και Δ., το οποίο αφού κρατά τη δόση ενός στεγαστικού δανείου που είχα συνάψει προ 15ετίας, τοποθετεί τα υπόλοιπα σε «προθεσμιακή κατάθεση» για έναν χρόνο.
5. Στις 15-12-2005 γίνεται ανάληψη από μία τράπεζα και κατάθεση την ίδια ημέρα σε άλλη τράπεζα για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
6. Στις 21-6-2000 έγινε ανάληψη συγκεκριμένου ποσού από μία τράπεζα και την άλλη ακριβώς ημέρα (22-6-2000) κατατέθηκε το ίδιο ακριβώς ποσό σε άλλη τράπεζα.
7. Στα μέσα Φεβρουαρίου του 1999 – μόλις δηλαδή είχα ξεκινήσει την θητεία μου ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης- η σύζυγός μου έδωσε εντολή πώλησης όλων των μετοχών που είχε στην κατοχή της και στις 3-3-1999 έγινε κατάθεση από την «NUNTIUS – Χρηματιστηριακή» ενός συγκεκριμένου σεβαστού ποσού στον κοινό μας τραπεζικό λογαριασμό. Το πόρισμα θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό είναι «αγνώστου προέλευσης», διότι δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αναζητήσει από την τράπεζα τον επίσημο τίτλο του καταθέτη που είναι η «NUNTIUS-Χρηματιστηριακή»!
8. Στις 19-12-2007 πουλάει η σύζυγός μου το αυτοκίνητό της, και ο έμπορος καταθέτει με το όνομά του ένα συγκεκριμένο ποσό στον κοινό τραπεζικό μας λογαριασμό. Το πόρισμα θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό είναι «αγνώστου προέλευσης», διότι απλούστατα δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αναζητήσει από την τράπεζα την ιδιότητα του καταθέτη, το όνομα του οποίου αναγράφεται στην συγκεκριμένη τραπεζική κατάθεση.
9. Στις 6-3-2007 η ασφαλιστική εταιρεία ALICO στην λήξη της σύμβασης που είχα υπογράψει προ 30 ετών, κατέθεσε στον τραπεζικό μου λογαριασμό με τον τίτλο ALICO ένα συγκεκριμένο ποσό.
10. Στις 16-3-2007 η ασφαλιστική εταιρεία ALICO στην λήξη της σύμβασης που είχε υπογράψει προ 30 ετών η σύζυγός μου, κατέθεσε στον κοινό τραπεζικό μας λογαριασμό με τον τίτλο ALICO ένα συγκεκριμένο ποσό. Το «πόρισμα» θεωρεί και αυτό το χρηματικό ποσό «αγνώστου προέλευσης».
11. Στις 22-3-2004 δανείζω σε συνεργάτιδα του γραφείου μου μέσω επιταγής ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο η συνεργάτιδά μου, μου το επιστρέφει πάλι με επιταγή που εμφανίζεται με το όνομά της στον τραπεζικό μου λογαριασμό στις 3-5-2005.
12. Η σύζυγος μου μετέβη το 2000 στο εξωτερικό για χειρουργική επέμβαση και ο ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψη Ασφαλισμένων Δημοσίου) μετά τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών κατέθεσε στις 18-1-2001 ένα συγκεκριμένο ποσό στον κοινό τραπεζικό μας λογαριασμό με τον τίτλο του OPAD.