από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 
 

«Θα κακοπεράσετε» λέει η Ελλάδα στους λαθρομετανάστες

Μιλάει στο «Βήμα» ο υπεύθυνος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης
«Θα κακοπεράσετε» λέει η Ελλάδα στους λαθρομετανάστες
Ο Μάουρο Πάλμα περιγράφει στο «Βήμα» τις άθλιες συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Την βεβαιότητα ότι οι ελληνικές αρχές φιλοξενούν τους παράνομους μετανάστες σε ελεεινές συνθήκες ως μέρος μιας εσκεμμένης πολιτικής για να στείλουν το μήνυμα «θα κακοπεράσετε» σε όσους φιλοδοξούν να μπουν λαθραία στην Ελλάδα εκφράζει το Συμβούλιο της Ευρώπης στην τελευταία έκθεσή του για την χώρα μας. Η έκθεση αυτή, που συντάχθηκε από την Επιτροπή για την Πρόληψη του Βασανισμού (CPT), χρησιμοποιεί πολύ πιο σκληρή γλώσσα από τις προηγούμενες, κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές ότι επί χρόνια δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις για την μεταχείριση των παράνομων μεταναστών και ότι ψεύδονται προς το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα μέτρα που έχουν λάβει.

«Υπάρχει εσκεμμένη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Διαφορετικά πώς μπορεί να εξηγηθεί ότι στο Σουφλί φιλοξενούνται 146 μετανάστες σε 110 τετρ. μέτρα ενώ την ίδια στιγμή στη Σπάρτη οι εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών παραμένουν άδειες;» λέει μιλώντας προς το «Βήμα» ο Μάουρο Πάλμα, πρόεδρος της CPT ο οποίος επισκέφθηκε επανειλημμένως την χώρα μας. «Αναγνωρίζουμε ότι η μεγάλη εισροή μεταναστών και η οικονομική κρίση δυσκολεύουν την Ελλάδα όμως είναι σαφές ότι πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να στείλουν ένα μήνυμα προς όσους σχεδιάζουν να μπουν χωρίς χαρτιά στη χώρα».

«Σε αστυνομικό τμήμα του Εβρου είδα μια ομάδα γυναικών από την Κεντρική Αμερική και την Αφρική να κρατούνται επί δυο εβδομάδες στριμωγμένες σε ένα κελί χωρίς φυσικό φως _ το μόνο φως έμπαινε όταν άνοιγε η πόρτα. Υπήρχε ένας αναιμικός ηλεκτρικός λαμπτήρας και υποτυπώδης θέρμανση. Το χειρότερο είναι ότι οι γυναίκες αυτές, πραγματικά παραπεταγμένες, δεν γνώριζαν ούτε πόσο θα παρέμεναν εκεί ούτε τι θα απογίνονταν», λέει περιγράφοντας ένα από τα περιστατικά που του άφησαν τις χειρότερες εντυπώσεις την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα στις αρχές του 2011 όπου διαπίστωσε ότι παρά τις υποσχέσεις που είχε λάβει για πολλοστή φορά από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών την προηγούμενη χρονιά, τίποτε δεν είχε εφαρμοστεί. «Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος μου είπε ότι δεν ήξερε τι να κάνει τις γυναίκες αυτές. Δεν τον κατηγορώ. Η Frontex (η ευρωπαϊκή αστυνομία συνόρων) τις παράτησε εκεί και οι αστυνομικοί έπρεπε κάπου να τις βάλουν. Είναι θέμα των κεντρικών και των περιφερειακών αρχών να αφιερώσουν πόρους προκειμένου τουλάχιστον να τους παρέχουν κάτι καλύτερο από ένα μικρό σάντουιτς και λίγο νερό ημερησίως. Ζήτησα από τον επικεφαλής του τμήματος να τους δίνει τουλάχιστον ένα ζεστό τσάι τη μέρα μέσα στο δριμύ ψύχος».

Ο κ. Πάλμα δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το ελληνικό κράτος δεν βρίσκει χρήματα για να πραγματοποιήσει μικρές διορθώσεις πρωτίστως στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών αλλά και στις φυλακές. «Επί χρόνια η Αθήνα μας λέει ότι η απαράδεκτη κατάσταση οφείλεται στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Δεν μπορεί επί οκτώ ή εννιά χρόνια που πραγματοποιούμε υποδείξεις οι οποίες δεν εφαρμόζονται να παραμένει η έκτακτη ανάγκη. Μεταφέρετε τους μετανάστες από τα αστυνομικά τμήματα ύστερα από μια-δυο μέρες σε κέντρα κατάλληλα για μακροχρόνια παραμονή. Αλλά και στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Φυλάκιο του Εβρου οι μετανάστες, ακόμη και παιδιά, δεν προαυλίζονταν επί ολόκληρες εβδομάδες. Η ελληνική κυβέρνηση απαντά ότι δεν διαθέτει αρκετούς αστυνομικούς για να τους φυλάνε, όμως είναι απλά ζήτημα αναδιοργάνωσης. Κόψτε πόρους από αλλού, από τις στρατιωτικές δαπάνες και όχι από εκεί που πλήττεται η αξιοπρέπεια ανθρώπινων όντων».

Ο πρόεδρος της CPT, δικηγόρος από την Ιταλία, εξηγεί ότι απηυδισμένο το Συμβούλιο της Ευρώπης προχώρησε τον περασμένο Μάρτιο σε δημόσια καταγγελία της Ελλάδας _ μέτρο που έχει λάβει μόνο έξι φορές στην μακρόχρονη ιστορία του «και μάλιστα ποτέ στο παρελθόν για κράτος-μέλος της ΕΕ. Ηταν δυο φορές για την Τουρκία και τρεις για την Ρωσία. Είναι αλήθεια ότι η γλώσσα της τελευταίας έκθεσής μας (σ.σ. που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη) ήταν πολύ λιγότερο διπλωματική και πιο παραστατική. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι και η τελευταία ελληνική γραπτή απάντηση χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα από τις προηγούμενες, πολύ πιο συγκεκριμένη και όχι γενικόλογη όπως τις άλλες φορές».

Ο κ. Πάλμα τονίζει ότι τα πάντα, ακόμη και η δημόσια καταγγελία ή οι σκληρές εκφράσεις της έκθεσης, γίνονται με στόχο την εξεύρεση μιας φόρμουλας συνεργασίας με την Ελλάδα. «Επιθυμούμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της ΕΕ γιατί το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό», μας λέει.

Η έκθεση «ξεμπροστιάζει» την χώρας μας ότι είτε αγνοεί τις υποδείξεις της CPT είτε της «παρέχει πληροφορίες που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα». Φέρνει πάμπολλα παραδείγματα από αυτά που διαπίστωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Ελλάδα με πρόεδρο τον κ. Πάλμα. Στο Σουφλί περιγράφει μετανάστες στοιβαγμένους σαν ζώα σε λίγα τετραγωνικά, που κοιμούνταν ακόμη και στον χώρο ανάμεσα στην οροφή της τουαλέτας και την σκεπή των εγκαταστάσεων, έκαναν τις ανάγκες τους σε πλαστικά μπουκάλια ή σακούλες γιατί η τουαλέτα ήταν μία για 150 άτομα, βρωμούσαν φριχτά γιατί ήταν με τα ίδια ρούχα επί εβδομάδες ολόκληρες και ομάδες «δυνατών» μεταναστών αποσπούσαν δια της βίας το λιγοστό φαγητό από τους πιο αδύναμους. Στο Φυλάκιο, 83 ανήλικα αγόρια φιλοξενούνταν σε 100 τετραγωνικά και μοιράζονταν δυο στρώματα ανά πέντε. «Και οι τρεις τουαλέτες ήταν συνεχώς βουλωμένες, η αποχέτευση ξεχείλιζε στο πάτωμα και πλημμύριζε ακόμη και τον χώρο όπου κοιμούνταν», αναφέρει η έκθεση. «Δεν υπήρχαν ειδικές προβλέψεις για τα μωρά ή τα μικρά παιδιά, όπως λίγο γάλα».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (66)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Fuck off palma | 21/06/2013 19:10
  Ε, παλμα fuck off και παρτους στην χωρα σου η μαλλον παρτους στην χωρα σου και μετα fuck off!
  ελδυκαριος 74
  απάντηση11
   
   
  Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε... | 30/11/2012 17:48
  Αυτά που περιγράφονται είναι δεδομένα για όσους δεν εθελοτυφλούν ή δεν έχουν τυφλωθεί από το ρατσιστικό δηλήτηριο με το οποίο μας ποτίζουν, από διάφορες μπάντες εδώ και 20 χρόνια...Τα ευρωπαικά κεφάλαια που έχουν φαγωθεί για την ανάληψη του ρόλου του κράτους-στρατοπέδου μεταναστών είναι τεράστια και δεν τα "φαγανε" οι μετανάστες...όσο για τους χρυσαυγίτες κάνουν αυτό που ξέρουν: εκμεταλλέυονται τα υπαρκτά προβλήματα για να πλουτίσουν πουλώντας προστασία και για να αναβαθμιστούν πολιτικά σε θεσμικούς παράγοντες, αυτοί που σχετίζονται με σωρεία υποθέσεων της πραγματικής βαριάς εγκληματικότητας
  Θέμος Σκορδέλης
  απάντηση01
   
   
   
  Η κρίση της Ιστορίας θα πέσει σαν πέλεκυς μια μέρα | 16/01/2012 00:02
  Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση. Αλλά αυτό σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα να φερόμαστε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που συλλαμβάνονται στα σύνορα σαν να ήταν χειρότερα και από ζώα; Δεν καταλαβάινουμε ότι μία μέρα θα ντρεπόμαστε για αυτό το παρελθόν μας; Όταν γίνει μία ταινία σαν το Εξπρές του Μεσονυχτίου που θα μας ξεμπροστιάζει διεθνώς, άλλοι θα λένε "δεν ξέραμε ότι αυτά γίνονταν στη χώρα μας" κι άλλοι ότι "ήταν οι συνθήκες της εποχής τέτοιες, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς"... Μετά από ψεύτες (στα δημοσιονομικά), θα μας καμαρώσουμε και ως βασανιστές...
  Ιδεάλ
  απάντηση43
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΔΟΥΒΛΙΝΟ-2 | 15/01/2012 22:15
  Την αλήθεια την έχουν γράψει 2-3 σχολιαστές. Οσο ισχύει το ΔΟΥΒΛΙΝΟ-2 (το οποίο υπέγραψε ο "γίγαντας" Σημίτης), ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αντιμετωπισθεί η λαθρομετανάστευση. Πρόκειται για μια άθλια συμφωνία η οποία έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μια αποθήκη για χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς. Τα διάφορα δήθεν μέτρα που ανακοινώνουν κατά καιρούς οι πολιτικάντηδες είναι για τα μάτια του κόσμου. Όσο δεν αντιμετωπίζεται η αιτία του προβλήματος (ΔΟΥΒΛΙΝΟ-2) η κατάσταση συνεχώς θα χειροτερεύει και θα έχουμε και από πάνω τους διάφορους "πολιτισμένους" ευρω-πέους να μας ασκούν "αφ' υψηλού" κριτική. Επιτέλους ας λειτουργήσει για μία φορά το ελληνικό κράτος προς όφελος του ελληνικού λαού
  Kάποιος
  απάντηση150
   
   
  Μία βόλτα στο κέντρο θα πείσει... | 15/01/2012 11:46
  τον κ.Πάλμα..ας περάσει μετά τις 9 το βράδυ από Ομόνοια, πλατεία Βάθης, Αγ.Παντελεήμονα, Κουμουνδούρου, Γ' Σεπτεμβρίου να δούμε ποιος κακοπερνάει....προφανώς η γκετοποίηση του κέντρου της πρωτεύουσας του είναι παντελώς άγνωστη...άραγε τον ενημέρωσε κανείς για το όργιο λαθρεμπορίου από παράνομους μετανάστες μπροστά από τα Πανεπιστήμια, την κατάληψη των Ιδρυμάτων αυτών από 300 επίσης παράνομους μετανάστες (4 ή 5 των οποίων αν δεν κάνω λάθος συνελήφθησαν αργότερα στο Ελ.Βενιζέλος με κλοπιμαία) ή κυρίως για τη δολοφονία του άτυχου πατέρα για μία κάμερα...;
  κάτοικος κέντρου
  απάντηση282
   
   
  Ο σωστός Τίτλος θα ήταν.. | 15/01/2012 09:51
  "Θα κακοπεράσετε"λέει η Ελλάδα στους πολίτες της, με τους λαθρομετανάστες.
  Ελλην πολίτης.
  απάντηση192
   
   
  ΟΚ | 15/01/2012 06:14
  Υποθέτω ότι αν οι μετανάστες μεταφερόντουσαν σε ένα ευγενές προάστιο ή ακόμα καλύτερα έξω απο το σπίτι του Εν λόγω κυρίου,αυτομάτως οι απόψεις του θα άλλαζαν..
  APOL
  απάντηση221
   
   
  Na tou steiloyme merikous | 15/01/2012 05:10
  Αυτός θέλει κλωτσιές. Αν τον πήρε ο πόνος για τους λαθρομετανάστες να τους πάρει στη χώρα του. Αν θέλει ας πάρει και τον Τσίπρα μαζί με τους κουκουλοφόρυς και τους χασικλήδες. Πρέπει να κακοπεράσουν, αλλιώς δεν φέυγουν. Αλλά μάλλον καλοπερνάνε, γιατί έχουμε γίνει ξέφραγο αμπέλι και άλωνίζουν΄. Σκοτώνουν, βιάζουν δέρνουν, κλέβουν, ληστεύουν. Αρκετά. Δεν έχουν καμιά θέση εδώ να πάνε σπίτι τους.
  Θανάσης
  απάντηση174
   
   
  Σιγά που οι πολιτικοί οι ανέσχυντοι κόλλησαν στο Δουβλινο 2! | 14/01/2012 23:50
  Απλώς είναι άσχετοι ως πολιτικοί, ως ηγέτες, ως οτιδήποτε, άσχετοι ερασιτέχνες, γελοίοι καραγκιόζηδες! Το Δυβλίνο 2 τους σταματάει από το να κάνουν τη δουλειά τους; Ο Παπουτσής αυτό τον σταματάει να καθαρίσει τον τόπο; Όχι η ανικανότητα του, η τεμπελιά του, ο φαφλατισμός του, και οι προηγούμνη κυβέρνηση ίδια σκα__ά! Μια απ΄τα ΄ίδια και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα ρετάλια παπαγάλια. Παραιτήσου Παπουτσή και πάρε μαζί σου και τους υπόλοιπους άσχετους καραγκιόζηδες με την φαφλταταρία τους! Αει σιχτίρ και μην μας γράφεις. Σε ποια άλλη πόλη περπατάς στους δρόμους μέρα μεσημέρι και βλέπεις τα αίσχη της Αθήνας; Σε ποια άλλη πόλη περπατάς και δεν βλέπεις ούτε έναν αστυνομικό, αλλά μόνο λαθραίους να βρωμάνε, να ξεψυριάζονται, να κλέβουν, να επιτιθενται στους περαστικούς! Άντε πια, γιατί πολύ το παριστάνουμε της ανωτερότητας και του ωχαδελφισμού! Θέλω την πατρίδα μου πίσω! Θέλω την πόλη μου πίσω! Εξω τα φρόκαλα και τα κλεφτρόνια. Έξω οι λαθραίοι και οι βρωμιές τους.
  Θέλω την πατρίδα μου πίσω
  απάντηση112
   
   
  Ντροπή ρε!!! | 14/01/2012 18:25
  Άς βρεθεί κανένας από αυτούς που παριστάνουν τους πολιτικούς να του εξηγήσει του καλού ιταλού κυρίου ότι στην Ελλάδα το κράτος δεν έχει να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και τους δασκάλους και γιατρούς. Σε τελική ανάλυση κανέναν δεν καλέσαμε και ευχαριστημένοι να είναι που δεν τους επιστρέφουμε όπως ήρθαν στους τούρκους αλλά τους αφήνουμε εδώ να μας σφάζουνε και να καταστρέφουν την Αθήνα. Υποθέτω ότι για κάτι παράξενα ατυχήματα με την ιταλική ακτοφυλακή να βουλιάζει όλως τυχαία ολόκληρα πλοία με λαθρομετανάστες από την Άλβανία, ο κύριος δεν έχει ακούσει τίποτα... Άλλα έτσι είναι άμα έχεις καταντήσει ο καρπαζοεισπράχτορας της Ευρώπης...
  dikhgoros, salonikios
  απάντηση367
   
   
  Οι κουτόφραγκοι | 14/01/2012 16:59
  Βλέπω ότι κανένας δεν σχολίασε το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, κατά την προσφιλή τους τακτική, συστηματικά παραπληροφορούσαν την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το τι κάνουν για τους λαθρομετανάστες. Γιατί, βέβαια, εμείς οι Έλληνες, είμαστε έξυπνοι, ενώ αυτοί είναι χαζοΕυρωπαίοι. Πάρα πολλοί εδώ μέσα τους βρίζετε, δεν βλέπετε όμως πού είναι αυτοί και πού εμείς... Και μην μου πείτε ότι φταίνε οι λαθρομετανάστες...
  KG
  απάντηση1611
   
   
  fukc euro!! | 14/01/2012 16:23
  αυτοί όλοι θα φύγουν σε λίγες μέρες άν φύγουμε απο το ευρώ!! αυτο τους τραβάει , εγκληματίες ,πόρνες λαθρέμπορους , υπόκοσμο σαν τις μύγες στα σκ..ά!!! 5 ευρώ είναι το μεροκάματο στίς πατρίδες τους!! εδώ μια΄παράνομη οικιακή βοηθός παίρνει μαύρα 600-700 ευρώ και με αυτά ζούνε 6 οικογένειες στην πατρίδα της.. πίσω στo eθνικό νόμισμα -δραχμή και θα γλυτώσουμε απο όλους αυτούς , απο την κατάρα του ευρωχρέους και το κυνήγι των αγορών..
  MIXAΛΗΣ
  απάντηση2515
   
   
   
  Τάχα οι Ελληνες είμαστε φιλόξενοι | 14/01/2012 04:43
  Ντρέπομαι και για τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τους συνανθρώπους μας, μα ακόμα περισσότερο για την κατάντια αυτών που έχουν χάσει κάθε ίχνος ανθρωπίας. Δεν φταίνε οι μετανάστες για την κατάντια της Αθήνας. Το ερώτημα είναι τι κάνει η πολιτεία για να προστατέψει τους πολίτες της, νόμιμους και μη.
  Δέσποινα
  απάντηση1933
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Λυπουμαστε κυριε Παλμα | 13/01/2012 21:07
  αλλα δεν εχουμε τη δυνατοτητα σα χωρα να εξασφαλισουμε ικανοποιητικες συνθηκες διαβιωσης σε ολους οσους ερχονται στη χωρα μας (ενα χωριο την ημερα). Ακομα κι αν διναμε ολο μας το ΑΕΠ σε κεντρα υποδοχης, παλι δεν θα τα καταφερναμε. Τη δουλεια σας κανετε βεβαια, γιατι οι πολυεθνικες χρειαζονται αφθονο φτηνο εργατικο δυναμικο και σιγουρα δεν σας πληρωνουν αδρα για να καθεστε. Καταλαβαινετε ωστοσο οτι δεν μπορουμε να τους αφησουμε να κυκλοφορουν ολοι ελευθεροι. Ηδη εχουμε αφησει παρα πολλους με ολεθριες συνεπειες για την κοινωνια μας.
  Gguu
  απάντηση337
   
   
  Nα τους πάρει αυτός στη χώρα του! | 13/01/2012 18:52
  Ξαφνικά έχουμε χάσει κάθε μέτρο, κάθε σύνεση, έχουμε γίνει ενα ξέφραγο αμπέλι για τον κάθε δολοφόνο, κλεφτη και ηλίθιο. Να τους πάρει αυτός ο κύριος στην χώρα του την πολιτισμένη, εγώ δέχομαι να λέγομαι κάφρος αρκεί να βγάλω τους πραγματικούς κάφρους από πάνω μου! Γιατί να μην μπόρώ να περπατήσω στην πόλη μου, να μην μπορώ να παω στο Μουσείο, να μην μπορώ να κυκλοφορήσω στους δρόμους, να ντρέπομαι γιατί κανουμε τσι__κάκια πίσω από κουρτινάκια, με κάτι γερομακάκες για 3 ευρώ! Ε όχι! Όχι Όχι! Να τους πάρει στη χώρα του και καλό καταβόδιο! Αει σιχτίρ. Bγήκαν τώρα οι λελέδες με τις πονόψυχες χαβούζες!
  Eλλην Γδαρμένος
  απάντηση507
   
   
  Λεω να τους ανοίξουμε επαύλεις | 13/01/2012 18:44
  Και καλύτερα ακόμα επάυλεις στην Εκάλη, Κηφισσιά, Καστρί, Διόνυσο, εκεί να ζούμε μαζί με τους ηγέτες! Να κατουράνε στους ακριβούς τους κήπους! Και να χ_ζουνε στα παρτέρια τους. Αμάν πια, όλοι οι άχρηστοι πολιτικοί βρέθηκαν μαζί στις πιο δύσκολες στιγμές του τόπου, όλα τα φρόκαλα εκεί να τρώνε. Αει σιχτίρ όλοι σας.
  Ελλην γδαρμένος
  απάντηση405
   
   
  'Πολυπολιτισμική" Αθήνα | 13/01/2012 17:40
  Κάτι αποτυχημένοι αριστεριστές που συγκρίνουν τους Έλληνες μετανάστες (προσκεκλημένους στις χώρες προορισμού τους) περασμένων δεκαετιών με το συρφετό των νέγρων, πακιστανών και αλβανών που έχει μαζευτεί στη Ελλάδα είναι το λιγότερο γελοίοι και για σφαλιάρες! Σε λίγο θα μας πουν ότι και η ελληνική κοινότητα του Λονδίνου και της ΝΥ με τους δεκάδες εφοπλιστές έχουν ομοιότητες με τους μπαγκλαντέζους της Καλλιθέας..(Στα αλήθεια, οι αριστερί της ΝΕΤ είναι ικανοί να το κάνουν και αυτό).
  Βαγγέλης Γεωργιοπουλος
  απάντηση439
   
   
  Ανεγκέφαλος . . . | 13/01/2012 17:29
  Άλλος ένας ανεγκέφαλος που υποστηρίζει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, που έχουν μετατρέψει τις γειτονιές της αθήνας σε αποχωρητήρια μπόχας.. Και νόμιζα ότι μόνο ο Τσίπρας και οι αναχικοί του είχαν το προνόμιο να κατέχουν τα πρωτεία ηλιθιότητας. ¨ερχεται η ώρα σας όμως και όσο και ηλίθιοι να είστε δεν θα υπάρξει έλεος...
  Αθηναία
  απάντηση338
   
   
  Αναθεώρηση τώρα. | 13/01/2012 16:32
  Παίδες μην παιδεύεστε. Όσο ισχύει το παρανοϊκό - αλλά βολικό γιά τους Ευρωπαίους - Δουβλινο 2 δεν υπάρχει προκοπή. Πρέπει να αναθεωρηθεί αμέσως. Όλες οι συνθήκες αν δημιουργήσουν πρόβλημα αναθεωρούνται. Το Δουβλινο 2 θ' αποτελέσει την μοναδική εξαίρεση;
  Κ. Αράπικος
  απάντηση311
   
-