Αλβανός κακοποιός επιδείκνυε στο Facebook τα όπλα, την λεία του και την… επιχειρησιακή του ετοιμότητα, δίνοντας στην ΕΛ.ΑΣ. τα απαραίτητα… διαπιστευτήρια για να τον συλλάβει. Στο πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνονται, όπως αποδεικνύεται σήμερα, δεκάδες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε καταστήματα.

Η εγκληματική διαδικτυακή φιγούρα που είχε φιλοτεχνήσει ο εικοσάχρονος του κόστισε τελικά ακριβά, αφού οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πρόσεξαν το περίεργο προφίλ του, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν μαζί με άλλους συνεργούς του για σειρά εγκληματικών ενεργειών.

Ο νεαρός Αλβανός υποτίμησε τις έρευνες της Αστυνομίας στο διαδίκτυο ή απλώς πήρε ένα τεράστιο ρίσκο πιστεύοντας ότι ακόμη κι αν έδειχνε σε κοινή θέα τις δραστηριότητές του, θα τη γλίτωνε. Η σύλληψή του μετά από αυτά ήταν εύκολη υπόθεση.

Ο εντοπισμός των Αλβανών κακοποιών μέσω του Facebook αναδεικνύεται από την δικογραφία σχετικά με την εξάρθρωση – στις 20 Δεκεμβρίου 2011 – από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, μίας συμμορίας έξι Αλβανών, ηλικίας 20 έως 30 ετών, οι οποίοι είχαν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε 24 ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων, κυρίως στα βόρεια προάστια.

Σε τουλάχιστον πέντε από αυτές τις ληστείες οι δράστες είχαν πυροβολήσει κατά υπαλλήλων των πρατηρίων. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έκαναν επιδρομή σε δυο διαμερίσματα στη Νέα Χαλκηδόνα και στα Σεπόλια, συνέλαβαν τρία από τα μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητούν άλλους τρεις συνεργούς τους.

Στα διαμερίσματα εντοπίστηκαν Καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και άλλος οπλισμός. Η ΕΛΑΣ, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, δημοσιοποίησε τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων. Ανάμεσα σε αυτούς και του 20χρονου Κρίσαρντ Πούσι, όπως και του 27χρονου αδελφού του Πέλλουμπ Πούσι.

Οπως προέκυψε από την διαδικτυακή έρευνα της ΕΛΑΣ, στην οποία συμμετείχαν ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, ο 20χρονος Κρίσαρντ, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Χρήστος Γκάμπι είχε δημιουργήσει προφίλ με εκατοντάδες φωτογραφίες στο Facebook ανάμεσα στις οποίες ορισμένες ιδιαίτερου «ποινικού ενδιαφέροντος».

Σε τουλάχιστον πέντε φωτογραφίες επιδεικνύει όπλα ή φαίνεται να πυροβολεί και σε άλλες κρατάει σαν βεντάλια, μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων των 50 ευρω που πιθανολογείται ότι είναι λεία από ληστείες. Παράλληλα σε άλλες φωτογραφίες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είδαν πολυτελή αυτοκίνητα που είχαν οι συγκεκριμένοι χρήστες.

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, το αρχείο συμβάντων, τους αριθμούς των εικονιζόμενων αυτοκινήτων κλπ οι αστυνομικοί άρχισαν να προχωρούν σε συνδυασμούς προσώπων και συμβάντων. Παράλληλα διέθεταν μια ακόμη πληροφορία για ένα κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη συμμορία.

Αλλά δεν ήταν μόνον οι φωτογραφίες του δράστη. Οι αστυνομικοί μάλιστα εντόπισαν ορισμένους από τους συνεργούς του μέσω των καταγεγραμμένων φίλων του στο Facebook. Στο διαβιβαστικό έγγραφο των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στον εντοπισμό στο Facebook των συγκεκριμένων προφίλ των Αλβανών κακοποιών και στην έρευνα για τον εντοπισμό τους.