Η παραμονή των ήδη υπηρετούντων νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασφαλίστηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μετά το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου που ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα των μονάδων που οδηγούν πολλές απ’ αυτές στο κλείσιμο.
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδη, στην οποία εξετάστηκε η ετοιμότητα των ΜΕΘ των για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της εποχικής γρίπης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Ν. Πολύζος, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρία Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού και ο γενικό διευθυντής του Κέντρου κ. Θ. Παπαδημητρίου, η γενική διευθύντρια Υγείας κυρία Δέσποινα Τσαγδή, ο πρέοδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, κ. Απ. Αρμαγανίδης και διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε ότι οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό για το 2012 θα καλυφθούν από την προκήρυξη για επικουρικό ιατρικό προσωπικό που τελειώνει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, και από τις ήδη εγκεκριμένες 681 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Δόθηκε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και στις Υγειονομικές Περιφέρειες να υποβάλουν άμεσα τις ανάγκες σε επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό για το οικονομικό έτος 2012 καθώς και για Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα.
Επίσης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την προμήθεια 40 κλινών υψηλής τεχνολογίας, 50 αναπνευστήρων και 40 μόνιτορ με στόχο την αύξηση προσβασιμότητας των ασθενών και την βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών.