«Λυπάμαι και συγνώμη…Ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει…Σε αγάπησα…Σε αγαπάω και θα συνεχίσω να σε αγαπάω Μάου μου!!! 1 ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα ως την αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου! Άλλωστε 1 χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλο μόνο του… Έρχομαι (Νιέχ – Νιέχ μου) »…

Τα τελευταία λόγια του 35χρονου Στάθη Ευσταθίου στο προφίλ του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook τα έγραψε στην σύντροφό του Ανδριάννα Γαρδικιώτη 21 ετών, αφού την είχε δολοφονήσει με τον πιο άγριο τρόπο και την πέταξε στη λίμνη της Καστοριάς.

Η άτυχη κοπέλα ήταν γνωστή στους άλλους χρήστες της ιστοσελίδας ως «Aντριάνα Μικρή Πεταλουδίτσα». Στο προφίλ του δράστη από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό έχουν ήδη γραφτεί πάνω από 1.100 σχόλια άλλων χρηστών.

Σε όλα ανώνυμοι και επώνυμοι χρήστες του διαδικτύου τον κατηγορούν για την πράξη του, ενώ ουκ ολίγα, όπως είναι λογικό, είναι υβριστικού περιεχομένου.

Μάλιστα τα όσα έγραψε προς την φίλη του έχουν αναρτηθεί σε 372 «τοίχους» άλλων χρηστών του Facebook, ενώ σχόλια έχουν αναρτηθεί από άλλους χρήστες και στο μοναδικό άλμπουμ φωτογραφιών της άτυχης κοπέλας που την δείχνει σε ευτυχισμένες στιγμές στην Θεσσαλονίκη με τον άνθρωπο που κατηγορείται πως τις αφαίρεσε τη ζωή.

Η τελευταία ανανέωση των φωτογραφιών είχε γίνει την Πέμπτη λίγες ώρες πριν η 22χρονη δολοφονηθεί!

Ο Ευσταθίου νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος. Τα τραύματα που προήλθαν από την πρόσκρουση του οχήματος του σε κολώνα της ΔΕΗ όταν επιχείρησε να αποφύγει τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν δεν είναι σοβαρά, ωστόσο οι γιατροί δεν του δίνουν ακόμα εξιτήριο.

Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας στους αστυνομικούς παραδέχθηκε την πράξη του.

Όπως προέκυψε ο 35χρονος το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπόθεση κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το 2000 είχε υποβληθεί μήνυση σε βάρος του για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, παρόλα αυτά οι γονείς την είχαν αποσύρει και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ζήλια προς την σύντροφο του και η απόφαση της νεαρής κοπέλας από την Κέρκυρα να χωρίσουν ήταν οι αιτίες που «όπλισαν» το χέρι του.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής το ζευγάρι είχε έντονη λογομαχία. Ξαφνικά ο 35χρονος χρησιμοποιώντας μαχαίρι και κατσαβίδι την κτύπησε τουλάχιστον 10 φορές σε διάφορα σημεία του σώματος της και πέταξε το πτώμα στην λίμνη της Καστοριάς. Λίγο αργότερα παρά το γεγονός ότι είχε διαπράξει έγκλημα μπήκε στο Facebook και έγραψε το τελευταίο του μήνυμα.

Οι αστυνομικοί στο Κιλκίς το απόγευμα της Παρασκευής του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο.

Μόλις του ζήτησαν τα στοιχεία του εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει ωστόσο έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Μέσα στο όχημα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν τρίχες και κηλίδες αίματος. Τότε ξεκίνησαν έρευνα και κατέληξαν πως είχαν στα χέρια τους τον δράστη της δολοφονίας της 22χρονης.