Πρωτοφανή αδράνεια φέρεται να επιδεικνύει, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δικαστικός λειτουργός σε νησιωτική περιοχή της χώρας, ο οποίος αρνείται να ασχοληθεί με δεκάδες σοβαρές ποινικές υποθέσεις που έχει παραλάβει μετά από τις έρευνές τους.

Σύμφωνα με αναφορές, που έχουν φτάσει τον τελευταίο καιρό σε κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, «το μοναδικό ενδιαφέρον του δικαστικού λειτουργού είναι τα παιγνίδια του ΟΠΑΠ»!

Το αποτέλεσμα είναι, όπως λένε οι αστυνομικοί, να μένουν ατιμώρητοι εκατοντάδες εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις, ακόμα και σε ληστείες τραπεζών ή σε διακίνηση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, «υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον 800 δικογραφίες για εγκληματικές ενέργιες στοιβάζονται στο γραφείο του συγκεκριμένου εισαγγελέα, ο οποίος δεν ασκεί καμιά ποινική δίωξη, ούτε προχωρά σε κανέναν άλλο δικαστικό χειρισμό».

Γιατί; «Οι κάτοικοι της περιοχής τον βλέπουν να.. ξημεροβραδιάζεται σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ και να παίζει μετά μανίας… ΚΙΝΟ και άλλα τυχερά παιγνίδια. Σπανίως εμφανίζεται στο γραφείο του», λένε οι αξιωματικοί.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι αξιωματούχοι η κατάσταση έχει καταντήσει τραγελαφική. «Τουλάχιστον τρεις φορές τις τελευταίες εβδομάδες τον έχει επισκεφθεί στο γραφείο του ο αστυνομικός διευθυντής του νομού και τον έχει παρακαλέσει να διεκπεραιώσει αυτές τις υποθέσεις γιατί είναι κρίσιμες για την ασφάλεια της περιοχής.

»Ο δικαστικός λειτουργός του δίνει διαβεβαιώσεις ότι είναι θέμα ημερών η… αντίδραση του. Ομως και πάλι δεν προχωρα σε καμια κίνηση και οι δικογραφίες μένουν στάσιμες».

Είναι ενδεικτικό ότι στα τέλη του καλοκαιριού τοπική αστυνομική υπηρεσία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις τουλάχιστον πέντε ατόμων που συμμετείχαν σε μεγάλη ληστεία στην οποία υπήρχαν σημαντικές ενδείξεις και για την συμμετοχή κρατικών λειτουργών.

Ομως και σε αυτήν την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση δεν υπάρχει καμμιά κίνηση του εισαγγελέα – περίπου τέσσερις μήνες μετά, λένε οι αξιωματικοί. «Εχει εγκαταλείψει τον σχετικό φάκελο στο γραφείο του».

Την έκπληξη τους για αυτήν την αδράνεια εξέφρασαν στο «Βήμα» και νομικοί εκπρόσωποι εμπλεκομένων σε διάφορες από τις υποθέσεις που (δεν) χειρίζεται ο προαναφερόμενος δικαστικός λειτουργός. Οπως παρατήρησαν «τέτοια καθυστέρηση από δικαστικές υπηρεσίες της περιφέρειας είναι πρωτοφανής».
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες σε βάρος του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού εκκρεμούν πειθαρχικές διαδικασίες από δύο άλλες δικαστικές υπηρεσίες, στις οποίες υπηρετούσε στο παρελθόν, αφού η καθυστέρησή του είχε οδηγήσει σε παραγραφή αδικημάτων!