από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 
 

Ενα εξάμηνο παράταση στη δήλωση γεωτρήσεων και πηγαδιών

Παράταση έως τον ερχόμενο Ιούνιο δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος
Ενα εξάμηνο παράταση στη δήλωση γεωτρήσεων και πηγαδιών
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα 

Εξάμηνη παράταση προκειμένου να δηλωθούν όλες οι γεωτρήσεις και τα πηγάδια της χώρας τα οποία χρησιμοποιούνται για ύδρευση έδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η προθεσμία έληγε σε λίγες ημέρες και ελάχιστοι έως σήμερα τα είχαν τακτοποιήσει.

Η υποχρέωση δήλωσης των πηγών υδροληψίας στις αρμόδιες διευθύνσεις Υδάτων των Περιφερειών είχε προβλεφθεί με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) τον περασμένο Ιούνιο και προέβλεπε να δηλωθούν όλες οι «πηγές» οι οποίες χρησιμοποιούνται για υδροδότηση εντός εξαμήνου και για άρδευση εντός ενός έτους.

Η πρώτη προθεσμία έληγε στις 16 Δεκεμβρίου γι΄ αυτό η Ειδική Γραμματεία Υδάτων έστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση τροποποίηση της ΚΥΑ με την οποία δίνει παράταση έως τις 16 Ιουνίου 2012 για υποβολή αιτήσεων χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Το κόστος για την τακτοποίηση μιας γεώτρησης είναι υψηλό και λίγοι είναι έως σήμερα οι πολίτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Απαιτούνται κατά μέσο όρο 500 ευρώ για τον μελετητή ο οποίος θα αναλάβει να καταθέσει τον φάκελο καθώς πρέπει να δηλωθούν οι συντεταγμένες όπου βρίσκεται η γεώτρηση, να σταλούν δείγματα για ανάλυση του νερού κλπ. Ελάχιστοι είναι ακόμη και οι δήμοι που έχουν δηλώσει τις γεωτρήσεις τους.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-