Και το όνομα αυτής «Κτιριακές Υποδομές» ΑΕ. Έτσι θα ονομάζεται πλέον η «καθετοποιημένη» επιχειρησιακή μονάδα του δημοσίου, που θα έχει ως αντικείμενο την ανέγερση δημοσίων κτιρίων. Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υποδομών, Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας και Οικονομικών συγχωνεύονται σε μία νομική οντότητα ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) και η ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, δια της απορροφήσεώς τους από την πρώτη.
Ήδη το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΚ ΑΕ έκανε αποδεκτή την εν λόγω απόφαση, η οποία υπεγράφη στις 21 Νομεβρίου. Στόχος του υπουργείου Υποδομών ήταν η δημιουργία ενός ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του Δημοσίου, με γνώμονα τον εξορθολογισμό των τεχνικών εταιριών του κράτους και την επίτευξη οικονομιών κλίμακος, ενώ μελέτη έδειξε ότι η καλύτερη μέθοδος θα ήταν αυτή που τελικώς επελέγη, δηλαδή η απορρόφηση των δύο εταιρειών από την ΟΣΚ ΑΕ.
‘Ετσι, η «Κτιριακές Υποδομές» ΑΕ, πέρα του αντικειμένου του ΟΣΚ, δηλαδή τη μελέτη και κατασκευή σχολείων αναλαμβάνει και την δημιουργία νοσοκομείων, δικαστικών μεγάρων και σωφρονιστικών καταστημάτων, ενώ επιφορτίζεται και με το κατασκευαστικό αντικείμενο και τα έργα Σύπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ).
Η συγκυρία για τον ΟΣΚ είναι μάλλον ευνοϊκή, καθώς οι πιστώσεις του στον προϋπολογισμό του 2012 τετραπλασιάζονται σε σχέση με το 2011, από 24,7εκ.€ σε 100 εκ.€. Η αύξηση αφορά τόσο το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) όσο και το συγχρηματοδοτούμενο.

Προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων | Προβλέψεις 2012
Οργανισμός
Συγχρηματοδοτούμενο σκέλος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Εθνικό σκέλος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Σύνολο
ΟΣΚ ΑΕ
80 εκ.€
20 εκ.€
100 εκ.€
ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ
90 εκ.€
8 εκ.€
98 εκ.€
ΘΕΜΙΣ ΑΕ
5 εκ.€
5 εκ.€
«Κτιριακές Υποδομες» ΑΕ
170 εκ. €
33 εκ. €
203 εκ. €

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, ανάμεσα στους σκοπούς της εταιρίας περιλαμβάνονται επίσης, η ανέγερση κτιρίων πλήρως αποπερατωμένων «με το κλειδί στο χέρι» και εκτέλεση έργων με σύμβαση παραχώρησης και ΣΔΙΤ. Νέα ΚΥΑ θα ορίστει το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ενοποιημένης εταιρίας.

Λόγω της λήξης δεκάδων συμβάσεων στον ΟΣΚ, της επερχόμενης εργασιακής εφεδρείας και αρκετών συνταξιοδοτήσεων, η νέα εταιρία θα απασχολεί περίπου 260 άτομα συνολικά – όσα δηλαδή διέθετε μόνον ο ΟΣΚ έως το καλοκαίρι.