Συνελήφθη το πρωί από στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας ο 62χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Πανούσης, μεγαλομέτοχος της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ για οφειλές προς το Δημόσιο – λόγω μη καταβολής ΦΠΑ – ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές αυτές προέκυψαν ύστερα από έλεγχο των οικονομικών αρχών στις συναλλαγές της εταιρείας του για το έτος 2010.

Ο κ. Πανούσης είχε κατηγορηθεί για εικονικές αγοραπωλησίες με σκοπό τη χειραγώγηση της μετοχής Σιγάλας την περίοδο 1999-2001. Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση περιλαμβάνονταν οι κατηγορίες της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Ανάμεσα στα άλλα είχε κατηγορηθεί ότι είχε συνεννοηθεί με δικαστικούς λειτουργούς – ανάμεσα σε αυτούς με την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια – για να έχει ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση. Για αυτές τις υποθέσεις είχε προφυλακισθεί και τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος στις αρχές Ιουλίου 2008 μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πανούσης, που θα οδηγηθεί σε λίγες ώρες στην Εισαγγελία Αθηνών, υποστηρίζει ότι δεν κατέβαλε το ΦΠΑ γιατί ακόμη δεν έχει πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο για σειρά κατασκευαστικών έργων, στα οποία έχει προχωρήσει η ΑΤΤΙΚΑΤ.