Διορία δέκα ημερών στην κυβέρνηση για να λυθεί το θέμα του αυθαίρετου νεκροταφείου στον Υμηττό δίνει ο δήμαρχος Γλυφάδας Κ. Κόκκορης, τονίζοντας πως αν η Πολιτεία δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις «η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη». Το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας παραμένει κλειστό από τον Αύγουστο, καθώς στήθηκε από τον δήμαρχο σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε είπε χαρακτηριστικά: «Δίνουμε δέκα ημέρες διορία στην κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του νεκροταφείου Γλυφάδας. Αν δε γίνει κάτι μέχρι τότε, θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας».

Πριν από περίπου δυο μήνες το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας οριοθετήθηκε αυθαίρετα από τον δήμαρχο και τον μητροπολίτη Γλυφάδας. Το νεκροταφείο των 20 στρεμμάτων στήθηκε στις 12 Αυγούστου, χωρίς άδεια, πάνω στο μπαζωμένο ρέμα της Τερψιθέας, σε χώρο απόλυτης προστασίας της Α΄Ζώνης Υμηττού. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί NATURA λόγω της ιδιαίτερης χλωρίδας, πανίδας και φυσικής ομορφιάς. Ωστόσο, τοποθετήθηκε ένα προκάτ εκκλησάκι, συρματόπλεγμα και καγκελόπορτα και τελέστηκαν οκτώ κηδείες.
Την επόμενη ημέρα, ο δήμαρχος Γλυφάδας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Απέναντί του έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος, το υπουργείο Εσωτερικών και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις αυθαιρεσίες και τις παραβάσεις που διέπραξε.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κόκκορης υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά της κίνησης λόγω του υπερκορεσμού του ήδη υπάρχοντος νεκροταφείου. Οπως τόνισε, ασκούνται συνεχείς πιέσεις στους αρμόδιους φορείς, στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, χωρίς να έχει δοθεί καμιά απάντηση στον δήμο.

«Η Πολιτεία είναι έκθετη απέναντι στους 130.000 κατοίκους της Γλυφάδας» επισήμανε. Επίσης τόνισε πως το ίδιο νομικό πλαίσιο με το διεκδικούμενο νεκροταφείο διέπει τα περισσότερα κοιμητήρια της Αττικής, όπως αυτά της Βούλας και του Παπάγου, που χτίστηκαν παράνομα και κατόπιν απέκτησαν άδεια.

Επέρριψε, τέλος, ευθύνες στην Πολιτεία, που «εφαρμόζει τους νόμους ανάλογα με το πώς τη βολεύει» και μίλησε για συνεχείς καταπατήσεις δημοσίων χώρων από το ίδιο το κράτος και τους φορείς του.

Από τις 13 Αυγούστου το κοιμητήριο παραμένει κλειστό. Μερίδα κατοίκων της Γλυφάδας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη χωροθέτηση του συγκεκριμένου νεκροταφείου, τα οποία θα εκδικαστούν τον Δεκέμβριο.