Ως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου καλούνται οι διοικήσεις των οργανισμών, όπου θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία να καταθέσουν τις λίστες του προσωπικού που φεύγει.

Η πρώτη κατεπείγουσα εγκύκλιος για την «εφαρμογή των νέων διατάξεων για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία» ήδη έφυγε την Παρασκευή από το υπουργείο Υποδομών προς τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα των Γενικών Γραμματειών Δημοσίων και Συγχρηματοδοτούμεων Δημοσίων Έργων.

Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στους φορείς συμπεριλαμβάνονται και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών δημόσιες εταιρείες, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Η πρώτη «παρτίδα» αφορά στις διοικήσεις τους εξής φορείς:
– Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)
– Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)
– Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ
– Εταιρία Παγίων ΕΥΑΘ
– Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ)
– Αττικό Μετρό
– Ινστιτούτο Εκπαίδευσης κι Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου
– Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών
– Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
– ΔΕΠΑΝΟΜ
– ΘΕΜΙΣ
– Εγνατία Οδός
– ΕΥΑΘ
– ΕΥΔΑΠ

Τι λέει η εγκύκλιος
«Ύστερα από την ψήφιση του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» από τη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούμε αφού μελετήσετε ειδικότερα τα οικεία άρθρα 33 και 34 του ανωτέρου νόμου που αφορούν την προσυνταξιοδότικη διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία, να αποστείλετε άμεσα (και όχι αργότερα από την 26 – 10 – 2011) τις αντίστοιχες καταστάσεις του προσωπικού των φορέων σας που εμπίπτουν στις ανωτέρω ρυθμίσεις».
Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί και η συνέχεια με τους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου, καθώς οι περισσότερες διοικήσεις έχουν ήδη δώσει σχετική προφορική εντολή στις υπηρεσίες τους, προκειμένου να αναζητήσουν εάν εμπίπτει ή όχι το προσωπικό στα άρθρα 33 και 34 του νόμου.
Την εγκύκλιο έφερε στην επιφάνεια το Συντονιστικό των ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΠΟΜΕΕΑ, ΟΣΕΤΕΕ, και των Σωματειών ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ-ΗΔΙΚΑ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.-ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ-ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Εστειλαν το έγγραφο πριν βγει στο ΦΕΚ!
«Το Συντονιστικό καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ψήφιση του κατάπτυστου πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία, την ίδια ώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι απεργούσαν και διαδήλωναν σε όλη τη χώρα. Το εφιαλτικό αυτό πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης – Τρόϊκας θεσμοθετεί για χιλιάδες εργαζόμενους τις απολύσεις- εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων και τα συνεχή φοροχαράτσια, προκειμένου να φορτώσουν στις πλάτες μας την κρίση και τα χρέη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των πολιτικών τους υποστηρικτών» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των συνδικαλιστικών φορέων.

«Είναι χαρακτηριστικό της κυβερνητικής αθλιότητας και αγριότητας το γεγονός ότι πριν καλά-καλά ψηφίσουν το έκτρωμα τους, είχαν ετοιμάσει και έστειλαν σε Δημόσιους Οργανισμούς και υπηρεσίες έγγραφο με το οποίο απαιτούν να σταλούν ονομαστικές καταστάσεις για την εφεδρεία- απόλυση μέχρι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου (σας αποστέλλουμε και το έγγραφο)» καταλήγει η ανακοίνωση.