από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Πανελλαδικές µε νέο σύστηµα

Λιγότερα µαθήµατα, προαπαιτούµενες επιδόσεις από τα πανεπιστήµια, συνυπολογισµός βαθµών Β' - Γ' Λυκείου
Πανελλαδικές µε νέο σύστηµα
Πηγή: Eurokinissi
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Νέο σύστηµα Πανελλαδικών µε «διπλές» εξετάσεις την ίδια ηµέρα σε ενδοσχολικό και εθνικό επίπεδο παρουσιάζει τις επόµενες ηµέρες το υπουργείο Παιδείας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόµενη εβδοµάδα, ωστόσο όλες οι καινούργιες πλευρές του νέου συστήµατος βρίσκονται ήδη στη διάθεση του «Βήµατος» που τις παρουσιάζει σήµερα. Το νέο εξεταστικό σύστηµα, το οποίο θα εφαρµοστεί από το 2014, εντάσσει στη διαδικασία επιλογής των φοιτητών τα ίδια τα πανεπιστήµια, διατηρώντας ωστόσο στο παιχνίδι και την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία τελικά δεν θα καταργηθεί αλλά απλώς θα αναµορφωθεί. Ετσι µε νέα σύνθεση, πιθανότατα λιγότερα µέλη και µε νέο όνοµα η ΚΕΕ θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο, και µάλιστα όχι µόνο για τα θέµατα των Πανελλαδικών.

Τα τµήµατα των πανεπιστηµίων και των ΤΕΙ, σε συνεργασία µε τον «αναβαθµισµένο» κοσµήτορα της σχολής στην οποία υπάγονται, θα καθορίζουν τα προαπαιτούµενα µαθήµατα, αλλά και τους συντελεστές βαρύτητας στη βαθµολόγηση των εισακτέων τους. Με το νέο εξεταστικό σύστηµα όποιος θέλει να σπουδάσει, π.χ., Μαθηµατικά θα έχει να κάνει µε τη διοίκηση του Μαθηµατικού Τµήµατος και µόνο. Στο σηµείο αυτό φαίνεται ότι αλλάζει ο σχεδιασµός του υπουργείου Παιδείας, καθώς ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η εισαγωγή θα γίνεται σε σχολές, τελικά και µε δεδοµένες τις αλλαγές που έγιναν την τελευταία στιγµή στην ψήφιση του νέου νόµου-πλαισίου για τα ΑΕΙ αποφασίστηκε ότι η εισαγωγή θα γίνεται σε τµήµατα.

Αναλυτικά, σύµφωνα µε τις πληροφορίες του «Βήµατος», οι αλλαγές που θα ανακοινώσει σύντοµα το υπουργείο Παιδείας περιλαµβάνουν τα εξής:

* Οι απολυτήριες και οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνονται σε κοντινούς χρόνους, το πιθανότερο την ίδια ηµέρα. Σύµφωνα µε τον σχεδιασµό του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις θα καθορίζονται ανά µάθηµα. Ετσι, για παράδειγµα, ένας µαθητής θα εξετάζεται το πρωί στα Μαθηµατικά σε ενδοσχολικό επίπεδο, θα κάνει ένα διάλειµµα λίγων ωρών και στη συνέχεια θα εξετάζεται ξανά στο ίδιο µάθηµα (αν φυσικά ανήκει στο επιστηµονικό αντικείµενο που τον ενδιαφέρει) σε εθνικό επίπεδο για την εισαγωγή του στο πανεπιστήµιο.

* Τα θέµατα τόσο στις απολυτήριες όσο και στις πανελλαδικές εξετάσεις θα επιλέγονται κεντρικά από την Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο εκείνα των απολυτήριων εξετάσεων θα διορθώνονται στο σχολείο, ενώ εκείνα των πανελλαδικών εξετάσεων θα διορθώνονται κεντρικά στο υπουργείο Παιδείας από τις επιτροπές των εξετάσεών του.

* Τα εξεταζόµενα µαθήµατα θα είναι από τρία ως πέντε ανά κατεύθυνση. Οπως είναι γνωστό, µε το σύστηµα του Νέου Λυκείου που έχει ήδη ανακοινωθεί τα επιστηµονικά πεδία αντικαθίστανται από δύο κατευθύνσεις στη Β’ Λυκείου (Θετική, Θεωρητική) και τρεις κατευθύνσεις στη Γ’ Λυκείου (µε µία επιπλέον κατεύθυνση σε αντικείµενα ∆ικαίου και Οικονοµικά). Κοινό πανελλαδικά εξεταζόµενο µάθηµα σε όλες τις κατευθύνσεις θα είναι η Εκθεση.

Οι υποψήφιοι της Θετικής Κατεύθυνσης θα εξετάζονται ακόµη σε Φυσικές Επιστήµες, Μαθηµατικά, Βιολογία. Εκείνοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης σε Αρχαία, Ιστορία, Νέα Ελληνική Γλώσσα. Και εκείνοι της Τρίτης Κατεύθυνσης σε Μαθηµατικά, Αρχές Οργάνωσης και ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων. Ωστόσο, ο ακριβής αριθµός των εξεταζόµενων µαθηµάτων και το ποια από αυτά θα επιλεγούν τελικά θα αποφασιστούν από το υπουργείο Παιδείας τις επόµενες ηµέρες.

* Για την εισαγωγή στα πανεπιστήµια και στα ΤΕΙ θα συνυπολογίζονται οι βαθµοί της Β’ και της Γ’ Λυκείου, όπως γινόταν στο παρελθόν.

* Τα τµήµατα πανεπιστηµίων και ΤΕΙ θα βάζουν συγκεκριµένο «πλαφόν» για τα µαθήµατα βαρύτητας στο επιστηµονικό τους αντικείµενο (για παράδειγµα, το Μαθηµατικό Τµήµα θα «ζητάει» βαθµολογία τουλάχιστον 15.000 µορίων για την εισαγωγή υποψηφίων στα προγράµµατά του). Ετσι ο κάθε υποψήφιος θα ξέρει από νωρίς ποιον βαθµό πρέπει να πετύχει για την εισαγωγή του στο τµήµα που τον ενδιαφέρει.

* Η ύλη στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα είναι αυστηρά προσδιορισµένη (δηλαδή από συγκεκριµένο κεφάλαιο σε συγκεκριµένο κεφάλαιο ανά βιβλίο), αλλά θα είναι ευρεία. Για παράδειγµα, στην Ιστορία θα προσδιορίζεται µόνο ότι εξεταστέα ύλη αποτελούν οι Βαλκανικοί Πόλεµοι ή στα Αρχαία ότι εξεταστέα ύλη θα αποτελέσουν τα κείµενα του Πλάτωνα.

* Στις απολυτήριες εξετάσεις θα λαµβάνεται υπόψη και ένα γενικό τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων, το οποίο θα δίνουν όλοι για να εκτιµηθούν το επίπεδό τους και τα αποτελέσµατα της εκπαιδευτικής δουλειάς που έγινε στη διάρκεια της χρονιάς στο σχολείο τους.

Οι λεπτοµέρειες του νέου εξεταστικού συστήµατος αναµένεται να «κλείσουν» τις επόµενες ηµέρες σε σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Παιδείας. Υπολογίζεται, σύµφωνα µε τους αρµοδίους, να ανακοινωθούν εντός του επόµενου 20ηµέρου.

 Οι αλλαγές στις εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
  Σήμερα Αύριο
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 6 κοινά ανά επιστημονικό πεδίο 3-5 με προαπαιτούμενα ανά τμήμα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με βαθμό πανελλαδικών Χ συντελεστή αυξημένης βαρύτητας (διαμορφώνεται κεντρικά) + βαθμό προφορικών εξετάσεων Γ' Λυκείου Με βαθμό πανελλαδικών Χ συντελεστή αυξημένης βαρύτητας (διαμορφώνεται από ΑΕΙ - ΤΕΙ) + βαθμούς απολυτηρίων Β' & Γ' Λυκείου
ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ / ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ Σε διαφορετικές ημερομηνίες Την ίδια ημέρα
ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ Από το σχολείο Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων + γενικό τεστ γνώσεων / δεξιοτήτων
ΥΛΗ Καθορισμένη και ενιαία ανά βιβλίο και κεφάλαιο Θεματολογική κατά το αντικείμενο της κάθε σχολής

Πόσο έτοιµα είναι τα πανεπιστήµια

Οι πρυτάνεις δηλώνουν ότι δεν ρωτήθηκαν

Το νέο σύστηµα... εµπλέκει στην εξεταστική διαδικασία πανεπιστήµια και ΤΕΙ, κάτι που άλλωστε ζητούσαν επί χρόνια οι διοικήσεις τους. Ωστόσο, µε την εφαρµογή του νέου νόµου-πλαισίου για τη λειτουργία τους σε εκκρεµότητα και τις διοικήσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ έτοιµες να προσφύγουν στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας για το εκλογικό σύστηµα µε το οποίο ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας ότι θα εκλεγούν τα νέα Συµβούλια ∆ιοίκησης, οι συνεννοήσεις µεταξύ των δύο πλευρών µοιάζουν δύσκολες.

Σε αυτή τη συγκυρία, οι πρυτάνεις των πανεπιστηµίων µόνο µε το εξεταστικό δεν ασχολούνται, ζητούν ωστόσο να ενηµερωθούν εγκαίρως για την όποια απόφαση τελικά ληφθεί και να εκφράσουν γνώµη για το πώς θα καθοριστούν οι συντελεστές βαρύτητας και τα προαπαιτούµενα µαθήµατα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει καµία σχετική συζήτηση ανάµεσα στα πανεπιστήµια και στο υπουργείο Παιδείας» λέει ο πρύτανης του ∆ηµοκριτείου Πανεπιστηµίου Θράκης και προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων κ. Κ. Ρέµελης. «Κανένα πανεπιστήµιο δεν έχει ερωτηθεί ως σήµερα, ούτε και έχει εκφέρει άποψη για το πώς θα εµπλακούν στην εξεταστική διαδικασία για την εισαγωγή των πρωτοετών φοιτητών τους». «Είχε γίνει µια νύξη περί εξεταστικού συστήµατος παλαιότερα σε µια από τις συνόδους πρυτάνεων, αλλά δεν είχαµε καταλήξει σε καµία απόφαση, ούτε είχαµε καµία ενηµέρωση από το υπουργείο Παιδείας» λέει ο πρύτανης του Πανεπιστηµίου Αιγαίου κ. Πάρις Τσάρτας. «∆εν ξέρω όµως σε ποιον βαθµό το υπουργείο Παιδείας θα θελήσει να µας έχει συνοµιλητές. Γι’ αυτό διατηρώ πραγµατικά έναν προβληµατισµό» προσθέτει ο κ. Τσάρτας. «Μήπως δεν είναι καν απαραίτητο να ζητήσουν τη γνώµη µας;» συµπληρώνει ο πρύτανης του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών κ. Κ. Γάτσιος. «Υπάρχει µια ασάφεια και µια προχειρότητα στις κινήσεις του υπουργείου που µας αφορούν ως σήµερα, οπότε απλά συµβουλεύω να µην κοιτάζουµε τις εντυπώσεις στα θέµατα που θα ακολουθήσουν αλλά την ουσία» καταλήγει.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (25)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Το ελληνικο πανδαιμονιο ξαναχτυπα | 27/06/2014 17:17
  Ελληνας..ο ανθρωπος που τα κανει ολα την τελευταια στιγμη.. Ειναι λογικα πραγματα αυτα; Ειναι πραγματα που θα ηθελαν να τα περασουν τα παιδια τους; Φυσικα και οχι. Θελουν να μας επιβαλουν ενα διατρητο συστημα εγγυηιμενης αποτυχιας. Κανενας μαθητης δεν δυναται να γραφει 2 μαθηματα την ιδια μερα με δυσκολια γραφω ανα 2 μερες προσωπικα. Δεν πρωθειται η γνωση, η λειτουργηκοτητα,η ευκινησια, η ευστροφια αλλα μονο η αποστηθηση μεσω ενος τετειου συστηματος αλλα μονο η παπαγαλια και η παραπαιδεια. Επειτα πιστευω πως δεν θα επρεπε να εξεταζομαστε στην τριτη λυκειου μαθηματα περαν της κατευθυνσης
  Νικος Μ.
  απάντηση00
   
   
  .... | 05/03/2012 15:15
  Apo to kako sto xeirotero phgainei auth h xwra...ma pws ein dinaton na eimaste anagkasmenoi na dwsoume panelladikes kai sthn b kai sthn g lukeiou xwris na exoume sugkekrimenh ulh k epipleon na grafoume kai 2 ma6hmata thn hmera? pws perimenoun na antape3el6oume se auto to palouki...adi na prospa8isoun na kanoun kati kalo gia to mellon auths ths xwras pou eimaste emeis oi ma6htes, kanoun ta adinata dunata gia na mas va2oun duskolies...omws oti kai an kanoun.. oso aftasta kai an kanoun ta oneira mas dn boroun na mas ta stereisoun...6a sunexisoume na va2oume stoxous ..na prospathoume gia ena kallutero mellon..kai dn boroun na kanoun tipota gia auto..!
  Ralf96
  απάντηση50
   
   
  να ρωτησω κατι??? | 03/11/2011 02:39
  με τα ιδιωτικα σχολεια που λειτουργουν στην ελληνικη επικρατεια πως θα ελεγχονται αν δινουν σωστες βαθμολογιεσ??? ωραια ειναι τα λογια αλλα στην πραξη απο την στιγμη που θα τα παιδια των ιδιωτικων θα πληρωνονται δεν νομιζω να δεχονται κατι παρακατω απο 20!!!!! αυτην την αδικια προσ τα παιδια των δημοσιων την εχουν σκεφτει??? παλι οι μαλ....κεσ της υποθεσης θα ειναι τα παιδια των δημοσιων???? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ...
  φοιτητης
  απάντηση40
   
   
  Μην αγχώνεστε..., μην απελπίζεστε, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! | 25/10/2011 03:31
  Μην αγχώνεστε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το πιθανότερο είναι ότι θα μας αφήσει χρόνους. Δεν θα προλάβει να περάσει τίποτα από αυτά που βαυκαλίζεται η κοντέσσα Διαμαντοπούλου. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το όραμα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (ξέρετε εκείνο το αστείο που πρότεινε ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική) και της ΝΔ είναι εδώ... Πλήρης διάλυση και ερήμωση των πάντων... Μια είναι η λύση, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ παντού! ΣΟΥ ΚΥΡΗΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση586
   
   
  Ahhhhh... natin, petietai pali.... | 24/10/2011 23:10
  ... i "morfonia"!! Exw mia doulitsa...Ante geia!
  K.S.
  απάντηση44
   
   
  ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ? | 24/10/2011 22:58
  ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!! ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝ.ΣΟΦΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝ.ΠΡΟΙΟΝΤΑ .
  ΙΑΝ.ΑΛΑΤΖ.
  απάντηση35
   
   
  Ελλάς και Ευρωζώνη | 24/10/2011 20:32
  Θα μπορούσε κάποιος συνεργάτης σας να κάνει μία έρευνα σχετικά με το πόσες φορές άλλαξε την τελευταία εικοσαετία ο τρόπος ειδσαγωγής στα πανεπιστήμια στην Ελλάδα ( και γιά ποιό λόγο) και πόσες φορές ο αντίστοιχος θεσμός ( εάν υπάρχει) στις χώρες της Ευθρωζώνης;
  Σωτηρίου Γ.
  απάντηση231
   
   
  ...διδακτεα και οχι διδαχθεισα... | 24/10/2011 20:13
  Ενα απ αυτα τογραφα κι εγω πολλες φορες.Το να ειναι τα θεματα δηλάδη απο ευρεια υλη,ωστε να μη μπορουν να τα παπαγαλισουν οι μαθητες. Ετσι γινοταν παλια,οταν η υλη των εξετασεων,ηταν η διδακτεα,και οχι η διδαχθεισα,και ετσι ειχε πει και ο Νομπελιστας Φυσικος Πιότρ Καπίτσα,οταν τον ρωτησαν για το ιδιο θεμα. Γιατι το βασικο προβλημα που εχουμε στην Ελλαδα,ειναι η παπαγαλια,που κανει δυσκολη τη δυνατοτητα στους πτυχιουχους,να κανουν κατι αλλο,απο το να γινουν ΔΥ. Και αυτο,μας εχει τελειωσει πλεον ως γνωστον.
  Theodore
  απάντηση84
   
   
   
  ... | 24/10/2011 18:30
  Βασικα δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει αυριο... Ειμαι μαθητρια της 1ης λυκειου και κανονικα για μενα θα επρεπε να μας ενημερωσουν απο περυσι φτανουν να μας ενημερωσουν τα Χριστουγεννα... 2 μαθηματα σε μια μερα? Καλα να λαλησουμε θελουν?? Οποιος ανεβαινει στο θρονο κανει οτι του κατεβει στο κεφαλι και αυτο ηταν... Αλλα να μου πειτε και να μπουμε στα ΑΕΙ να κανουμε τι?? Α φου δεν υπαρχει δουλεια...μας ωθουν στην μεταναστευση... και πιστεψτε με ολο και καποιο συμφερον θα χουν να ωθουν τα ΄΄μυαλα΄΄ σε μεταναστευση....
  μαθητρια
  απάντηση501
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Φοβερη ανοησία | 24/10/2011 18:05
  Είμαι εκπαιδευτικός με 31 χρόνια υπηρεσίας στο Λύκειο και έχω να πώ τούτο: Αν πράγματι ισχύσει να δίνουν οι υποψήφιοι με διάλειμα λίγων ωρών δυο φορές το ίδιο μάθημα θα πρόκειται για φοβερη ανοησία με μοναδική συνέπεια την ταλαιπωρία των παιδιών.
  Ε. Λαμπράκης
  απάντηση1463
   
   
   
  εξετάσεις για πάντα | 24/10/2011 16:48
  Μήπως ήρθε η ώρα να καταργήσουμε τις πανελλήνιες; Μήπως υποτιμούμε τη δυνατότητα των 18άρηδων να επιλέξουν σοφά τα μετά το σχολείο βήματά τους; Μήπως αξίζει να ρισκάρουμε να τους εμπιστευτούμε; Ειδικά σε μια εποχή που νομίζω οι περισσότεροι έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι λεγόμενες δημοφιλείς σχολές και όλη η κοντόφθαλμη λογική που τις έχει ορίσει ως τέτοιες δεν είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου;
  irini
  απάντηση1210
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δεν στέλνω το παιδί μου φροντηστήριο | 24/10/2011 15:28
  Πρώτον δεν έχω δυνατότητες, αλλά και να είχα δεν θα το έκανα. Με τις πενιχρές οικονομίες μου θα τον βοηθήσω να μάθει ένα επάγγελμα. Αν ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα θα το εξασκήσει στη χύρα μας. Αλλιώς θα βγει έξω και θα τον στηρίξω όσο μπορώ. Τα φροντηστήρια είναι πεταμενα λεφτά.
  l
  απάντηση1810
   
   
  ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ | 24/10/2011 15:04
  Πάλι τα ίδια ? Ξεχάσανε το σύνθημα "Κάτσε καλά Γεράσιμε " και την βλακώδη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση επί της εποχής του καταλληλότερου ? Αλλαξε μέσα σε λίγα χρόνια παρά τα πομπώδη περί μεγάλης μεταρρύθμισης που υποστήριζαν οι μανδαρίνοι του υπουργείου οι οποίοι εξαφανίσθησαν . Επιτέλους φτάνουν πια τα πειράματα. Το έχουμε πληρώσει ακριβά. Και κάτι σπουδαίο. ΔΕΝ πρέπει να συνδέεται ο βαθμός προβιβασμού των τάξεων με τις πανελλήνιες εξετάσεις. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ . Εχω εμπειρία από 8 χρόνια παρακολούθησης συνεχών πανελληνίων εξετάσεων με τα παιδιά μου το ένα μετά το άλλο. Δεν μπορούν να καταλήξουν σε ΕΝΑ συστημα για τα επόμενα 20 χρόνια? Κάθε Κυβέρνηση και νέα μεταρρύθμιση? Εξοργίζομαι πια.Φτάνει πια με τους "φωστήρες" των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων. Τόσοι κόποι , προσπάθειες και έξοδα και σήμερα τα πτυχία είναι άχρηστα. Άχρηστοι.
  Μηνάς
  απάντηση802
   
   
   
  Μια τρυπα στο νερο... | 24/10/2011 14:14
  Ως καθηγητης Μαθηματικων στο παν/μιο για 36 και χρονια , θα κανω δυο μοναχα επισημανσεις: 1. Ειναι τοσοι οι νυν πτυχιουχοι μαθηματικοι απο ολα τα Ελληνικα ΑΕΙ ,ωστε ,αν υποθεσουμε οτι κλεινουν ολα τα παν/μια για 20-30 χρονια-δηλ. οσα της αποκιοκρατικης δουλειας μας απο τους δανειστες κ.λπ-ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ οτι δεν υπαρχει πιθανοτητα να απορροφηθουν!...Δηλ. εχουμε μια ανεξελεγκτη " παραγωγη" πτυχιουχων μαθηματικων " ,ανεργων εκ του ασφαλους!... Κανενας προγραμματισμος..Το ιδιο ισχυει και για αλλες ειδικοτητες. 2. Η πενια τεχνας κατεργαζεται!...Τα φροντιστηρια θα ανεβασουν (!) το επιπεδο της προπονησης και ,φυσικα, τις αφορολογητες ταριφες...Ειναι προτιμοτερο να σπουδασει κανεις σε μια χωρα της ΕΟΚ,παρα π.χ. εκτος της μονιμης διαμονης του.. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Η κ. Αννα και οι "κολλητοι" σοφοι (!) συνεργατες της ,για να δικαιολογησουν την ανυπαρξια τους,"σκαρφιζονται " φαεινες ιδεες ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.Η ιδια εστειλε τον γιο της στις ΗΠΑ για σπουδες με ενα μεσο κοστος ~ 60.000$.Θυμιζει το σλογκαν των καταστηματων " ΑΦΟΙ Λαμπροπουλοι: << Φροντιζουν για μας πριν απο μας>> ΠΑΝΤΟΤΕ για το καλο μας!..
  Prof. Lysimachos
  απάντηση503
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ | 24/10/2011 13:27
  ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΙ ΣΤΗ Γ΄ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ. ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ; Ο ΜΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΑΙΑΣ ΥΛΗΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΟΝΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ. ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΒΑΖΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΟ 15 ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ 100 ΑΤΟΜΑ.ΑΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΑΣ ΠΟΥΜΕ 300 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ; ΑΝ ΓΡΑΨΟΥΝ 50 ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 15 ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ; ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ. ΕΡΩΤΩ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ; Η ΟΛΜΕ ΡΩΤΗΘΗΚE; AN NAI,ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ; ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤH , ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ , ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
  ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση942
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Παρασιμο στους υπουργους παιδειας που ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ | 24/10/2011 12:46
  Ποιες πανελλήνιες μωρέ ; Δεν έχεις καταλάβει κυρία μου ότι τα παιδιά πλέον αδιαφορούν τελείως για τις πανεπηστημιακές σπουδές; Γιατί να μπουν στον κόπο, για τα 600 ευρώ του νεοδιόριστου καθηγητή ή για τα 1000 ευρώ του υπαλλήλου με διδακτορικό, 15 χρόνια προυπηρεσία και δύο παιδιά. Ελπίζω να σου αναθέσει σύντομα ο λαός να αλλάζεις μόνο το πρόγραμμα στο πλυντήριο ρούχων και όχι τα φώτα της παιδείας.Η απόλυτη ξεφτίλα του Ελληνικού κράτους. Κάθε άσχετος με την παιδεία υπουργός αποφασίζει να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία αλλάζοντας τις πανελλήνιες. ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ.
  AZ
  απάντηση7510