«Θρίλερ» παίχτηκε τη νύχτα με την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου τελικά η εξεταστική περίοδος πιθανότατα χάνεται…

Παρά την απόφαση της πλειονότητας των φοιτητών, που συμμετείχαν σε χθεσινοβραδυνή γενική συνέλευση, να σταματήσει η κατάληψη και να ανοίξει η Σχολή – με πρωτοβουλία της ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία), η οποία υποστηρίχθηκε και από ανεξάρτητους φοιτητές, που έχουν ταχθεί υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων -, ξαφνικά στο αμφιθέατρο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι φοιτητές το σκηνικό άλλαξε.

Όπως αναφέρουν φοιτητές που μίλησαν στο «Βήμα», μετά την διαπίστωση ότι το πανεπιστήμιο θα άνοιγε γιατί αυτό ήθελε η πλειοψηφία, εκδηλώθηκε μία γιγαντιαία κινητοποίηση για να αλλάξουν οι …ισορροπίες. Ετσι στην συνέλευση κατέφτασαν κατά δεκάδες άλλοι φοιτητές, για να επιβάλλουν τη συνέχιση της κατάληψης.

Μετά από νέα, επεισοδιακή αυτή τη φορά, ψηφοφορία, το αποτέλεσμα ήταν να ληφθεί απόφαση για συνέχιση της κατάληψης, με διαφορά μόλις 20 ψήφων, υπέρ εκείνων που ήθελαν να μείνει κλειστή η Σχολή.

Όπως δήλωσε μετά από αυτές τις εξελίξεις ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής κ. Θ. Φορτσάκης «εάν η κατάληψη συνεχιστεί ως τις 28 του μήνα η εξεταστική περίοδος θα χαθεί. Εάν όχι θα γίνουν εξετασεις και μέσα στα Σαββατοκύριακα για να μην επηρεαστεί η έναρξη του εξαμήνου και να ολοκληρωθεί και η εξεταστική».

Πάντως, καταλήψεις συνεχίζονται σήμερα σε 159 Σχολές σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, το μεσημέρι, πραγματοποιείται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από φοιτητές, δάσκαλους και καθηγητές στο κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι έχουν σήμερα 24ωρη απεργία και τρίωρες στάσεις εργασίας οι καθηγητές.

Σήμερα το πρωί, το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι μετά το άνοιγμα των σχολών του αρχίζουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, οι εξετάσεις.

Οπως αναφέρεται αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

1. Να συνεδριάσουν άμεσα τα Συμβούλια των Σχολών του ΤΕΙ για να αποφασίσουν για το πρόγραμμα των εξετάσεων της περιόδου Σεπτεμβρίου 2011.Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα αναρτηθεί με ευθύνη των Διευθυντών Σχολών και των Προϊσταμένων Τμημάτων στο site του Τμήματος και στο site της Σχολής μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

2. Με τα δεδομένα αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες του Ιδρύματος, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Την ίδια χρονική περίοδο θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών και για την υπό κατάληψη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ). Ευθύνη για την απρόσκοπτη εγγραφή των νεοεισερχομένων σπουδαστών θα έχουν αποκλειστικά οι Διευθυντές των Σχολών.

3. Από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 14-10-2011 θα πραγματοποιηθούν οι ανανεώσεις εγγραφών των υπολοίπων εξαμήνων μόνον ηλεκτρονικά.Ανανέωση εγγραφής απαιτείται και για σπουδαστές που οφείλουν μόνο πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση ή και τα δύο.

4. Η έναρξη μαθημάτων για τα εξάμηνα Α, Γ, Δ, Ε, ΣΤ και Ζ, εκτός του Β, θα γίνει τη Δευτέρα 10-10-2011».