Το επόμενο διάστημα «όλα τα Ταμεία θα ζητούν να μπουν στον ΕΟΠΥΥ», προέβλεψε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος, ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ενεργοποίηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ετσι από 1ης Οκτωβρίου καταργούνται τα ξεχωριστά συνταγολόγια των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ και θα ισχύει για όλους το κοινό συνταγολόγιο του ΙΚΑ.

Στόχος, όπως είπαν οι αρμόδιοι υπουργοί, έως το τέλος Νοεμβρίου «να μπορεί κάθε ασφαλισμένος, απ’ όπου κι αν προέρχεται να εξυπηρετείται στις δομές του ΙΚΑ και τα Κέντρα Υγείας».

Από τον Οκτώβριο θα ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ πενήντα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα και συνολικά 22.000 συμβεβλημένοι ιατροί, από τους οποίους 5.000 νέοι και οι υπόλοιποι από τα ταμεία, με τα οποία συνεργάζονται ήδη.

Τον επόμενο μήνα θα αρχίσει επίσης στα Κέντρα Υγείας και το ΙΚΑ η εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Σήμερα στο ΙΚΑ γίνεται μόνο ηλεκτρονική σάρωση των συνταγών.

Οπως ανακοινώθηκε, ο ΕΟΠΥΥ θα συνεργασθεί, επίσης, σε προγραμματική βάση με τα νοσοκομεία «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», «Ερίκος Ντυνάν» και «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΟΠΥΥ προβλέπεται να έχει δικό του προϋπολογισμό από το 2012. Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Όργανισμός θα στεγαστεί προσωρινά στα γραφεία επί της Γερανίου, ενώ σύντομα θα μετακομίσει στην οριστική του στέγη, στην Κηφίσιας.