Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στη διάρκεια της ΔΕΘ ετοιμάζουν οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το Γενικό Συμβούλιο συζήτησε τα νέα δεδομένα στον οικονομικό τομέα και, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, θα υπάρξουν έντονες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, καθώς «σφαγιάζεται ο μισθός των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας».

Στο Γενικό Συμβούλιο έκανε παρέμβαση και ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι το μισθολόγιο θέλει προσέγγιση από ανθρώπους που λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα και θα λαμβάνουν υπόψη ότι ζούμε σε μια περίοδο διαρκών περικοπών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, στο επόμενο τρίμηνο αναμένονται νέες μειώσεις στους μισθούς με περικοπές επιδομάτων κ.λπ.

Οι συνδικαλιστές μετέβησαν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, όπου διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμετώπιση των προερχομένων από τα Σώματα Ασφαλείας και προσθέτουν ότι ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κ. Σωτηρόπουλος, τούς είπε ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, επειδή τα έξοδα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα, το διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείο Στρατού θα υποβάλει πρόταση να μην δοθούν μερίσματα το 2012, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες για να αντιμετωπισθεί με καινοτόμες προτάσεις το ζήτημα.

Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας συναντήθηκαν και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη και ζήτησαν συνάντηση και με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.