Κοινές διοικήσεις σε 78 ομάδες νοσοκομείων, διαμορφώνονται μετά την αναδιάταξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων υγειονομικών μονάδων και της ενοποίησης των διοικητικών δομών τους, (σσ: επισυνάπτεται ο αναλυτικός πίνακας των νέων διοικήσεων).

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος έχει ζητήσει πλήρη βιογραφικά σημειώματα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, με απώτερο σκοπό, την ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο.

Επί του παρόντος, η ανθρωπογεωγραφία στις διοικήσεις των νοσοκομείων έχει ως εξής:

στο ΓΝΑ ΚΑΤ, διοικητής παραμένει ο κ. Βαγγέλης Παπαφράγκας, μικροβιολόγος και πρώην διευθυντής ΕΣΥ.

Η κυρία Όλγα Οικονόμου, πρώην διευθύντρια φαρμακοποιός στο ΕΣΥ, η οποία έχει ήδη θητεία στη διοίκηση του Σισμανόγλειου, παραμένει και παράλληλα τίθεται επικεφαλής στο 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, και το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων Αμαλία Φλέμινγκ.

Η κυρία Όλγα Μπαλαούρα, που έχει θητεύσει στο παρελθόν ως υποδιοικήτρια στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», αναλαμβάνει τη διοίκηση του εν λόγω ιδρύματος, του Γενικού Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος», και του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ.

Στο ΓΝΑ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ, παραμένει διοικητής ο κ. Ιωάννης Πετρόχειλος, ενώ ο κ.
Παναγιώτης Μινογιάννης, λέκτορας Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, με θητεία στη διοίκηση του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αγ. Σάββας», παραμένει και αποκτά πλέον ρόλο επικεφαλής και στο 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΙΚΑ.

Στο «ΕΛΠΙΣ» ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος, βιολόγος, εξακολουθεί να κατέχει τη θέση του διοικητή, ενώ ο κ. Νίκος Φαλδαμής, έχει σήμερα στην αρμοδιότητα του τρία νοσοκομεία, το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» και το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ». Ο ίδιος, διοικητής στο «Έλενα», είχε αναλάβει προσφάτως και το «Αλεξάνδρα», μετά το ζήτημα που προέκυψε με τις κλίνες και τις εφημερίες, και την αποκαθήλωση της τότε διοικητού.
Ο κ. Μιχάλης Θεοδώρου, σμήναρχος ε.α, παραμένει στον «Ευαγγελισμό», και διευρύνει τις αρμοδιότητες του, αφού στην αιγίδα του υπάγονται και το ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, η «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» καθώς και το 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ.
Στο ΓΝΑ «Λαϊκό», σε ρόλο διοικητή και πάλι η κυρία Θεοφανή Ζερβού, οικονομολόγος με ειδίκευση σε ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κυρία Ζερβού, με θητεία στο ΚΕΠΕ, έχει στο παρελθόν τελέσει Γ. Γραμματέας στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Ο ιατρός κ. Κώστας Μπάνης, εξακολουθεί ως διοικητής στο «Ιπποκράτειο», όπως και στο «Αττικόν», ο κ. Ηλίας Λαμπίρης, καθηγητής ορθοπεδικός και τέως βουλευτής.

Ο κ. Μανώλης Παπασάββας με γνώση σε θέματα Διοίκησης Υγείας – Οργάνωσης Διοίκησης Νοσοκομείων, εκτός από διοικητής του Παίδων «Αγία Σοφία», είναι παράλληλα επικεφαλής του «Παίδων Πεντέλης», και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Αγλαϊα Κυριακού».

Στο Θριάσιο, διοικητής και πάλι ο κ. Άγγελος Λιόσης, χειρουργός, με θητεία στο νομαρχιακό θεσμό, ως αντινομάρχης.

Ο κ. Χρήστος Ρέσσος γιατρός ΕΣΥ – αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ, προσθέτει στα καθήκοντα του διοικητή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» και αυτά του διοικητή στην «Αγία Βαρβάρα», ενώ στο Τζάνειο, συνεχίζει ο κ. Χρήστος Παπαχρήστος, με γνώση στη Διοίκηση Οικονομικών Υγείας.