«Είμαι ο «ηλίθιος» του ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω της παροιμιώδους εντιμότητάς μου»!

Σε αυτήν την ιδιότυπη παραδοχή προχωρά ο γνωστός δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας στην αναφορά που κατέθεσε προ διημέρου στις πολιτικές, δικαστικές και αθλητικές αρχές σε σχέση με την ένταξή του στο σύστημα προστασίας μαρτύρων της ΕΛΑΣ αλλά και για την κατηγορία που αντιμετωπίζει για το αδίκημα της δωροδοκίας -με 4 900 ευρώ- στον αγώνα Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Χερσονήσου στις 17 Απριλίου 2011.
Ο κ. Κούγιας αρνείται τις κατηγορίες και τις αποδίδει σε μια εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, μάνατζερ αθλητών αλλά και δημιοσιογράφοι. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά λέει «απορώ γιατί ανέφεραν το ποσό των 4. 900 ευρώ. Πιθανόν για λόγους αληθοφάνειας».

Στο σχετικό έγγραφό του ο κ. Κούγιας επιτίθεται και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τον οποίο λέει ότι είναι πια «μισητός εχθρός» του και ότι «έχει οργανώσει επεισόδια σε βάρος του».

Ο κ. Κούγιας στην 20σέλιδη αναφορά του παραθέτει πλήθος υποθέσεων στις οποίες έχει παρασταθεί ως δικηγόρος (ανάμεσα σε αυτές τους σατανιστές, την υπόθεση Siemens, την υπόθεση των κουμπάρων κι άλλες) ενώ αναλύει και τις σχέσεις του με το ποδόσφαιρο και όλες τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνισθεί ή ήταν αθλητικός παράγοντας. Ο κ. Κούγιας επιπλέον σημειώνει ότι λόγω της προσπάθειάς του να αποκαλύψει τα κυκλώματα καμιά από τις ομάδες του δεν είχε επιτύχει τους στόχους της.
Το έγγραφο του κ. Κούγια εστάλη στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στον υπουργό Τουρισμού, στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κι αλλού.
Το «Βήμα» παρουσιάζει τα κυριότερα αποσπάσματα του εγγράφου του κ. Κούγια:

«Εγώ και οι δίκες μου…»
«…Είμαι εδώ και 35 χρόνια δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και από ηλικίας 24 ετών έχω συμμετάσχει στις σημαντικότερες δίκες που απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη, ως δικηγόρος του Βαγγέλη Ρωχάμη, ως δικηγόρος του διευθυντή της Εμπορικής Τράπεζας της Νέας Σμύρνης Μιχάλη Σταματελάτου, ως δικηγόρος στην υπόθεση Κοσκωτά – Σαλλιαρέλη ως δικηγόρος του Αργύρη Σαλλιαρέλη, ως δικηγόρος των Τόλη Βοσκόπουλου – Σταμάτη Κόκοτα – Μαρινέλλας στην υπόθεση κατοχής όπλων, ως δικηγόρος της συζύγου του Χρήστου Παπαδόπουλου στην υπόθεση της εταιρίας δολοφόνων, ως δικηγόρος του επιχειρηματία Σοφιανού στην υπόθεση του εμπρησμού του REX, ως δικηγόρος της Δήμητρας Μαργέτη στην υπόθεση των σατανιστών, ως δικηγόρος του Απόστολου Δοξιάδη στην αντιδικία του με την Βάσια Παναγοπούλου, ως δικηγόρος των Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου στην αντιδικία του με τον αδερφό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, ως δικηγόρος του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου στην διένεξή του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ως δικηγόρος των επιχειρηματιών Στέγγου – Σάμι Φάις και Ζούλοβιτς στην υπόθεση του χρηματιστηρίου, ως δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της Σούλας Καλαθάκη από τους Κράμπη – Κράλη, ως δικηγόρος του Αγγελέτου Κανά στην υπόθεση του ΕΛΑ, ως δικηγόρος του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ (κουμπάρων), ως δικηγόρος του Γεωργίου Αποστολίδη στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, ως δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ως δικηγόρος του Σταύρου Βρέντζου στην αντιδικία του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ως δικηγόρος του Επαμεινώνδα Κορκονέα στην δίκη Γρηγορόπουλου, ως δικηγόρος της κυρίας Τσακάλου, ιδιαιτέρας γραμματέως του Χριστοφοράκου στην υπόθεση Siemens, ως δικηγόρος πολιτικής αγωγής των κκ. Σταυρίδη – Γιαννακόπουλου στην υπόθεση της παρατράπεζας των αδελφών Τσιτσιρίγκου, έχω παρασταθεί σε 657 υποθέσεις ανθρωποκτονιών σε σύνολο 19.000 ποινικών δικών από τις οποίες οι μισές ήταν κακουργήματα, διαθέτω 2 δικηγορικά γραφεία, ένα για το κοινό έγκλημα επί της οδού Σταδίου στον αριθμό 33 και ένα για το οικονομικό έγκλημα επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ. 55, στα οποία απασχολούνται 20 και πλέον συνεργάτες.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν βρέθηκε ποτέ ούτε ένας Εισαγγελέας, ούτε ένας δικαστής, ούτε ένας αντίδικος να με κατηγορήσει για παράνομη, ανήθικη ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

«Εγώ και το ποδόσφαιρο…»

«…Εκτός όμως της αγάπης μου για το δικηγορικό μου λειτούργημα, τρέφω μεγάλη αγάπη και για το ποδόσφαιρο, αφού υπήρξα και ποδοσφαιριστής από ηλικίας 18 ετών στις ομάδες του Ολυμπιακού Λουτρακίου, ενώ ταυτόχρονα που ήμουνα φοιτητής Νομικής στην Θεσσαλονίκη, ήμουνα ποδοσφαιριστής στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης μέχρι που χρειάστηκε να διακόψω το ποδόσφαιρο λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος. Στόχος μου και στο ποδόσφαιρο ήταν να διακρίνονται και να κερδίζουν πρωταθλήματα οι αξιολογότερες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες και όχι αυτές τις οποίες ευνοούσαν βρώμικα κυκλώματα.

Εδώ και 15 χρόνια από το 1996 ως Πρόεδρος του Άρη Πετρούπολης, της ΠΑΕ ΑΕΚ, του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και πλέον της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Γ.Ε. 2005, κάνω έναν μοναχικό αγώνα για να τιμωρηθούν αυτοί που προκαθόριζαν τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλα τα πανελλήνια ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Και ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχω πληρώσει και σε προσωπικό επίπεδο ( οι δήθεν επιτυχημένοι παράγοντες – κακοποιοί από το 1996 μέχρι σήμερα με την βοήθεια των συνεργών τους κονδυλοφόρων, μου είχαν απονείμει τα επίθετα του «αποτυχημένου», του «γραφικού», του «νούμερου»), επί προεδρίας μου η ΑΕΚ το 1997 κατακρεουργήθηκε από το σύνολο των διαιτητών της παράγκας, όπως είχα και τότε καταγγείλει δημοσίως, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επί ιδιοκτησίας μου από το 2004 – 2008 έμενε για 1-2 βαθμούς εκτός των θέσεων της ανόδου και ανέβαιναν αντ’ αυτού ομάδες – τορπίλες που ανέβαιναν τις κατηγορίες με ιλιγγιώδη ταχύτητα και που αναφέρονται τώρα σχεδόν όλες στον κατάλογο των στημένων παιχνιδιών της UEFA, αλλά και στο πόρισμα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κυρίας Παπανδρέου».

«Γιατί με θεωρούν «ηλίθιο»»

«Το μόνο που αναδείκνυαν οι ορκισμένοι εχθροί μου, οι οποίοι έμεναν στο απυρόβλητο και είχαν εξασφαλίσει την ατιμωρησία τους, είναι ότι εγώ έχω δυσφημήσει το ποδόσφαιρο με τις ενέργειές μου και ότι έχω τιμωρηθεί γι’ αυτό από τους αθλητικούς δικαστές και γι’ αυτό πρέπει να φύγω από τον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο παρουσίαζαν την δικαιολογημένη αγανάκτησή μου για τα διαιτητικά εγκλήματα που διαπράττονταν σε βάρος των ομάδων μου και ποτέ κανείς δεν ανέδειξε την πραγματική αιτία αυτών των συμπεριφορών, οι οποίες προκαλούνταν από στημένους παρατηρητές αγώνων και από στημένους διαιτητές, εξαιτίας των οποίων έχω κληθεί και έχω πληρώσει για μένα και για τις ομάδες μου, περισσότερα από 550.000 ευρώ από το 1996 μέχρι και σήμερα.
Ενώ όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι είμαι ο «ηλίθιος» στο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, λόγω της παροιμιώδους εντιμότητάς μου και της πρωτόγνωρης συμπεριφοράς μου να καταγγέλλω τα πάντα, κανείς δεν τόλμησε να μου υποβάλει ποτέ μία μήνυση ή αγωγή για όσα επί δεκαπέντε χρόνια σε βάρος τους κατήγγειλα».

Τι απαντά για την δωροδοκία
«Η ομάδα η οποία φέρεται να έχω δωροδοκήσει με 4. 900 ευρώ (δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ανεφέρθη αυτό το ποσό, πιθανόν για να έχει αληθοφάνεια) είναι ο Ολυμπιακός Χερσονήσου, ομάδα την οποία κατήγγειλα πέρσι για συνεργασία με την εγκληματική οργάνωση και τις ομάδες που εκείνη προωθούσε και η οποία όταν αγωνίστηκε με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ. Ε 2005 είχε ήδη υποβιβασθεί αγωνιστικά, δεν είχε καταφέρει να κερδίσει κανέναν αντίπαλο στην έδρα της τους τρεις τελευταίους μήνες, είχαν σταματήσει να αγωνίζονται οι σημαντικοί παίκτες της και αυτό είχε γίνει από όταν δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ πανελληνίως και πριν η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ. Ε 2005 αγωνιστεί μαζί της εκεί, ότι η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα χρησιμοποιεί παρανόμως ποδοσφαιριστές, αφού είχε πλαστή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα επί χρόνια και ότι ακόμα και αν χάναμε το παιχνίδι από αυτήν την ανύπαρκτη αγωνιστικά ομάδα και παράνομη, με μια απλή ένσταση θα κερδίζαμε το παιχνίδι με σκορ 3-0 και η ομάδα αυτή όχι μόνο θα μηδενιζόταν, αλλά θα της αφαιρούνταν και βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα που θα συμμετείχε και θα της επιβαλλόταν και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο».

«Εγώ και ο κ. Μαρινάκης…»
«Επειδή από το τέλος Φεβρουαρίου και μετά την παράδοση από εμέ του ηχητικού υλικού και των απομαγνητοφωνήσεων που αφορούσαν την απόπειρα εκβίασης του Αχιλλέα Μπέου σε βάρος του διαιτητή Δαλούκα, έχω κατά την κρίση μου αποκτήσει ως μισητό εχθρό τον παντοδύναμο οικονομικό, επιχειρηματικό και ποδοσφαιρικό παράγοντα Πρόεδρο του Ολυμπιακού Πειραιώς και Πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αν οι διάλογοι που δημοσιεύτηκαν είναι αληθινοί, συνεργάζονταν με τον Γεώργιο Τσακογιάννη και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, ώστε να οργανωθούν σοβαρά και επικίνδυνα επεισόδια σε βάρος μου και σε κάθε παιχνίδι της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ Γ.Ε. 2005. Κατά την κρίση μου ο κ. Μαρινάκης, πρόσωπο άγνωστο εις εμέ, με το οποίο ουδέποτε είχαμε την οιαδήποτε διαφορά έχει παρασυρθεί σε αυτή την επιλογή εις βάρος μου από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σημειωτέον όμως ότι ο κ. Μαρινάκης δεν έχει στραφεί νομικά κατά του Μπέου, Τσακογιάννη, Κανελλόπουλου για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τον εμπλέκουν».

«Θέλουν να μην είμαι προστατευόμενος μάρτυρας…»

«Η αληθινή αιτία είναι μία. Ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκε αυτή η ιστορία είναι για να χάσω την ιδιότητα του προστατευόμενου μοναδικού μάρτυρα στις μέχρι τώρα δίκες κατά της εγκληματικής οργάνωσης, και να αποκτήσω την θέση, είτε του εν δυνάμει υπόπτου, είτε του εν δυνάμει κατηγορουμένου, είτε μετά από μία άσκηση ποινικής διώξεως με ενδείξεις την ιδιότητα του κατηγορουμένου να συνεχισθεί το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα στο πρόσωπό μου, αλλά κυρίως, πριν διαταχθεί η οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη σε βάρος εμού και της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ Γ.Ε. 2005 να ληφθούν υπόψη τα ως άνω, γιατί είναι δυνατόν αγνοί εισαγγελικοί λειτουργοί ή ο καθ’ όλα ευηπόληπτος Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League II, επιδεικνύοντας αυξημένα αντανακλαστικά, ώστε να μην υπάρχει από τους κακόπιστους τρίτους η αντίληψη, ότι ενώ είχε δημοσιοποιηθεί κάτι επιλήψιμο για εμένα, αυτό δεν έχει ερευνηθεί».