Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους.

Για σήμερα, Κυριακή, προγραμματίζουν να σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών, Κορίνθου και Μαλγάρων.

Στην Πελοπόννησο, εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο έχουν σταθμεύσει στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και βρίσκονται στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί επιθυμούν να διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια τους 9.000 θεατές που αναμένονται για την παράσταση του Ριχάρδου Γ’ με τον Κέβιν Σπέισι.

Διαβεβαίωσαν πάντως ότι δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν πρόβλημα με την εκδήλωση.

Εξάλλου, το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν, με αφορμή τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να εμποδίσουν την μεταφορά των επιβατών του με τουριστικά λεωφορεία.

Επίσης, συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, από ιδιοκτήτες ταξί.

Για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Από την ίδια ημέρα προγραμματίζουν μηχανοκίνητες πορείες, καθώς και κινητοποιήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια σε τουρίστες.

«Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

«Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Τρίκαλα: Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλίας
Εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη Θεσσαλία συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Τρίκαλα και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία προς την πόλη της Καλαμπάκας.

Με τα αυτοκίνητά τους ανέβηκαν στα Μετέωρα και κατέβηκαν από το Καστράκι, ενώ στάθμευσαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας, αφήνοντας τα αυτοκίνητα στο πίσω μέρος του Σταθμού.

Αυτή τη στιγμή οι ιδιοκτήτες ταξί σε πλατεία της Καλαμπάκας πραγματοποιούν ανοικτή συγκέντρωση ενημερωτικού χαρακτήρα για τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τα Τρίκαλα και από εκεί στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις οι ιδιοκτήτες που κατάγονται από αυτές.

Συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τους βουλευτές Ηρακλείου

Με τους βουλευτές Ηρακλείου συναντήθηκαν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες του Ηρακλείου, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη από τους ίδιους.

Κατά τη συνάντηση, οι ιδιοκτήτες ταξί επαναβεβαίωσαν τη θέση τους ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Εξάλλου, το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν, με αφορμή τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να εμποδίσουν την μεταφορά των επιβατών του με τουριστικά λεωφορεία. Κατά τη συγκέντρωση δεν σημειώθηκε ένταση, αφού η εταιρεία που εκπροσωπεί το κρουαζιερόπλοιο είχε ακυρώσει τις προγραμματισμένες εκδρομές των τουριστών.