Συνέλευση των «Αγανακτισμένων» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να καθοριστεί το μέλλον της κινητοποίησης μετά την απομάκρυνση από συνεργεία του δήμου Αθηναίων των σκηνών που είχαν στηθεί το τελευταίο δίμηνο στην πλατεία.

Στη συνέλευση ψηφίστηκε πορεία διαμαρτυρίας για τη Δευτέρα στις 18.00 από την πλατεία Συντάγματος προς το Δημαρχείο και διεξαγωγή συνέλευσης στην πλατεία Κοτζιά.

Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος όμως μετά από την έντονη διαμαρτυρία της Συνέλευσης, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθη η κυκλοφορία.

Επιχείρηση: «Εκκαθάριση πλατείας»
Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν οκτώ συλλήψεις παρουσία εισαγγελέα, ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι τέσσερις Ελληνες και τέσσερις αλλοδαποί (δύο Γάλλοι, ένας Γερμανός και ένας Ρουμάνος)

Περίπου 25 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας απομάκρυναν πανό και σκηνές που βρίσκονταν από τον Μάιο στην πλατεία Συντάγματος.

Η επιχείρηση αποκατάστασης της εικόνας της πλατείας πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις, ενώ οι περισσότερες σκηνές ήταν άδειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.