Περισσότερες από 30 ληστείες, 18 κλοπές αυτοκινήτων και τραυματισμός ενός πολίτη και της 12χρονης κόρης του μετά από ληστεία σε τράπεζα στην Αργυρούπολη, περιλαμβάνονται στο «βιογραφικό» του 34χρονου από τη Ρωσία ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα τρια άτομα για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Κερατσινίου.
Παράλληλα ο 34χρονος, στις 27 Μαϊου 2004, παραβίασε τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Αλικαρνασσού όπου βρισκόταν με ποινή φυλάκισης 17 ετών και έξι μηνών για ληστεία, οπλοκατοχή και οπλοφορία. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης.
Ο αλλοδαπός συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από επιχείρηση των ΕΚΑΜ και αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής μέσα σε διαμέρισμα μαζί με τους συνεργούς του, τρεις ομογενείς από τη Γεωργία, το Καζακστάν και την Αρμενία, ηλικίας 32, 33 και 47 ετών αντίστοιχα.
Νωρίτερα τρεις εξ αυτών είχαν πάει στο Κέντρο Διανομής των ΕΛΤΑ στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη 545 στο Κερατσίνι, όπου αφότου έσπασαν με βαριοπούλα την πλαϊνή γυάλινη πόρτα, μπήκαν στο εσωτερικό και με την απειλή πιστολιού και καλάσνικοφ αφαίρεσαν πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ, που τοποθέτησαν σε σάκο.
Στη συνέχεια αποχώρησαν, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας «Τογιότα», το οποίο είχαν κλέψει στις 17 Ιουλίου, από την περιοχή του Παγκρατίου και διέφυγαν με κατεύθυνση προς την οδό Χριστοπούλου όπου εγκατέλειψαν το όχημα και επιβιβάστηκαν σε άλλο μάρκας «Φολκσβάγκεν» που είχαν κλέψει στις 5 Απριλίου από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Τελικά έφτασαν στην οδό Κεφαλληνίας όπου μπήκαν σε ισόγειο διαμέρισμα που τους περίμενε ο ομογενής από την Αρμενία. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο καλάσνικοφ με διπλούς γεμιστήρες, δύο πιστόλια, μια γεμιστήρα, μια χειροβομβίδα με αποσυναρμολογημένο τον μηχανισμό ασφαλείας και πυροδότησης, τα χρήματα από τη ληστεία, ένα ξιφίδιο, τρεις ειδικές μάσκες μεταμφίεσης προσώπου και δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα. Στο ταχυδρομείο είχαν βρεθεί η βαριοπούλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μια τσάντα πλάτης που περιείχε ένα πιστόλι με γεμιστήρα με οκτώ φυσίγγια και μια γεμιστήρια με επτά φυσίγ
για.