Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση της μόνιμης παύσης των αλιευτικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007- 2013, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011, ενώ παράλληλα απλοποιεί και κάποιες από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όσες αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί βρίσκονται σε διαδικασία αξιολογήσεων ενώ εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες αποφάσεις ένταξης για ένα μεγάλο αριθμό αλιέων ώστε να προχωρήσουν στην διάλυση των σκαφών τους.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 50.267.000 ευρώ και αφορά μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ηλικίας άνω των δέκα ετών με την διάλυσή τους ή με αλλαγή χρήσης τους για μη αλιευτικές δραστηριότητες.

Επίσης, ο κ. Παμπούκης υπέγραψε την απόφαση ένταξης για την χρηματοδότηση της προώθησης κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013. Παράλληλα ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου θα προχωρήσει σε έρευνες με στόχο την προώθηση των κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων κυρίως σε νέες αγορές.

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπέγραψε την απόφαση ένταξης για την χρηματοδότηση της προώθησης προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013.

Επιπροσθέτως υπεγράφη η απόφαση ένταξης για την χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού της Ιχθυόσκαλας Πάτρας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.690.000 ευρώ.