Στην αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας προχώρησε το δικαστήριο, για τέσσερις κατηγορούμενους της υπόθεσης των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με την απόφαση, στους Μανόλη Γιόσπα, Αλέξανδρο Μητρούσια, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Παναγιώτη Μασούρα, αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση τόσο του συγκεκριμένου ελαφρυντικού όσο και των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Επιπλέον οι Μητρούσιας και Μασούρας (ο τελευταίος το ζήτησε ο ίδιος), ζήτησαν από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει και το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων θεωρώντας ότι αφού το δικαστήριο, με την απόφασή του, τους αποδίδει πολιτικά κίνητρα, θα πρέπει να τους αναγνωρίσει και το εν λόγω ελαφρυντικό.

Από το δικαστήριο απουσιάζουν από σχεδόν την αρχή της δίκης οι κατηγορούμενοι Χάρης Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Παναγιώτης Αργυρού, οι οποίοι παραμένουν στα κελιά τους.

Σε λίγη ώρα αναμένεται το δικαστήριο να αποφανθεί επί των ποινών.