από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

Διορισμοί διευθυντών με πλαστά πτυχία σε σχολεία

Λαγό έβγαλαν οι κρίσεις διευθυντών ανακαλύπτοντας διορισμούς με προσόντα-μαϊμού και υπηρεσία σε ανύπαρκτα σχολεία
Διορισμοί διευθυντών με πλαστά πτυχία σε σχολεία
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα 
«Σημεία και τέρατα» ανακάλυψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας κατά την διαδικασία κρίσης των υποψήφιων για τις θέσεις διευθυντών και σχολικών συμβούλων των σχολείων της χώρας. Πλαστά πτυχία, πλαστά πιστοποιητικά γνώσης νέων τεχνολογιών, διευθυντές σε σχολεία που ...δεν υπήρχαν.

Η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε την διενέργεια εξονυχιστικής έρευνας όλων των αιτήσεων που κατατέθηκαν και στέλνει άμεσα στον εισαγγελέα όλες εκείνες στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις για την διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Η διαδικασία των κρίσεων των νέων διευθυντών (έχουν υποβάλει αιτήσεις για επανάκριση και οι περισσότεροι από τους πρώην διευθυντές των σχολείων) πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Ιουλίου, ώστε τα «νέα πρόσωπα» της εκπαίδευσης να αναλάβουν υπηρεσία την 1η Αυγούστου.

Οι κρίσεις των σχολικών συμβούλων αντίθετα, θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο. Άλλωστε, με δεδομένες τις νέες υπέρ-εξουσίες που δίνει ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας στους διευθυντές των σχολείων, η διαδικασία επιλογής τους αλλάζει εφέτος συνολικά.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας κατά τον έλεγχο των αιτήσεων βρέθηκαν ανά σε άλλες παρατυπίες και οι ακόλουθες «σκαστές»παρανομίες:

- Υποψήφιου διευθυντή που κατέθεσε πλαστό πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

- Υποψήφιου διευθυντή στην περιοχή της Δ΄Αθήνας στα χαρτιά του οποίου είχε πλαστογραφηθεί τίτλος πιστοποίησης γνώσης νέων τεχνολογιών, αφού είχε αφαιρεθεί το όνομα του πραγματικού κατόχου του πτυχίου και είχε προστεθεί το δικό του.

- Υποψήφιου που ήδη είχε «διορισθεί» πλασματικά στο παρελθόν ως διευθυντής σε σχολείο το οποίο ...δεν υπήρχε, για να μετρηθούν τα μόρια που κέρδιζε στο βιογραφικό του. Το ανύπαρκτο σχολείο στην πραγματικότητα ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά την πρόσληψη του.

- Υποψήφιου σχολικού συμβούλου στην περιοχή της Αττικής που ήδη υπηρετούσε στην θέση αυτή τα προηγούμενα χρόνια παράτυπα, καθώς προερχόταν από τη ιδιωτική εκπαίδευση (ο νόμος δεν το επιτρέπει).

«Ό,τι υπάρχει θα το βρούμε και θα το διασταυρώσουμε και δεν θα αδικηθεί κανένας» διαβεβαιώνει, μιλώντας στο «Βήμα», μετά τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως, ο Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής κ. Γ. Κουμέντος.

«Έχουμε άπειρες καταγγελίες και θα τις διερευνήσουμε όλες. Είναι βασικό όμως να καταλάβουν οι υποψήφιοι ότι είναι εκπαιδευτικοί και πρέπει να συμπεριφέρονται ως εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν ήθος», παρατηρεί ο κ. Κουμέντος.

Στην περιοχή της Αττικής; έχουν κατατεθεί 500 αιτήσεις για την κάλυψη των θέσεων διευθυντών σε 180 σχολεία. Από εφέτος ακολουθείται διαφορετικός τύπος συνεντεύξεων για την επιλογή τους, στη θέση της διαβλητής διαδικασίας που ίσχυε μέχρι τώρα με τις απίθανες ερωτήσεις, του τύπου «τι ομάδα είστε».

Ο υποψήφιος για την πρόσληψη σε θέση διευθυντή, στη διάρκεια της συνέντευξής του, πρέπει πλέον να δώσει «εξετάσεις» και να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν θέματα της καθημερινότητας και καταστάσεις κρίσης σε ένα σχολείο, στα οποία και πρέπει να απαντήσει πως θα τα αντιμετώπιζε.

Ο νέος Νόμος
Ο νέος νόμος για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης δίνει, όπως είναι γνωστό, αυξημένες αρμοδιότητες στον διευθυντή κάθε σχολείου, που θα εκτελεί πλέον χρέη «μάνατζερ».

Γι' αυτό και δίνεται μεγαλύτερη σημασία στα προσόντα των υποψηφίων, καθώς η επιστημονική παιδαγωγική συγκρότηση μοριοδοτείται πλέον μέχρι και 24 μονάδες, ενώ στο παρελθόν δεν ξεπερνούσε τις 14 μονάδες.

Οι διευθυντές θα είναι υπεύθυνοι και για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών του σχολείου τους.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (35)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  αξιοκρατία | 20/07/2011 17:49
  Οι υποψήφιοι διευθυντές έπρεπε να φοιτούν σε σχολή Δημόσιας διοίκησης τουλάχιστον για ενα έτος και η επιλογή τους να γίνεται μέσα απο γραπτές και μόνο εξετάσεις .Η τρέχουσα διαδικασία επιλογής δεν επιλέγει κατ ανάγκη και τον ικανότερο! Ένας υποψήφιος για παράδειγμα με 25 χρόνια υπηρεσίας έχει ισχυρό πλεονέκτημα γιατί παίρνει πολλά μόρια λόγω αρχαιότητας Η αρχαιότητα όμως δεν σημαίνει κατ ανάγκη και ικανότητα διοίκησης. Η δε περιβόητη συνέντευξη είναι το άρμα για να πάρουν τα "καλά" σχολεία οι ημέτεροι!!! Στην Ελλάδα της παράγκας ζούμε κι όχι στον Άρη!!
  Μ.Τ
  απάντηση00
   
   
  Κάποιες απαντήσεις.. | 16/07/2011 13:59
  * Ασυμβίβαστε, τέλειο το σχόλιό σου. Ομως απορώ και μαζί μου πολλοί Ελληνες, ως που θα φτάσει όλη αυτή η πορεία; * Ερασμια Θα μου επιτρέψεις να σου πω, γνωρίζοντας εκ των έσω, πως ούτε τώρα γινεται ξεσκαρτάρισμα. Για πολλά φοβούνται να πάρουν θέση και να στείλουν καθε κατεργάρη εκεί που του πρέπει, γιατί αν ανοίξει το στόμα του ο κατεργαρης, θα βγάλει στη φόρα τα δικά τους άπλυτα :-). Ενα αέναο αλισβερίσι, μια συναλλαγή όλα στη ζωή τους. Ακουσα τη φράση : Δε μπορώ να το διορθώσω αυτό, γιατί θα έχει τεράστιο πολιτικό κοστος (!)
  K.Xριστόπουλος
  απάντηση40
   
   
  να δεις τι σου΄ χω για μετά... | 16/07/2011 03:47
  Εδώ υπήρχε έλληνας βουλευτής εξ Άρτης με πλαστό δίπλωμα... οι καθηγητές μας πείραξαν; Ο συγκεκριμένος βουλευτής όχι μόνο δεν είχε παραιτηθεί της θέσης που κατείχε στο δημόσιο, όπως και θα έπρεπε βάσει νόμου να είχε κάνει ενώ ήταν βουλευτής, αλλά, όπως αναφέρθηκε, είχε και πλαστό πτυχίο. Αλήθεια, δικαιούτε ακόμη τη βουλευτική σύνταξη;
  ?
  απάντηση20
   
   
  ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ- ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ | 15/07/2011 17:00
  Εάν ήθελαν όλες οι πολιτικές ηγεσίες που κυβέρνησαν τον τόπο,από το 1824 και μετά,θα είχαν θεσμοθετήσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δυστυχώς το κράτος των εξωτερικευμένων θεσμών κατέστη άπιαστο όνειρο για την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.Συνειδητή επιλογή ήταν η καθιέρωση του πελατειακού κράτους.Με τις κατά καιρούς μεταλλάξεις:μετεμφυλιοπολεμικό κράτος,αστυνομικό,κράτος της κομματοκρατίας και της πλήρους αποσάρθρωσης των θεσμών κ.λ.π. Έτσι και η εκπαίδευση ακολούθησε την μοιραία πορεία.Με ότι αυτό συνεπάγεται για τις γενιές των Ελληνόπουλων που πέρασαν και θα περάσουν από τα σχολεία.Κρίμα για τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα...
  Ασυμβίβαστος
  απάντηση90
   
   
  Ξεσκαρτάρισμα τωρα παιδιά.. | 15/07/2011 12:17
  Μη μου πείτε ότι όλη αυτή η ρεμούλα εμφανίστηκε πρόσφατα.. Αυτή κάι άλλες πολλές, όλες θα έλεγα, προυπήρχαν, απλά καμμιά κυβέρνηση δεν ανελάμβανε το λεγόμενο πολιτικό κόστος για το ξεσκαρτάρισμα. Τώρα είναι η ευκαιρεία να ξεκαθαριστούν πολλές βρώμικες καταστάσεις μιας και η κυβέρνηση αυτή έχει επωμιστεί ούτως ή άλλως όλο το βάρος της πανελλαδικής κατάντιας. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.
  erasmia
  απάντηση410
   
   
  ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15/07/2011 01:53
  Και μιας αναφέρθηκε η Δ΄ Αθήνας, θα μπορούσε να μάς πεί κάποιος ποιοι και πόσοι καθηγητές ή καθηγήτριες "ειδικής κατηγορίας " έχουν πάρει οργανικές θέσεις τα τελευταία πέντε (5) χρόνια σε γυμνάσια της περιοχής ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ??? .Δηλαδή εκείνες τις οργανικές θέσεις που δόθηκαν στα πλαίσια ΕΝΟΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ ???? Ο κύριος Κουμέντος τα γνωρίζει όλα αυτά ???? Και επιπλέον να θέσω ακόμα και μία απορία " ηλιθίου" : Οι καθηγητές που ανήκουν στην ειδική κατηγορία και έχουν καταλάβει οργανικές θέσεις τη τελευταία πενατετία έχουν όλες τις προυποθέσεις της αντίστοιχης Νομοθεσίας και των αντιίστοΙχων Προεδρικών Διαταγματων ??? Δηλαδη υπάρχουν όλες εκείνες οι γνωματεύσεις των ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ με τις οποίες πιστοποιούνται και κατατάσσονται ως καθηγητές ειδικής κατηγορίας και ως εκ τούτου έχουν προνομιακή μεταχείριση και προτεραιότητα έναντι των λοιπών καθηγητών της αντίστοιχης ειδικότητας τους ??? Και αν στη περίπτωση αυτή - ΛΕΩ ΑΝ- ο κύριος Κ ουμέντος " σφυρίζει αδιάφορα" επι του ζητήματος αυτού τι προτίθεται να κάνει ο κυρία Διαμαντοπούλου ???? Οχι τίποτα άλλο , τα γράφω όλα αυτά γιατί ο κύριος Πρωθυπουργός έχει επικαλεστεί επανειλημμένα στις ομιλίες του το ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ και αυτή τη ρημαδα τη ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!!!!!
  Kυριακος Χρηστέας
  απάντηση760
   
   
  Η χωρα οπου πουλας μουρη | 15/07/2011 00:48
  Ε καλα τωρα το μαθανε μερικοι μερικοι; Η Ελλαδα ητανε, ειναι, και θα ειναι η χωρα οπου πουλας μουρη. Δηλαδη, αμα λες οτι εισαι, ε τοτε εισαι, και ας μην εισαι! Και ετσι το εχουνε παρει χαμπαρι ολοι και λενε ο ενας στον αλλον παραμυθια, για πλουτη, για ταξιδια, για επαγγελμα, για πτυχια, κλπ. Για αυτο και σου κανουνε την περιφημη και ξακουστη Ελληνικη ανακριση, και πανω απο ολα την αμφισβητηση οταν αναφερεις κατι. Διοτι πιστευουνε οτι αφου αυτοι λενε ψεματα, ε τοτε ολοι λενε ψεματα.....
  STX
  απάντηση80
   
   
  ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ | 15/07/2011 00:38
  ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΡΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ 140.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟΣΤΟ 0,002 % ΕΤΣΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
  Ανώνυμος / η
  απάντηση752
   
   
  Ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας! | 15/07/2011 00:15
  @diogenis Τα συμπεράσματά σου για μένα αφορούν τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ και βρίσκονται μακράν της πραγματικότητας! Επιμένω στο σχόλιό μου, γιατί προφανώς ξέρω περισσότερα από σένα στα θέματα παιδείας και δεν είμαι...πελάτης δημαγωγών!Αυτές είναι οι διαφορές μας!
  Νίκος
  απάντηση10
   
   
  H Δ' Αθήνας είναι πάντα μπροστά στην παρανομία | 14/07/2011 23:24
  Μεγάλο περιβόλι η Δ' Αθήνας. Από πλαστές οργανικές θέσεις μέχρι πτυχιούχους μαϊμοιύ και παρανομίες στο μέγιστο. Το ΠΥΣΔΕ κράτος εν κράτει. Και όλα αυτά σε πλήρη Ομερτά. .....
  Βασίλης Εργιάδης
  απάντηση870
   
   
  ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ (ΛΑΜΟΓΙΑ) | 14/07/2011 23:17
  Πρέπει να γίνει αντιληπτό το γεγονός ότι όταν αποκαλύπτονται οι παραναμούντες σε κάθε τομέα του Δημόσιου βίου, θα πρέπει οι ποινές που άμεσα θα επιβάλλονται, να τους διαλύουν οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά. Αν δεν συμβεί αυτή η διαδικασία , ο επίδοξος διάδοχός τους, εκτιμόντας τις ποινές χάδι στους παρανομούντες, θα επιδιώξει να τους μιμηθεί. Αν η εξουσία επιθυμεί να παραμείνει ελαστική προς αυτούς είναι καλύτερα να παραιτηθούν από τις θέσεις τους και να διεκδικήσουν αξιώματα στην εκκλησία.
  CHA CHR
  απάντηση490
   
   
  ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕ ΤΕΙ | 14/07/2011 23:16
  να δείτε πως οι Καθηγητές απέκτησαν "διδακτορικό " Μιλάω για τους παληούς ,χωρίς Διδακτορικό ,που υποχρεώθηκαν να "εκπονήσουν" προκειμένου να διατηρήσουν την θέση τους......
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ
  απάντηση470
   
   
  Ρεμούλας και βρώμας ....συνέχεια! | 14/07/2011 21:09
  Δεν εκπλήσσομαι! Ειδικά για τη Δ! Αθήνας!!!!!!!! Εδώ μιλάμε για μαϊμού - διευθυντή σχολικής μονάδας! Πριν 7 χρόνια είχαν τοποθετήσει ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ στην Δ! Αθήνας (πάλι),καθηγητή που ήταν ΧΩΡΙΣ πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας, αλλά είχε μόνον Profiecency!!!!! Και μάλιστα τον συνταξιοδότησαν αρον-αρον (για να μη χασει και τη σύνταξη). Ο ίδιος ανέλαβε κατόπιν δ/ντής σε Ιδιωτικό σχολείο !!!!! Η τόχεις ή δε τόχεις
  K.Χριστόπουλος
  απάντηση720
   
   
  Τα κριτήρια για την επιλογή διευθυντών | 14/07/2011 19:06
  Η ψυχική ισορροπία ενός εκπαιδευτικού,η αγάπη για το παιδί(όχι στο φαίνεσθαι αλλά στο είναι),η μεταδοτικότητα,το ήθος του,ο σεβασμός για τα παιδιά και τους συναδέλφους του,το αίσθημα του δικαίου είναι αυτά που λείπουν απ΄τα σχολεία σήμερα και από την κοινωνία. Αυτά θα έπρεπε να είναι τα κριτήρια για την εκπαίδευση των αυριανών πολιτών,από διευθυντές με αυτά τα προσόντα και υψηλό πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο.
  Το σαράκι
  απάντηση370
   
   
  περί προπαγάνδας | 14/07/2011 16:44
  κ. Νίκο. Αν και μάλλον εκπροσωπείτε την συντεχνία των "εκπαιδευτικών" με πλαστό πτυχίο ή τουλάχιστον αυτών με επίπλαστο και ουδόλως ειλικρινές ενδιαφέρον για τα προβλήματα των μαθητών, το ξεπερνώ και σας λέγω πως τελείτε σε πλήρη άγνοια και σύγχυση. Το άρθρο αναφέρεται σε γεγονότα, δημοσιοποιημένα από Υπουργείο του ΠΑΣΟΚ. Και εκατοντάδες καταγγελίες γονέων. Οι οποίες αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα - έκφραση απόγνωσης, σε ένα σύστημα εκπαίδευσης που αποθαρρύνει τον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ γονέων και καθηγητών, ας μη γελιόμαστε. Αν είχατε παιδιά σε σχολική ηλικία θα γνωρίζατε πως ΜΟΝΟ οι απολύτως απελπισμένοι γονείς καταγγέλλουν τους καθηγητές των παιδιών τους - αν και συχνά οι γονείς παρουσιάζονται υπερβολικοί ή παρόλογοι. Και σχεδόν πάντα δεν παίρνουν καμία απάντηση… Και πάντα την επόμενη μέρα νοιώθουν ακόμη πιο απογοητευμένοι και ανήμποροι να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Όσο αφορά στα περί προπαγάνδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν εκλάβουμε το δημοσίευμα ως προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος για τη ψήφιση του νέου Νόμου για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν πλαστογράφοι δ/ντές σχολείων και παραποιημένα πτυχία? Μήπως ζείτε στη Σουηδία? Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι κουλτούρα. Η απάτη βασιλεύει σε κάθε έκφανση της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Δεν το γνωρίζετε; Με το σχόλιό σας, όμως, διαδίδετε αυτή την κουλτούρα, τιμητής της πληροφόρησης, κατηγορώντας ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ακόμη ένα κλάδο (αυτόν των δημοσιογράφων), ως διεφθαρμένο προπαγανδιστικό εργαλείο της Κυβέρνησης.
  diogenis
  απάντηση92
   
   
  @ boris | 14/07/2011 16:26
  Γράφεις: "Ολοι οι Ελληνες δουλευουν μηχανη,τελικα εχουμε καμμια σχεση εμεις σημερα με αυτον τον αρχαιο λαο των Ελληνων,η μονο το ονομα εινα το ιδιο" Απόλυτη σχέση. Αθηναίοι ρήτορες εξαγοράζονταν από τον Φίλιππο με αργυρά νομίσματα και στην Πνύκα έβγαζαν λόγους υπέρ της κυριαρχίας των Μακεδόνων κι εναντίον της πόλης τους και της Δημοκρατίας. Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης με την Αθήνα οι Σπαρτιάτες έφτιαξαν στόλο με περσικά χρήματα. Οι γυιοί του Πεισίστρατου είχαν καταφύγει στην αυλή του Δαρείου κι όταν αυτός εξεστράτευσε κατά της Ελλάδος, αυτοί ήταν ενταγμένοι στο επιτελείο του. Μάλιστα ο Μιλτιάδης επέμενε να γίνει η μάχη στο Μαραθώνα το γρηγορότερο δυνατόν γιατί είχε αντιληφθεί οπαδούς του Ιππία, να κινούνται υπόπτως μέσα στην Αθήνα κι ήθελε να προλάβει πριν οργανωθούν. Στην σύγκρουση του Κύρου με τον αδελφό του (Κύρου ανάβασις) αρχαίοι Έλληνες μισθοφόροι πολεμούσαν και στα δύο στρατόπεδα. Και γιά να πολεμάς - όχι γιά την πατρίδα σου - αλλά πληρωμένος υπέρ ξένων συμφερόντων, είσαι το απόλυτο ρεμάλι. Γιά κατάχρηση δημόσιου χρήματος η ποινή ήταν θάνατος που σημαίνει ότι υπήρχε έξαρση του φαινομένου. Οι Κοινωνίες αυστηροποιούν τις ποινές όταν υπάρχει πρόβλημα. Μην ανησυχείς λοιπόν. Πολλοί νεοέλληνες είναι κατευθείαν απόγονοι των άνευ ελαττωμμάτων αγιοποιημένων αρχαίων. Που νομίζουμε ότι όλοι ήσαν φιλόσοφοι επιπέδου Αριστοτέλη.
  νδγ
  απάντηση90
   
   
  Συμπληρωματικά | 14/07/2011 15:47
  Πριν από μερικούς μήνες, όταν πρωτοτέθηκε το θέμα των πλαστών πτυχίων, η υπουργός διέταξε τον επανέλεγχο όλων των πτυχίων που είχαν αποκτηθεί στην αλλοδαπή. Το σκεπτικό, όπως διαλαλούσαν παπαγαλάκια του υπουργείου στον τύπο τότε, ήταν πως 'σε κάποιες χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Αγγλίας' (ναι, έτσι διατυπώθηκε!) αποκτώνται πλαστοί τίτλοι σπουδών επί πληρωμή, και αδικούνται με τον τρόπο αυτό οι απόφοιτοι των καθ' ημάς ιδρυμάτων που, κατά πως λέγεται, μοχθούν για να αποφοιτήσουν. Διατύπωσα τότε υπηρεσιακά και κατ' επανάληψη την πρόταση να επεκταθεί ο έλεγχος και στα Ελληνικά πτυχία, για λόγους τουλάχιστον ισονομίας αλλά και ουσιαστικούς. Το αίτημα μου αντιμετωπίσθηκε με σιωπή από την υπηρεσία και ειρωνεία από τους συναδέλφους. Προκύπτει τελικά, ότι το μοναδικό πλαστό πτυχίο που εντόπισε ο έλεγχος αφορούσε τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Λογικό, γιατί τα ξένα τα φιλτράρει ο ΔΟΑΤΑΠ / ΔΙΚΑΤΣΑ. Θα μπορούσα να αισθάνομαι ικανοποιημένος - στην πραγματικότητα όμως είναι απογοητευτικό.
  A_K
  απάντηση80
   
   
  βεβαιως. καταδικαστέα !! | 14/07/2011 15:25
  Κάνετε λάθος αυτοίδεν ανήκουν στην ολμε που ως γνωστον αγωνίζεται για την αναβάθμιση του λειτουργήματος βεβαιως ,βεβαίως ...και τα έχει καταδικάσει βεβαίως βεβαίως . Εξάλλου μια κοινωνια μαίμου είμαστε .
  vp
  απάντηση20
   
   
  Προς τον κ. αρχισυντάκτη | 14/07/2011 14:48
  Εάν περνάει το σχόλιό μου,επειδή αναφέρω βιωματικές εμπειρίες από σχολεία των παιδιών μου,σας παρακαλώ μην το ανεβάσετε τα μεσάνυχτα.
  ΑΙΘΙΞ
  απάντηση21
   
-