από metereologos.gr
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
 
 

Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο

«Το Βήμα» αποκαλύπτει πώς με τον νέο νόμο-πλαίσιο αντιμετωπίζεται ένα φλέγον θέμα για τα πανεπιστήμια
Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ασυλο τέλος! Ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια που παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες ουσιαστικά καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο διά της... απουσίας του από τις διατάξεις του. Το άσυλο έτσι, ως νομική έννοια, καταργείται. Θεσμοθετήθηκε επισήμως το 1982 από τον πρώτο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και τριάντα χρόνια μετά εξελίχθηκε σε μια από τις σύγχρονες παθογένειές τους. Τώρα το νέο νομικό πλαίσιο για τα πανεπιστήμια δεν το χρειάζεται...

Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , με έγκριτους συνταγματολόγους αλλά και καθηγητές Ποινικού Δικαίου στο πλευρό της, επιχειρεί την «έκπληξη» και την αυτονόητη απάντηση στις πολυετείς προσπάθειες πολιτικών και ακαδημαϊκών να αντιμετωπίσουν το θέμα του ασύλου χωρίς να αγγίξουν την ιστορική αξία και την ακαδημαϊκή του έννοια.

Η λύση βρέθηκε. Ο νέος νόμοςπλαίσιο για τα πανεπιστήμια απλώς δεν θα έχει ούτε μία αναφορά στο θέμα του ασύλου. Ούτε επιτροπή για αυτό, ούτε χώροι που το οριοθετούν, ούτε αρμόδιοι για τη διαχείρισή του. Ακριβώς όπως συνέβαινε και πριν από το 1982, όταν δεν υπήρχε νομικό καθεστώς που να το προστατεύει.

Στρίβειν διά της παραλείψεως

Οπως έλεγε πανεπιστημιακός καθηγητής ο οποίος συμμετείχε στις επιτροπές οι οποίες συνεδρίασαν στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα: « Αν δεν αναφερθεί πουθενά στον νόμο το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, η νομική του έννοια και η νομική του υπόσταση δεν ισχύουν. Παραμένει έτσι ένας ηθικός κανόνας. Η διοίκηση του κάθε πανεπιστημίου θα μπορεί να καλεί την Αστυνομία όποτε παραστεί ανάγκη, χωρίς καμία επιπλοκή. Ούτε αρμόδιες επιτροπέςούτε πολύπλοκες διαδικασίες για να κληθεί ο εισαγγελέας ». «Σταματήστε πια να μιλάτε για το άσυλο. Αυτό είναι το πρόβλημα των πανεπιστημίων;» είπε στο «Βήμα» καθηγητής Ποινικού Δικαίου ο οποίος συμμετέχει στη νομική επεξεργασία του νέου νόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά. Βέβαια στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια τα γεγονότα που αφορούν το άσυλο μονοπωλούν το ενδιαφέρον, όπως η κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες στις αρχές του χρόνου. Οι βανδαλισμοί, το χτίσιμο γραφείων για τον αποκλεισμό καθηγητών, οι καταλήψεις και η χρήση χώρων ως «καταφύγιο» από διάφορες ομάδες έχουν γίνει συνώνυμα με την έννοια του πανεπιστημίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτό του πρύτανη του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Χρ. Κίττα ο οποίος, πριν από τρία χρόνια, έφτασε στο σημείο να παραιτηθεί ύστερα από επίθεση που δέχθηκε μέσα στην Πρυτανεία από ομάδες καταληψιών.

Ο νέος νόμος-πλαίσιο ουσιαστικά... απενεργοποιεί τη νομική ισχύ του πανεπιστημιακού ασύλου διά της απαλοιφής του. Εναπόκειται δηλαδή στις νέες διοικήσεις των πανεπιστημίων, εφόσον το θελήσουν, να συμπεριλάβουν σχετικές διατάξεις στους εσωτερικούς κανονισμούς των ιδρυμάτων τους και φυσικά να επωμιστούν την ευθύνη εφαρμογής τους. Η διάταξη αυτή, αν και αποτελεί έκπληξη, είναι πιθανόν να βρει την πανεπιστημιακή κοινότητα σύμφωνη, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να βρεθεί λύση στο θέμα άμεσα.

Μάλιστα, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Θ.Σφηκόπουλος , χωρίς να έχει γνώση του νέου νόμου, απαντά αυθόρμητα στη σχετική ερώτηση: «Αν έχουμε να κάνουμε κάτι καλό στο θέμα αυτό, είναι να μην το συζητάμε»...

Μια ιστορία 100 χρόνων

Το πανεπιστημιακό άσυλο απασχολεί την Ελλάδα από τον περασμένο αιώνα. Παρά τις δημόσιες συζητήσεις ωστόσο που είχαν ανοίξει για το θέμα κυρίως τις περιόδους 1975, 1977 και 1978, δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ σε κανέναν νόμο, οπότε και δεν είχε νομική, αλλά μόνον ηθική υπόσταση.

Για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε το 1982 με τον νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ για τα ΑΕΙ, ενώ κανένας υπουργός δεν το «άγγιξε» ως το 1997, οπότε η κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό Παιδείας την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου καθόρισε συγκεκριμένα τι καλύπτει το πανεπιστημιακό άσυλο και ποιους χώρους μέσα στα ιδρύματα. Πέρυσι η ΝΔ ζήτησε επίσημα στη Βουλή την κατάργησή του.

Απο την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε τέσσερις προτάσεις για αλλαγές στον νόμο Γιαννάκου. Συγκεκριμένα ζητούσε όλα τα πανεπιστήμια να ορίσουν τους χώρους στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα και ισχύει το άσυλο. Να γίνει καταγραφή των χώρων που είναι κατειλημμένοι από ιδιώτες. Να προτείνουν τα πανεπιστήμια τον τρόπο με τον οποίο θα διαφυλασσόταν η πνευματική και υλική τους περιουσία. Επίσης, τότε η κυρία Διαμαντοπούλου ζητούσε κάθε πανεπιστήμιο να προβλέπει διαδικασία «εφημερίας» στον κανονισμό λειτουργίας του, ώστε να ειδοποιείται το πρυτανικό συμβούλιο σε περίπτωση που εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Βέβαια οι προτάσεις δόθηκαν, αλλά... απάντηση δεν δόθηκε. Τα πανεπιστήμια, για μία ακόμη φορά, ακύρωσαν την όποια προσπάθεια για αλλαγή εν τη γενέσει της. Η λύση επιχειρείται τώρα στον νέο νόμο- πλαίσιο.

ΡΥΘΜΙΣΗ-ΣΟΚ

Κόβουν μισθούς πανεπιστημιακών στην αξιολόγηση

Η ρύθμιση για το άσυλο στον νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ μπορεί να εγείρει αντιδράσεις,ωστόσο εκείνο που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στην κοινότητα των πανεπιστημιακών είναι η διάταξη για την αξιολόγησή τους.Σύμφωνα με πληροφορία του «Βήματος»,όποιος πρωτοβάθμιος καθηγητής αποτύχει στην πρώτη αξιολόγηση στην οποία θα υποβληθεί,τότε,εκτός των άλλων,ο μισθός του θα μειωθεί στο 65%.Οπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» (Κυριακή 12 Ιουνίου), σύμφωνα με τον νέο νόμο πλαίσιο οι πρωτοβάθμιοι καθηγητές θα αξιολογούνται ανά πενταετία,με διεθνή κριτήρια.Αν στην πρώτη κρίση αποτύχουν,θα έχουν δικαίωμα να επανακριθούν σε τρία χρόνια.Εφόσον και τότε αποτύχουν,θα μετατάσσονται σε άλλη θέση στο Δημόσιο.Τα παραπάνω συζήτησαν σε έκτακτη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής που συντάσσουν τον νόμο ο οποίος δίνεται στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.Με τους πρυτάνεις η υπουργός Παιδείας θα συζητήσει στη Σύνοδό τους, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου στον Βόλο,με οικοδεσπότη το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.Η Σύνοδος αυτή αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Πολλοί από τους πρυτάνεις είναι έτοιμοι να «πάρουν τα όπλα» με τις διατάξεις του νέου νόμου και περιμένουν να ακούσουν επίσημα τις λεπτομέρειές του.Εκ των πραγμάτων πάντως τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να αντιδράσουν ακαριαία στην επικείμενη ψήφιση του νόμου,καθώς το καλοκαίρι θα είναι κλειστά.Ως εκ τούτου,η συζήτηση στον Βόλο θα είναι η τελευταία ευκαιρία για ανταρσία ή για να τα βρουν με την υπουργό.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (55)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Επιτέλους, αλλά να ισχύσει η απαγόρευση! | 29/06/2011 09:32
  Το Άσυλο με την έννοια της ελεύθερης διαπάλης των ιδεών, δεν ίσχυε πιά, με αποτέλεσμα ο κάθε αλήτης, τραμπούκος, περιθωριακός, μετανάστης κλπ να θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τον ιερό χώρο των Πανεπιστημίων για γιάφκα, άντρο, λημέρι, ξενοδοχείο, κλπ. Μακάρι να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες και επίσης να απαγορευτούν οι αφισοκολλήσεις των παρατάξεων μέσα στα πανεπιστήμια. Ας σεβαστούν επιτέλους τους ιερούς αυτούς χώρους.
  Μαριάννα
  απάντηση73
   
   
  ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ | 28/06/2011 13:29
  Ο νέος νόμος- Διαμαντοπούλου νομίζω εισάγει και κάποια καλά στοιχεία όπως η αξιολόγηση, όπως το προπαρασκευαστικό έτος για τους φοιτητές αλλά και μια ρύθμιση για το άσυλο που έχει ενδιαφέρον. Το βασικότερο είναι να υπάρξει μια καλή συνεργασία με καθηγητές και αλλους φορείς, για να γίνει επιτέλους και κάτι καλό στο θέμα παιδεία. ΟΚ λάθη πάντα γίνονται. αλλά χωρίς συννενόηση δε γίνεται να κάνουμε τίποτα!
  Γιάννης Π.
  απάντηση42
   
   
  απολύσεις καθηγητών θα γίνουν; | 27/06/2011 21:37
  Επίσης καλό είναι να υπαρχει και φύλαξη και αστυνομία πανεπιστημιακή και απολύσεις καθηγητών ΑΕΙ που δεν παράγουν τίποτα αλλά και διοικητικού προσωπικου που κάθεται.
  insider
  απάντηση63
   
   
  Περιμένετε να δούμε... | 27/06/2011 19:13
  Μακάρι να καταργηθεί το "άσυλο" και με τη βούλα... Αλλά πρέπει πρώτα να ψηφιστεί ο νόμος και μετά να εφαρμοστεί... Αυτά στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου αυτονόητα. Γι'αυτό ας κρατάμε μικρό καλάθι...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση44
   
   
  Αξιολόγηση με διεθνή κριτήρια, αλλά... | 27/06/2011 17:48
  Συγχαρητήρια για την ιδέα της αξιολόγησης των καθηγητών με διεθνή κριτήρια, αλλά καλό θα ήταν το υπουργείο να λάβει υπόψιν του ότι αξιολόγηση με διεθνή κριτήρια σημαίνει ότι οι καθηγητές θα αξιολογούνται σε μεγάλο βαθμό για την έρευνά τους. Και χωρίς κονδύλια που να κάνουν την έρευνα δυνατή, πολύ πιθανόν η αξιολόγηση να είναι αρκούντως προβληματική και να καταλήξει να είναι απλά "όπλο" πολιτικής στα χέρια της εκάστοτε ηγεσίας των πανεπιστημίων και του υπουργείου Παιδείας... Ας ελπίσουμε ότι ο νόμος πλαίσιο θα περιέχει και κάτι ουσιαστικό σχετικά με τη διάθεση κονδυλίων (πάντα σε πλαίσιο ανταγωνιστικό) για ουσιαστική έρευνα, διεθνούς επιπέδου...
  Garibaldi
  απάντηση50
   
   
  Απαντηση στον "ιστορικο" | 27/06/2011 17:21
  Γινεσε "γραφικος". Σε μια Ελλαδα που ολοι ειναι Χριστιανοι Ορθοδοξοι και ολοι ,Μισουν, δεν ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ, ακομα και πολλοι παπαδες. Ο Αντρεας εκανε λαθη και το Πασοκ τα διορθωνει τωρα. Ετσι θα παει μπροστα το κρατος,με αλλαγες,με διορθωσεις και με ανοιχτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΟΧΙ κομματικο μυαλλο.
  Fotis Tsimboukakis,America
  απάντηση62
   
   
  Μην είστε ρατσιστές!!! Νοοοοοοοοοοοο! | 27/06/2011 16:55
  Τους λαθραίους μας και τα μάτια σας! Κι αν δεν έχουν πια άσυλο να κάνουν καταλήψεις η κυβέρνηση και η ΒΟΛΗ μαζί κι ο Τσίμπλας τους, τους έχουν κλείσει στο KING GEORGE!! Σουίτες να μπορούν να κοιμούνται, να αυγαταίνουν και να βγαίνουν το βράδυ να μας δέρνουν και φονεύουν. Επιτέλους μην είστε ρατσιστές, αφήστε τα παιδιά να σκοτώνουν ελεύθερα. Αμάν πια!
  Εξω τώρα
  απάντηση133
   
   
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ | 27/06/2011 16:47
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΗΤΑΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΚΑΔΗΜΑ'Ι'ΚΗ ΣΚΕΨΗ
  ΧΡΗΣΤΟΣ (ΔΙΠΛ/ΧΟΣ ΕΜΠ 1979)
  απάντηση192
   
   
  kati mou 0umnzouv auta | 27/06/2011 15:43
  Les kai eivai suvevonmevoi, apo tn mia katargeitai to asulo apo tnv alln o pagkalos mas apeilei me tavks, kati mou 0umizei auto. Av dev uparxouv tavks sto dromo dev xreiazomaste to asulo, alla o Pagkalos eipe 0a ta katebasei me stratiwtikn kubervnsn av dev kavoume auto pou 0elei, tote pou 0a pame va kruftoume kuria Anna?
  petros lenas
  απάντηση518
   
   
   
  Mην αγχωνεστε νοικοκυραιοι | 27/06/2011 14:26
  ''Εκ των πραγμάτων πάντως τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να αντιδράσουν ακαριαία στην επικείμενη ψήφιση του νόμου,καθώς το καλοκαίρι θα είναι κλειστά.Ως εκ τούτου,η συζήτηση στον Βόλο θα είναι η τελευταία ευκαιρία για ανταρσία ή για να τα βρουν με την υπουργό.'' Mην αγχώνεστε γιατί υπάρχει και ο Σεπτέμβρης.Ένα ''φου'' για την καταρρέουσα κυβέρνηση με αγάπη από την ελληνική φοιτητιώσα νεολαία που φυλάει Θερμοπύλες.
  ΝΙΚΟΛΑΣ
  απάντηση533
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ...αλλοιως σπιτι τους... | 27/06/2011 14:01
  Κυριε Κωστα μας,δηλαδη εσυ διαφωνεις,οτι οι καθηγητες ΑΕΙ,που πρεπει να ειναι η κορωνις των υπαλληλων του Κρατους,δεν πρεπει απλως να εχουν τον τιτλο,αλλα και να τον αξιζουν; Οταν τους στελνεις εσυ τα παιδια σου,να τους μαθουν γραμματα,δεχεσαι οτι μπορει να ειναι αστοιχειωτοι,και σε ενοχλει η κρισις που θα εχει αυτος; Δεν ξερεις οτι σε ΟΛΑ τα Παν/μια του κοσμου,οι καθηγητες δεν ειναι μονιμοι,τουλαχισοτν στην αρχη,και γινονται υστερα απο λιγοτερα ή περισσοτερα χρονια,κρινομενοι συνεχως; Θα ηθελες,εμεις,ενα πτωχευμενο κρατος,να ανεχεται ακομη τετοιες συμπεριφορες; Και στο φιναλε,δεν ξερω τι γινοταν καποτε,αλλα το τι πρεπει να γινεται απο δω και περα. Γι αυτο και συμφωνω απολυτα. Οποιοι κρινονται ακαταλληλοι,να πανε στα Λυκεια να διδαξουν εκει.Και αν τους αρεσει,αλλοιως σπιτι τους.
  Theodore
  απάντηση120
   
   
  Αντε να ξεβρωμίσουν τα Προπύλαια | 27/06/2011 13:33
  και να ξετρυπωσουν το αληταριό του indymedia
  Σερίφης
  απάντηση496
   
   
  ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? | 27/06/2011 12:51
  ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΝΑ ΛΕΕΙ..ΡΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.ΖΗΤΩ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..
  jim
  απάντηση640
   
   
   
  ...και κάτι θετικό.... | 27/06/2011 11:52
  Άντε να τελειώνουμε επιτέλους με αρρωστημένες αριστερίστικες ιδεοληψίες..........μπας και αυτοί που φοιτούν καταλάβουν, ότι η ζωή δεν παλεύεται με καταλήψεις, αλλά με καινοτόμα ανταγωνιστική μάθηση και αυτοί που διδάσκουν, ότι έρχεται τέλος στο άλλοθι, ότι δεν τους αφήνουν να γίνουν καινοτόμοι και ανταγωνιστικοί όσοι φοιτούν
  Ηλίας Π
  απάντηση413
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ληστο-λημέρια | 27/06/2011 05:23
  Απλά και μόνο το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να σου επιτεθεί όπως πας στη δουλειά σου και μετά να βρεί άσυλο στο χώρο του Πανεπιστημίου αρκεί για να καταργηθεί αυτό το άσυλο. Παραβιάζει το σύνταγμα γιατί καταργεί την ισονομία και υποθάλπει την εγκληματικότητα.
  Μίκιος
  απάντηση443
   
   
   
  Το περιαυτολογην και χαρην εχει. | 27/06/2011 02:28
  Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που κολαει το θεμα? Αυτο που χρειαζονται τα πανεπιστημια ειναι γνωστο. Καταργηση ασυλου, ποινικοποιηση των καταληψεων, αποβολη φοιτητων και καθηγητων που περιπευτουν σε κλοπη πνευματικων ιδεων, καταργηση της μονιμοτητας διδακτικου προσωπικου και συνταξιουχων φοιτητων, διευκρινηση του εργου που απαιτειτε απο πανεπιστημιακους για την διατηρηση της θεσης τους, δημιουργεια ιδιωτικων πανεπιστημιων . Ποσο δυσκολο ειναι πραγματικα να κατοχειρωσει κανεις νομικα τα παραπανω και γιατι πρεπει η Ελληνικη κοινωνια να αναιχεται την αυθεραισια αυτων που εδω και δεκαετιες κατακερματιζουν τον πανεπηστημιακο χωρο.
  Σιγα η πατρης κοιμαται
  απάντηση352
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! | 27/06/2011 00:34
  Αυτό δεν ήταν άσυλο! Αυτό ήταν άσυλο Δαφνίου! ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ! Να τελειώνουμε και με ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ που ζόύμε στι χώρα μας σαν ξένοι, μέσα στο φόβο να περπατήσουμε το βράδυ! ΕΞΩ ΤΩΡΑ οι ΛΑΘΡΑΙΟΙ!
  rovespiere
  απάντηση423
   
   
  ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ? | 26/06/2011 23:45
  "Σύμφωνα με πληροφορία του «Βήματος»,όποιος πρωτοβάθμιος καθηγητής αποτύχει στην πρώτη αξιολόγηση στην οποία θα υποβληθεί,τότε,εκτός των άλλων,ο μισθός του θα μειωθεί στο 65%" Σε ποια άλλα επαγγελματική κατηγορία στο δημόσιο - λειτουργοί κλπ - ισχύει αυτό?
  kostas
  απάντηση97
   
   
   
  ...και στις Πλατειες,τι κανεις,προσευχεσαι...; | 26/06/2011 23:44
  Nikoλακη,ποιος σου απαγορευσε παιδι μου,να διαμαρτυρεσαι οσο θελεις; Και στις Πλατειες,τι κανεις εδω και ενα μηνα;Προσευχεσαι; Μη μου πεις λοιπον,οτι χρειαζεσαι περικλειστο μερος για να διαμαρτυρηθεις,γιατι θα αρχισω να σκεφτομαι ασχημα πραγματα για το ατομο σου.
  Theodore
  απάντηση242
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-