Αυτό έκρινε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που, 12 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας, έκανε δεκτή την αίτηση της Εθνικής Τράπεζας, αναιρώντας εφετειακές αποφάσεις που είχαν δικαιώσει τους συγγενείς των θυμάτων της Ρικομέξ. Ετσι, εκείνοι πρέπει να περιμένουν κι άλλο για τις αποζημιώσεις τους.

Δέκα συγγενείς τριών θυμάτων που σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο της Ρικομέξ στην Εθνική Οδό θα αργήσουν πολύ να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους αφού η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ. Αρίθ. 3/2011 απόφασή της έκανε δεκτή αίτηση της Εθνικής Τράπεζας.

Εκρινε ότι οι απαιτήσεις των τραπεζών προηγούνται εκείνων των συγγενών των θυμάτων της Ρικομέξ. Για την πληρωμή των αποζημιώσεων εκπλειστηριάστηκαν δύο ακίνητα της Ρικομέξ και οι συγγενείς των θυμάτων σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα κατατάχθηκαν στον πίνακα των δανειστών σε προνομιακή θέση.

Η τράπεζα όμως που επίσης διεκδικούσε χρηματικά ποσά όπως και άλλα νομικά και φυσικά πρόσωπα, άσκησε αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης και δικαιώθηκε από τον Αρειο Πάγο.