Καλή βγήκε η… ψαριά την Κυριακή, στο Παλαιό Φάληρο, για τους «Υδροναύτες». Τμήματα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ποδήλατα, ελαστικά αυτοκινήτων, πλαστικά και κάθε είδους μέταλλα συνέλεξαν οι 26 εθελοντές δύτες της οργάνωσης από τον βυθό στις παραλίες Μπάτη και Εδεμ. Οι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν οι δύτες άρχιζαν να βγάζουν στην επιφάνεια τα απορρίμματα μέσα σε καρότσια σούπερ μάρκετ, τα οποία βρήκαν στον πάτο της θάλασσας.

«Το πρόβλημα στην περιοχή είναι πραγματικά τεράστιο και τα όσα ανελκύστηκαν αναδεικνύουν το μέγεθός του, καθώς και την ανάγκη για αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Σε μιάμιση ώρα καταφέραμε να συλλέξουμε αρκετά σκουπίδια. Οχι όμως μεγάλα αντικείμενα. Υπήρχαν ολόκληρα μηχανάκια και άλλα μηχανήματα τα οποία δεν μπορέσαμε να τα κουβαλήσουμε. Βουτήξαμε σε απόσταση έως και 500 μέτρα από την ακτή και ήταν ιδιαίτερα κουραστικό να βγάζουμε στην ακτή τόσο μεγάλα αντικείμενα», λέει ο πρόεδρος των Υδροναυτών κ. Παναγιώτης Τασιαδάμης.
Ηταν όμως δύσκολες και οι καιρικές συνθήκες. «Μεγάλη ποσότητα μπαταριών δεν ανελκύστηκε, καθώς οι συνθήκες μηδενικής ορατότητας που επικρατούσαν δεν διευκόλυναν τους εθελοντές στο να τις εντοπίσουν. Στην προσπάθεια συμμετείχαν και μέλη του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Χρησιμοποιημένων Συσσωρευτών τα οποία παρέλαβαν όσο επικίνδυνο υλικό είχε συγκεντρωθεί», αναφέρει ο κ. Τασιαδάμης.
Οι Υδροναύτες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιουνίου, στον Πάνορμο Λαυρεωτικής, στο Γαλησσά και στον Φοίνικα της Σύρου. Οι δύτες θα βουτήξουν στις 10 το πρωί σε αναζήτηση επικίνδυνων σκουπιδιών.