Για έβδομη ημέρα παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος οι σκηνές που έχουν στήσει μέσα στα παρτέρια τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» πολιτών. Οι διαδηλωτές έχουν συγκροτήσει ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, αλλά και ομάδες περιφρούρησης, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Την Τρίτη, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση στα Προπύλαια με αφορμή τις κινητοποιήσεις, ενώ στο Σύνταγμα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Debtocracy.

Επί της πλατείας υπάρχει διαρκής γενική συνέλευση, η οποία λαμβάνει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Στο ψήφισμα που έχει εκδοθεί, οι πολίτες καλούνται να γεμίσουν τις πλατείες της χώρας και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως τις επόμενες ημέρες μέλη του κινήματος θα βρεθούν στις γειτονιές της Αθήνας για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν περισσότερους πολίτες.

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν και τη Δευτέρα στο κάλεσμα των «Αγανακτισμένων». Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν για έκτη φορά στην πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα.

«Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι», «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια», «Ουστ» και «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ» ήταν τα βασικά συνθήματα των διαδηλωτών.

Σκηνές έχουν στηθεί και στον Λευκό Πύργο, όπου τη Δευτέρα οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για όσο χρειαστεί. Και εκεί έχουν συγκροτηθεί ομάδες σίτισης, καθαριότητας και περιφρούρησης για την καλύτερη οργάνωση του χώρου.

Επίσης, ομάδες εθελοντών φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, μοιράζοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό στο κοινό για τον κίνδυνο βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, εξαιτίας των περικοπών των χρηματοδοτήσεών του.

Ανοιχτή συγκέντρωση στα Προπύλαια

Ανοιχτή συγκέντρωση στα Προπύλαια οργανώνει το απόγευμα της Τρίτης (7 μ.μ) η Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» και με στόχο την «αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θ. Πελεγρίνης και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Θα μιλήσουν επίσης οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.