Δεκάδες νέα μέλη το δευτερόλεπτο συγκεντρώνει η ομάδα των «Αγανακτισμένων» του Facebook, ως αντίδραση στην οικονομική κρίση. Αν όλα αυτά τα μέλη δώσουν το «παρών» στις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τότε το Σύνταγμα, o Λευκός Πύργος και η Πλατεία Γεωργίου θα γίνουν σαν την Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης όπου διαδηλώνουν οι Ισπανοί. Αξιοπερίεργο είναι όμως και το γεγονός ότι η αθηναϊκή ομάδα των Αγανακτισμένων εξαφανίστηκε από το Facebook γύρω στις 7 το απόγευμα της Τρίτης και σύντομα αντικαταστάθηκε από νέα.

«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» έγραφαν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» προτού η σελίδα αντικατασταθεί. «Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες» τόνιζαν.

Το πρωί της Τρίτης, η αθηναϊκή ομάδα είχε συγκεντρώσει περίπου 2.500 μέλη, ενώ λίγο προτού η σελίδα εξαφανιστεί ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 7.500. Αργότερα δημιουργήθηκε νέα ομάδα (για να τη δείτε κάντε κλικ εδώ). Το πρωί της Τετάρτης οι άνθρωποι που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα έχουν ξεπεράσει τις 12.500.

Ολοένα και περισσότερα μέλη αποκτούν οι αντίστοιχες ομάδες στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησε η πρωτοβουλία, καθώς και στην Πάτρα (οι δύο αυτές ομάδες φαίνονται να λειτουργούν κανονικά), ενώ την εμφάνισή τους κάνουν και νέες ομάδες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τα Γιάννενα, η Αρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο κ.ά. Στη συμπρωτεύουσα τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν δηλώσει περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι, ενώ στην Πάτρα περισσότεροι από 4.500.