Aύριο Σάββατο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή οι δύο Αφγανοί, 20 και 27 ετών, που κατηγορούνται για την δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας με λεία μία βιντεοκάμερα την οποία λίγη ώρα αργότερα πούλησαν αντί 120 ευρώ.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Εισαγγελέα ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που βαραίνει τον έναν εκ των δύο, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία από την οποία επήλθε θάνατος κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό αύριο να τους χορηγηθεί προθεσμία για τις απολογίες τους για να ανευρεθεί και να οριστεί μεταφραστής, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να μη μιλούν άλλη γλώσσα πλην της μητρικής τους.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής κατά την εξέταση τους οι δυο αλλοδαποί παραδέχθηκαν τις πράξεις τους, ωστόσο υποστήριξαν πως δεν ήταν αυτοί που σκότωσαν τον άτυχο οικογενειάρχη, προσπαθώντας να ρίξουν το βάρος στον τρίτο συνεργό τους, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητείται.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως θα τον εντοπίσουν και θα τον συλλάβουν, ωστόσο δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα για να αποφύγει την σύλληψη. «Η ζωή για αυτούς δεν έχει την ίδια αξία όπως έχει για εμάς και για αυτό δεν διστάζουν να σκοτώσουν», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 27χρονος είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και πριν από ενάμιση μήνα είχε αποφυλακιστεί. Και οι δυο Αφγανοί είχαν έρθει παράνομα στην Ελλάδα πριν από περίπου δυο χρόνια και παρέμεναν εδώ με τις προσωρινές άδειες που δίνονται σε όσους μετανάστες προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν είχαν σταθερή δουλειά και συνήθως αποκτούσαν χρήματα από μικροκλοπές.

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως οι συλληφθέντες διέμεναν σε κτίριο της οδού Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο «επειδή όλοι αυτοί μοιάζουν», όπως δικαιολογούνταν οι αστυνομικοί, προχώρησαν σε προσαγωγές σωρηδόν όλων όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο και μέσα από την έρευνα εντόπισαν τους δυο δράστες.

Οπως διαπιστώθηκε, πάντως, τους πρόλαβαν στο…παρά ένα, καθώς ετοιμάζονταν να διαφύγουν στην Τουρκία.