Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Μυτιλήνης είναι ο 21χρονος Θ.Μ. που τραυματίστηκε στην αιματηρή συμπλοκή στη Πεύκη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αποτύπωμα του νεαρού είχε βρεθεί σε διαμέρισμα που είχαν χρησιμοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και το οποίο μέχρι προ μερικών ωρών ήταν «ορφανό». Ο 21χρονος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του τον τελευταίο χρόνο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι των γονιών του στον Χολαργό, ενώ σχετικές ενέργειες έχουν ξεκινήσει στο νησί του Αιγαίου όπου σπούδαζε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 21χρονος είχε εγκαταλείψει τη σχολή του – και παραμένει ως τώρα άγνωστος ο τόπος διαμονής του κατά τους τελευταίους μήνες.
Οι γονείς του φέρεται να ανέφεραν ότι ο γιος τους είχε εξαφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι του και οι αστυνομικοί συσχετίζουν αυτήν την επιλογή του με αντίστοιχες ενέργειες των νεαρών αντιεξουσιαστών μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανέφεραν στο «ΒΗΜΑ» ότι «έχουμε ενδείξεις ότι ο νεαρός είχε επαφές με υπόπτους για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση. Ομως εξετάζουμε το ενδεχόμενο η συμπλοκή στην Πευκη να έχει άμεση σχέση και με τη δράση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Αντιθέτως έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να να συσχετίζεται με την οργάνωση «6η Δεκεμβρη» που έχει προχωρήσει σε δύο βομβιστικές επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο».

Ποιος ήταν ο στόχος;

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος ήταν ο προορισμός ή ο στόχος των δύο υπόπτων που πυροβόλησαν – το απόγευμα της Τετάρτης – τους αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου στην Πεύκη.

Στην περιοχή, εκτός από τη μοτοσυκλέτα που είχε κλαπεί από την Κυψέλη και στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν ακόμη δύο κλεμμένα οχήματα – ένα από τα οποία είναι τύπου «βαν» – τα οποία είχαν κλαπεί επίσης από την ίδια περιοχή της Αθήνας, τις τελευταίες εβδομάδες. Ετσι λοιπόν οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο σε γειτονικό σημείο να βρίσκεται διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν οι δύο ύποπτοι ως κατάλυμα ή και ως οπλαποθήκη. Γι’ αυτόν τον λόγο γίνεται εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή για να βρεθεί διαμέρισμα ή άλλος χώρος που μπορεί να χρησιμοποιούσαν.

Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται από τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής είναι στόχος των υπόπτων να ήταν ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής», Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος διαμένει σε κοντινή απόσταση από το σημείο της συμπλοκής και περνούσε από εκείνο το σημείο σε καθημερινή βάση. Ομως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι δεν διαθέτουν κανένα απτό στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο.