Το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στο οποίο έχουν περιέλθει, λόγω της γενικότερης κρίσης στην Ελλάδα, περιέγραψε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος 10 σωματείων που αποτελούν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» Χρήστος Μπαρτσόκας.

Ο κ. Μπαρτσόκας τόνισε πως 31 σωματεία, που έχουν υπό την προστασία τους 15.500 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σημείωσε πως τα σωματεία αυτά δημιουργήθηκαν από γονείς και συντηρούνται κυρίως από δωρεές και εκδηλώσεις. Λίγα μόνο επιχορηγούνται από το κράτος, που ούτως ή άλλως δεν έχει επαρκείς πόρους για να καλύψει τις ανάγκες.

Ο κ. Μπαρτσόκας εξήγησε ότι εν μέσω της κρίσης οι δωρεές έχουν κοπεί στο μισό και οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί, με αποτέλεσμα το οικονομικό πρόβλημα των σωματείων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη να έχει διογκωθεί.

Εκπρόσωποι από τα 31 σωματεία για τα παιδιά παραχωρούν το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου.

ΗΈνωση «Μαζί για το Παιδί» βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους πουαντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους.