Αρκετοί εκ των κατοίκων συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου ζητώντας να φύγουν οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα και να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας του 44χρονου γείτονά τους, Μανώλη Καντάρη. Ανάμεσά τους και ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής. Στα γύρω στενά δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν σε επιφυλακή ενώ τροχονόμοι διευκόλυναν την κίνηση των οχημάτων.

Εξω από τα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από άτομα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου, υπήρχαν νεαροί που είχαν σχηματίσει ομάδες περιφρούρησης.

Τίποτε δεν θύμιζε όσα διαδραματίστηκαν 24 ώρες νωρίτερα με ομάδες ακροδεξιών να χτυπούν και να τραυματίζουν μετανάστες. Κατά μήκος της οδού 3ης Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Στουρνάρη αλλοδαποί κυκλοφορούσαν κανονικά στον δρόμο. Μέχρι την οδό Ηπείρου όμως, «εξαφανίζονταν», ενώ κάποιοι μετανάστες επί της οδού Μάρνη περπατούσαν με γρήγορο βηματισμό. Επί της πλατείας Βικτωρίας ελάχιστος κόσμος βρισκόταν σε καφετέριες και πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ενώ πάνω στην πλατεία δεν υπήρχε κανείς.

Στην οδό Αριστοτέλους, δρόμος παράλληλος με την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, υπήρχαν ορισμένα μαγαζιά μεταναστών που ήταν ανοικτά αλλά και αρκετά με κατεβασμένα ρολά. Μιλήσαμε με ορισμένους μετανάστες που συναντήσαμε στο δρόμο. Δεν έκρυβαν τον φόβο τους για όσα είχαν συμβεί αλλά έλεγαν πως είναι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν με ηρεμία και ότι δεν έχουν καμία σχέση με κακοποιούς.

Τα περισσότερα ανοικτά μαγαζιά δεν είχαν κόσμο παρά μόνο τους ιδιοκτήτες ή τους υπαλλήλους τους. Τα αυτοκίνητα που περνούσαν ήταν ελάχιστα. Λίγο μετά τη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Αριστοτέλους, ελάχιστα μέτρα μακριά από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 44χρονος, τρεις Ελληνες κάθονταν έξω από ένα ψιλικατζίδικο και συνομιλούσαν με δύο αλλοδαπούς. Ηρεμα και πολιτισμένα.

Παντού ήταν έντονη η παρουσία των αστυνομικών έτοιμοι να επέμβουν αν σημειώνονταν επεισόδια ανάλογα με αυτά των προηγούμενων ημερών. Κάτοικοι έκαναν λόγο για διάφορα περιστατικά με θύματα αλλοδαπούς.

Ενα από αυτό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, όταν περίπου δέκα νεαροί σταμάτησαν ένα διερχόμενο λεωφορείο, κατέβασαν δύο αλλοδαπούς που επέβαιναν σε αυτό και στη συνέχεια τους ξυλοκόπησαν. Επίσης, κάτι ανάλογο συνέβη και με ένα διερχόμενο ΙΧ, επίσης με επιβάτες αλλοδαπούς.
Η Αστυνομία πάντως, δεν επιβεβαίωνει τα δύο περιστατικά.