Συγκέντρωση στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος τα ξημερώματα της Τρίτης, στην διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 2.000 άτομα. Ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της οποία διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν στο δρόμο τους, ενώ συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών σημειώνονται και στο ύψος της Βίλα Αμαλίας, στην Αχαρνών.

Αυτή τη στιγμή, σε εξέλιξη είναι η πορεία από την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι στο σημείο της δολοφονίας, συμμετείχαν σε τρισάγιο που έγινε αρχικά και στη συνέχεια άκουσαν τους χαιρετισμούς από κατοίκους της περιοχής, αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν 48 προσαγωγές από την περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας. Αλλές δύο προσαγωγές ατόμων έγιναν στην οδό Ακαδημίας.

Όπως έλεγαν οι διοργανωτές, στην κινητοποίηση συμμετείχαν άτομα που είχαν έρθει από διάφορα σημεία της Αττικής. Σε δηλώσεις τους κατηγορούσαν την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή για απουσία αστυνόμευσης και έλεγαν πως εάν δεν ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής και των περιουσιών τους θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς την πλατεία Ομονοίας και κατευθύνθηκαν προς την οδό Αθηνάς, στη περιοχή του Δημαρχείου, όπου σημειώθηκαν επεισόδια με μετανάστες – μικροπωλητές που βρέθηκαν στον δρόμο τους.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

Συμπλοκές σηγμειώθηκαν επίσης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στην περιοχή της Βίλα Αμαλίας, στην Αχαρνών, στο ύψος της Χέυδεν. Η Αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Τρισάγιο

Στο σημείο της δολοφονίας τελέστηκε τρισάγιο, ενώ εκφώνησαν σύντομους λόγους κάτοικοι της περιοχής και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Οπως έλεγαν οι διοργανωτές στην κινητοποίηση συμμετείχαν άτομα που είχαν έρθει από διάφορα σημεία της Αττικής. Σε δηλώσεις τους κατηγορούσαν την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή για απουσία αστυνόμευσης και έλεγαν πως εάν δεν ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής και των περιουσιών τους θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.