Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 16.00, στην διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3η Σεπτεμβρίου, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 44χρονος, κάτοικοι της περιοχής ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση και την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας.

Χθες το βράδυ επικράτησε ένταση στην περιοχή όταν μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3η Σεπτεμβρίου, σχημάτισαν ομάδες και άρχισαν να καταδιώκουν και να κτυπούν μετανάστες. Μάλιστα επί της οδού Ηπείρου αλλοδαποί που διατηρούσαν καταστήματα επειδή φοβήθηκαν αναγκάστηκαν να τα κλείσουν και να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν σε δυο κτίρια που βρίσκονται στη περιοχή και τελούν υπό κατάληψη από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου ωστόσο εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης χθες για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κρατούσαν την οδό 3η Σεπτεμβρίου κλειστή για τα αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο σημείο ενώ πάνω σε μικρές ξύλινες παλέτες είχαν τοποθετηθεί ανθοδέσμες. Παράλληλα δεν επέτρεπαν να διέλθει από το σημείο αλλοδαπός τον οποίο όταν εντόπιζαν τον καταδίωκαν ενώ δεν έλειψαν και οι προπηλακισμοί.

Αγνωστοι μαχαίρωσαν αλλοδαπό, στα Κάτω Πατήσια

‘Αγνωστοι σκότωσαν με μαχαίρια αλλοδαπό υπήκοο Μπαγκλαντές, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στη διασταύρωση των οδών Στρατηγού Καλάρη και Κωνσταντινίδη, στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έγιναν γνωστά απο την αστυνομία, τον αλλοδαπό καταδίωξαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε δίκυκλο, οι οποίοι όταν τον έφτασαν τον τραυμάτισαν με τα μαχαίρια και τράπηκαν σε φυγή. Ο 21χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο που διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας ερευνάται και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, με βάση κάποιες μαρτυρίες ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε οργανωμένο ρατσιστικό προγκρόμ με θύματα δεκάδες μετανάστες, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς. Δεν είναι άσχετη η δολοφονική επίθεση σε βάρος του μετανάστη από το Μπαγκλαντές στην οδό Καλάρη»