«Ολα κράτησαν περίπου 15 δευτερόλεπτα. Στο βίντεο εικονίζονται τρία άτομα που φαίνεται να προέρχονται από χώρα της βορείου Αφρικής-ίσως από την Αλγερία ή το Μαρόκο- να πλησιάζουν από πίσω τον άτυχο άνθρωπο με στόχο να του αρπάξουν την τσάντα. Είναι προφανές ότι δεν ήξεραν τι είχε μέσα. Ο 44χρονος φαίνεται να αντιστέκεται και να προσπαθεί να συγκρατήσει την τσάντα του. Εκεί δέχεται κτυπήματα από μαχαίρι και καταρρέει σε ένα αυτοκίνητο που ήταν καλυμμένο με κουκούλα. Οι δράστες έφυγαν προς την οδό Ηπείρου…»

Η μαρτυρία στο «Το Βήμα» είναι αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που είδε το βίντεο από κάμερα ασφαλείας , στο οποίο καταγράφεται η σκηνή της εν ψυχρώ δολοφονίας του 44χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, σήμερα τα ξημερώματα, στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Οπως αναφέρει ο αστυνομικός «το πλάνο της συμπλοκής είναι μακρινό αλλά σχετικά ευκρινές γι αυτό που συνέβη. Είναι σοκαριστικό. Φαίνονται όλα καθαρά…»
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «από το βίντεο μπορεί να εξαχθούν καλές εικόνες των δραστών ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία αναζήτησης και αναγνώρισής τους».

Ηδη πάντως, σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, της Ομόνοιας και του Κολωνού. Ερευνα γίνεται και σε στέκια αλλοδαπών.
Είναι ιδιαίτερα πιθανό να αναζητηθούν στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να βρεθεί ποιες κλήσεις έγιναν από τον τόπο και κατά το χρονικό διάστημα της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να απομονωθούν αυτές που έχουν γίνει από τα κινητά των δραστών. Ουσιαστικά, δηλαδή, μπορεί να εφαρμοσθεί η ίδια μέθοδος που οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη και στην ταυτότητα των τεσσάρων Ρωσοπόντιων που σκότωσαν την 1η Μαρτίου 2011 τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη.

Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στην περιοχή ότι επισημαίνουν «ότι τέτοιου είδους αιματηρή επίθεση με εν ψυχρώ δολοφονία Ελληνα πολίτη για να του αρπάξουν μία τσάντα δεν είχε σημειωθεί ξανά τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την περιοχή. Σε γειτονικό σημείο είχε σημειωθεί δολοφονία ενός αλλοδαπού μετά από καυγά σε μπαρ της περιοχής όπως εξάλλου έχουν υπάρξει και αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών . Επιπλέον έχουν σημειωθεί αρπαγές τσαντών με την απειλή μαχαιριού. Ομως ποτέ τους τελευταίους μήνες δεν είχε καταγραφεί τέτοιου είδους …σφαγή. Κι αυτά τα δεδομένα συνεκτιμούμε για να εντοπίσουμε τους δράστες, τους οποίους θεωρούμε ιδιαίτερα επικίνδυνους», τονίζουν.

Η κηδεία του άτυχου 44χρονου θα γίνει το Σάββατο στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.