Συνάντηση με εκπροσώπους των προμηθευτών ιατρικών ειδών και αναλώσιμου υλικού των Νοσοκομείων του ΕΣΥ θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη λήγει το εμπάργκο του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας προς τα Νοσοκομεία (σ.σ. οι εταιρείες-μέλη του προμηθεύουν τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα κυρίως με βηματοδότες, αντιδραστήρια και άλλα ιατροτεχνολογικά προϊόντα). Ωστόσο, άλλοι συνάδελφοί τους (εκείνοι που προμηθεύουν τα Νοσοκομεία με αναλώσιμα υλικά, όπως γάντια, γάζες κλπ) ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι συνεχίζουν την αναστολή παραδόσεων.

«Παρά την υποχρέωση του δημοσίου να μας εξοφλεί τα τιμολόγια εντός 60 ημερών, έχει ήδη συσσωρευτεί ένα νέο χρέος, λίγους μόνο μήνες μετά την τελευταία δυσμενή ρύθμιση των παλαιών χρεών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ).

Επιστολή προς του διοικητές των Νοσοκομείων του ΕΣΥ έστειλαν την Τρίτη οι εταιρείες – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), με την οποία ζητούν να μάθουν ποιες είναι οι δυνατότητές τους και ο προγραμματισμός τους για άμεσες πληρωμές. «Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας», σημειώνουν, «διαφορετικά εκ των πραγμάτων δεν θα είμεθα πλέον σε θέση να σας προμηθεύουμε τα υλικά μας».