Στο στόχαστρο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκονται όσοι διακινούν «ψευδείς φήμες» περί ελλείψεων υλικών σε νοσοκομεία, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στο Ασκληπιείο Βούλας.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο την Τρίτη αρχίζει πειθαρχικός έλεγχος, προκειμένου να εξακριβωθεί γιατί αναρτήθηκε ανακοίνωση με την οποία ασθενείς καλούνταν να φέρουν οι ίδιοι γάζες και άλλα υλικά πρώτης ανάγκης, λόγω ελλείψεων του νοσοκομείου.

Εκδίδουμε «ανακοινώσεις για να καθησυχάσουμε τον κόσμο από ψευδείς φήμες ότι δεν υπάρχουν υλικά», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος από το νοσοκομείο της Νάουσας, όπου βρέθηκε την Δευτέρα του Πάσχα.

Παράλληλα, ο διοικητής της α’ υγειονομικής περιφέρειας Αττικής, Άρης Μουσιώνης, επισήμανε: «Δεν επιτρέπεται να διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, γιατί από μόνες τους αυτές είναι νοσογόνες, προκαλούν αρρώστια, ανασφάλεια στον κόσμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Υγείας γίνεται λόγος για συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης του ΕΣΥ, με στημένες ελλείψεις.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών υποστηρίζουν ότι οι ασθενείς βιώνουν οι ίδιοι τις ελλείψεις και το υπουργείο προσπαθεί να πείσει ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη.

Οι κ.κ. Λοβέρδος και Μουσιώνης επισκέφθηκαν το νοσοκομείο της Νάουσας, όπου πριν από ένα χρόνο για μια περιπέτεια στην υγεία του, ο υπουργός Υγείας είχε υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το νοσοκομείο της Νάουσας, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες, και ζήτησε από το διοικητή του ιδρύματος να καταθέσει προτάσεις για συνεργασία μ