Προφυλακίσθηκε – το μεσημέρι της Τετάρτης – με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο υποψήφιος βουλευτής και περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για τους φόνους του αστρολόγου Μιχάλη Μουτάφη και τη γραμματέως του Παρασκευής Γκέζου, τον Φεβρουάριο του 2009 στο Χαλάνδρι.

Είχε συλληφθεί έπειτα από μαρτυρία υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος του έδωσε ένα όπλο για να αλλοιώσει σε αυτό τις ραβδώσεις του και το οποίο, όπως αποδείχθηκε, ήταν το όπλο του φόνου.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης και ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία τους. Ανέφερε ακόμη για τον υπαξιωματιό του Πολεμικού Ναυτικού και βασικό μάρτυρα εναντίον του, ότι είχε εμπλακεί το 2007 σε απόπειρα δολοφονίας ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Ακόμη υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει ψυχολογικά προβλήματα με βάση σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις και ότι το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο δεν έχει καμία σχέση με το όπλο του διπλού φονικού.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «την ημέρα που φέρεται να έδωσα για επισκευή το όπλο στον υπαξιωματικό, ήμουν στο Μεσολόγγι για το μνημόσυνο ενός συγγενικού μου προσώπου».

Σε ό,τι αφορά τα τηλεφωνήματα που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει στον τόπο και την ώρα του εγκλήματος, χαρακτήρισε το γεγονός συμπτωματικό αφού εκείνη την ώρα κατευθυνόταν από το σπίτι του στον Γέρακα προς τον Αγιο Παντελεήμονα και εκείνη την ώρα περνούσε από την περιοχή του Χαλανδρίου. Οι ισχυρισμοί του όμως δεν εγιναν δεκτοί από τους δύο δικαστιικούς λειτουργούς.