Σε αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου – ορίου των 50.000 ευρώ που ορίζεται για τις μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της επιλογής τους, φαίνεται να προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, όπως άφησε να εννοηθεί η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όπου έχει εισαχθεί προς επεξεργασία το νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων και την ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αναγνωρίζουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι πρέπει τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών για κοινωνικούς λόγους, να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και αυτό κάνουμε, αλλά με αξιοκρατικό τρόπο».

«Θα κοιτάξω και το θέμα του εισοδηματικού κριτηρίου και αν πρέπει να είναι ανά παιδί», ανέφερε η κυρία Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι «τα παιδιά θα πάνε στην ίδια πόλη, αλλά δεν είναι απολύτως εξασφαλισμένο ότι θα πάνε σε αντίστοιχη σχολή με αυτή που πέρασαν». Πάντως εμφανίστηκε αμετακίνητη ως προς τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίζονται. Οι εκπρόσωποι των φορέων των πολυτέκνων οικογενειών χαρακτήρισαν αντισυνταγματικό και άνισο το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων για τις μετεγγραφές, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την επομένη μέρα κιόλας από την εφαρμογή του.