Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα νωρίτερα το απόγευμα μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να εισέλθουν στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.  

Οι εργαζόμενοι της ζώνης, συνοδευόμενοι από μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ πραγματοποιούσαν διαδήλωση στον Πειραιά με προορισμό τον ΟΛΠ προς τον οποίο, άγνωστο για ποιους λόγους, επιρρίπτουν ευθύνες για τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη ζώνη Περάματος.  

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές έφθασαν μέχρι την είσοδο του ΟΛΠ όπου συνάντησαν ισχυρή αστυνομική δύναμη και όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να εισέλθουν στα γραφεία του Οργανισμού, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών ουσιών και κροτίδων κρότου λάμψης.

Αίσθηση έχει προκαλέσει ωστόσο το γεγονός πως οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν προκλήθηκαν από τους διαδηλωτές.  

Αντίθετα οι διαδηλωτές δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ αμέσως μόλις εμφανίστηκαν στο σημείο όπου εδρεύει ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά, χωρίς να έχει προηγηθεί οτιδήποτε.  

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες που διαμετακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι διαδηλωτές οργανώνουν ήδη νέες κινητοποιήσεις.