«Όταν έμαθα τι ακριβώς συνέβη, πήγα να πηδήξω από το παράθυρο. Και όταν μου είπαν ότι ασχολήθηκε το ΠαΣοΚ η ΝΔ και η Βουλή έφυγα από το σπίτι μου»
. Αυτά, φέρεται ότι είπε ο «δράστης» του βρόμικου e-mail. Πρόκειται για έναν φανοποιό από τα Χανιά, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Γ. Κομισσόπουλος, που αναφέρει ότι ο πελάτης του ποτέ δεν υπολόγιζε τι θα μπορούσε να ακολουθήσει.

Ο φανοποιός διαθέτει στο φανοποιείο του ένα lap-top και είχε ως χόμπι το…blogging, να αλληλογραφεί δηλαδή με διάφορα blogs στην Κρήτη, αλλά και στην Αθήνα. Αυτά είπε στην Αστυνομία, στην οποία προσήλθε, όπως λέει, αυτοβούλως μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από το «αγανακτισμένο e-mail» που έστειλε, σε γνωστό ειδησεογραφικό blog της Αθήνας.

Και για όλα αυτά, όπως ισχυρίζεται, έφταιγαν οι αναδουλειές που είχε τους τελευταίους μήνες στο φανοποιείο του: «Δεν είχε σταυρώσει ούτε ένα ευρώ το τελευταίο διάστημα, είναι έγγαμος με παιδί, δεν είχε λεφτά και από αγανάκτηση κάθισε και έγραψε την ηλεκτρονική επιστολή».

Με μία όμως διαφορά, στην ηλεκτρονική επιστολή του αναφέρει φράσεις, όπως το «bank running», «ρευστοποίηση χρημάτων», κ.α. που κανονικά ένας φανοποιός δεν τα γνωρίζει: «Ασχολείται με τα blogs, διαβάζει τα πάντα και πιθανόν από εκεί να τα έμαθε», αναφέρει ο δικηγόρος του, ο οποίος βεβαιώνει ότι ο πελάτης του ήδη ανακρίθηκε από την Αστυνομία και δεν θέλει τώρα να μιλήσει με κανέναν: «Πήγε να πηδήξει από το παράθυρο», όταν το έμαθε, λέει.

Το θέμα όμως τελειώνει εδώ; Όχι βεβαίως, γιατί δεν έχει τόση σημασία τι έκανε ένας Χανιώτης φανοποιός, επειδή, όπως ισχυρίζεται, είχε αναδουλειές, αλλά με ποιο τρόπο είχε αξιοποιηθεί από διαφόρους κύκλους το e-mail αυτό, που προειδοποιούσε για χρεοκοπία της χώρας. Εδώ είναι όλη η ουσία του θέματος και αυτό ψάχνει να βρει τώρα η Αστυνομία.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντείνει τις ανακρίσεις της και στόχος της είναι να διαπιστώσει εάν υπήρχε και παράλληλο σέρβις, σαφώς στοχοποιημένο προς ορισμένη κατεύθυνση, που λειτούργησε παράλληλα με το e-mail του φανοποιού.