Επτά υπόπτους, μεταξύ των οποίων και τρεις καταζητούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», προσήγαγε η Αντιτρομοκρατική στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από έφοδο που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε δύο σπίτια στη Ν. Ιωνία του Βόλου και στο Χολαργό, στην Αθήνα.

Το σπίτι στην οδό Ελλησπόντου, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου πιάστηκαν οι πέντε πρώτοι ύποπτοι – τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα – λειτουργούσε σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ως γιάφκα της οργάνωσης.

Από το σπίτι συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός όπλων, αλλά και εξοπλισμός της Αστυνομίας, τον οποίο ερευνάται αν είχαν συγκεντρώσει οι δράστες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις και επιθέσεων σε αστυνομικούς στόχους.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν δύο καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, περούκες, αστυνομικοί φάροι, στολές και ασύρματοι της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και μεγάλος αριθμός πινακίδων οχημάτων, ανάμεσα στις οποίες ορισμένες φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να είναι συμβατικές.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν και άλλες κούτες, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.

Στο σπίτι της οδού Ορφέως, στο Χολαργό, όπου συνελήφθησαν οι άλλοι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, δεν βρέθηκε οπλισμός.

Στα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που βρέθηκαν στα δύο σπίτια, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Καταζητούμενοι για συμμετοχή στη «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» παραμένουν μεταξύ άλλων σήμερα οι Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος και Νταμιάνο Μπολάνο, αναμένονται ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις της Αντιτρομοκρατικής για τις ταυτότητες των δραστών που, όμως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αστυνομία, έχουν πέσει στα χέρια της.