Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιεί η Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να διακριβωθούν η δράση και οι διασυνδέσεις του 38χρονου ένοπλου αντιεξουσιαστή, ο οποίος συνελήφθη το ξημέρωμα της Παρασκευής κοντά στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο οπλοφόρος συνελήφθη τυχαία από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, οι οποίοι συμμετείχαν στα μέτρα για το κέντρο της Αθήνας, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί πλέον στενά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν δύο πιστόλια με γεμιστήρες, ένας σιδηρολοστός, διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην περιοχή των Εξαρχείων εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αεροβόλα όπλα, δύο πιστόλια απομιμήσεις, ένα μαχαίρι και τέσσερις αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο χειροπέδες και γάντια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο 38χρονος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1995 στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, όταν είχε ακολουθήσει εισβολή των ΜΑΤ στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Συνελήφθη ξανά στις 27 Ιουλίου 2007 για συμμετοχή στην επίθεση αναρχικών στο πάρκινγκ του καζίνο της Πάρνηθας, οπότε η Αστυνομία είχε προσαγάγει συνολικά 27 άτομα.

Εκτοτε είχε προσαχθεί και άλλες φορές σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παλαιότερα είχε κατηγορηθεί και για μια κλοπή.

Οι αξιωματικοί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχαν ερευνήσει το ενδεχόμενο ο 38χρονος να συμμετείχε σε ένοπλες οργανώσεις, αφού φέρεται να είχε επαφές με άτομα που μπορεί να είχαν καθοδηγητικό ρόλο σε αυτές. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν είχε βρεθεί οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί ερευνούν γιατί ο 38χρονος μετέφερε όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ερευνάται η περίπτωση ενδεχόμενης συμμετοχής του σε ληστεία ή διάρρηξη.