από metereologos.gr
Κυριακή 22 Απριλίου 2018
 

Συνάντηση Ραγκούση - Μητροπολιτών
Αιτήθηκαν οι χειροτονίες 300 νέων κληρικών

<b>Συνάντηση Ραγκούση - Μητροπολιτών </b><br>Αιτήθηκαν οι χειροτονίες 300 νέων κληρικών
Στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούση επιδόθηκε επιστολή της Ιεράς Συνόδου με την οποία ζητούνται οι χειροτονίες 300 νέων κληρικών για κάλυψη πληθυσμιακών αναγκών των 81 μητροπόλεων που υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ιδιαίτερα φιλικό χαρακτηρίζουν το κλίμα της συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση που είχαν την Πέμπτη οι τρεις ιεράρχες εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Οι Μητροπολίτες Υδρας κ. Εφραίμ, Σύρου κ. Δωρόθεος και Καισαριανής κ. Δανιήλ παρέδωσαν στον κ. Ραγκούση επιστολή της Ιεράς Συνόδου για τις χειροτονίες νέων κληρικών το 2011 μετά την απόφαση της κυβέρνησης που αναφέρει ότι για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα προσλαμβάνεται μόνον ένας νέος υπάλληλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι το νέο μέτρο θα ισχύσει για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα και οι μητροπολίτες από την πλευρά τους τόνισαν ότι κατανοούν το πρόβλημα αλλά ζήτησαν να κατανείμουν 300 νέες χειροτονίες κληρικών ανάλογα με τις πληθυσμιακές ανάγκες στην Αρχιεπισκοπή και στις 81 μητροπόλεις που υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος. Παρά το γεγονός ότι, όπως σημείωσαν, οι ανάγκες της Εκκλησίας εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων είναι μεγαλύτερες.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
-